Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от equipment » 08 Сеп 2019, 23:14

toncho83 написа:
equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....

Не е гъзарско с комбито в Бг да спираш пред кафета и оттам логично разсъждават колегите, че от завода трябва да е по-евтино. Пък и Бг жени имат кофти мнение за комби. Нещо им е грозно и така :clap:

Дали седан или комби, вложените материали са едни и същи като качество, количество и стойност... Но така и не става ясно защо всеобщото разбиране е ,че комбито е по-евтино : ) А и един истински мъж, не би купил за себе си дадена кола, по съвет и предпочитание на жена ! :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Сеп 2019, 23:53

equipment написа:
toncho83 написа:
equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....

Не е гъзарско с комбито в Бг да спираш пред кафета и оттам логично разсъждават колегите, че от завода трябва да е по-евтино. Пък и Бг жени имат кофти мнение за комби. Нещо им е грозно и така :clap:

Дали седан или комби, вложените материали са едни и същи като качество, количество и стойност... Но така и не става ясно защо всеобщото разбиране е ,че комбито е по-евтино : ) А и един истински мъж, не би купил за себе си дадена кола, по съвет и предпочитание на жена ! :D
Според мен масово хората си представят комби = буркани = село.
Мен също никога не са ми харесвали. А съм сигурен и че много хора в БГ ги карат само защото са по-евтини на вторичния пазар...

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 09 Сеп 2019, 8:43

Dextuar написа:
equipment написа:
toncho83 написа:

Мен също никога не са ми харесвали. А съм сигурен и че много хора в БГ ги карат само защото са по-евтини на вторичния пазар...

Сигурен можеш да бъдеш евентуално за себе си и своя избор....ама за много хора... :conf:
Дали на някого му харесва или не...или какви асоциации възбужда в главата му не променя вложените материали в колата - както се изрази колегата, който има реален опит с ф10/11 за разлика от теб (ако не греша) :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 09 Сеп 2019, 9:05

Егати глупостите дето се пишат тук, пък после се разнасят небивалици. Истината основно е, че в БГ се предпочита седана, точно от гледна точка на гъзарията. Разлика в цената комби/седан се определя и от търсенето, но и от самия автомобил. Знаете, че едни екстри като спорт пакет, динамик драйв, индивидуал кожа и много други може да вдигне цената с 10 бона отгоре и едно комби да струва много повече от базов седан.Комбито е много по-практична кола за едно семейство ,отколкото за някой дето вози гаджетата напред-назад. На запад карат много комбита. За служебни коли се вземат по мои впечатления предимно седани. Никой не взема 5 комби за да мъкне нещо, в повечето случаи са представителни коли. Предния ми седан бе служебен в Германия. Това за ДДС-то (не съм много запознат) но 20% ддс никой не ти връща, вече само половината. Ама да кажете ,че комбито е грозно :kuku: ..... На мен лично е-класата, ц-класа комби ми е грозно, Бмв-то комби ми допада, както и аудитата. Въпрос на вкус. Аз бих взел и седан и комби, но жена ми предпочете седан. Ако бе казала комби, щеше да е комби. Един истински мъж трябва да се съобразява с мнението и на жена си, освен със своето. Колата е семейна, колкото е ползвам аз, толкова и тя. (стига да няма предпочитания да е розов цвят :) )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 09 Сеп 2019, 9:38

kraska написа:Егати глупостите дето се пишат тук, пък после се разнасят небивалици. Истината основно е, че в БГ се предпочита седана, точно от гледна точка на гъзарията. Разлика в цената комби/седан се определя и от търсенето, но и от самия автомобил. Знаете, че едни екстри като спорт пакет, динамик драйв, индивидуал кожа и много други може да вдигне цената с 10 бона отгоре и едно комби да струва много повече от базов седан.Комбито е много по-практична кола за едно семейство ,отколкото за някой дето вози гаджетата напред-назад. На запад карат много комбита. За служебни коли се вземат по мои впечатления предимно седани. Никой не взема 5 комби за да мъкне нещо, в повечето случаи са представителни коли. Предния ми седан бе служебен в Германия. Това за ДДС-то (не съм много запознат) но 20% ддс никой не ти връща, вече само половината. Ама да кажете ,че комбито е грозно :kuku: ..... На мен лично е-класата, ц-класа комби ми е грозно, Бмв-то комби ми допада, както и аудитата. Въпрос на вкус. Аз бих взел и седан и комби, но жена ми предпочете седан. Ако бе казала комби, щеше да е комби. Един истински мъж трябва да се съобразява с мнението и на жена си, освен със своето. Колата е семейна, колкото е ползвам аз, толкова и тя. (стига да няма предпочитания да е розов цвят :) )

+1

Знаят, знаете...колко да знаят колега....пише се ей така да има дъра-бъра. Пък има ли смисъл? Проверено ли е? Някой, някъде чел..На друг му казали-разказали и ето ти "опит" :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Сеп 2019, 12:13

toncho83 написа:
Dextuar написа:
equipment написа:
toncho83 написа:

Сигурен можеш да бъдеш евентуално за себе си и своя избор....ама за много хора... :conf:
Дали на някого му харесва или не...или какви асоциации възбужда в главата му не променя вложените материали в колата - както се изрази колегата, който има реален опит с ф10/11 за разлика от теб (ако не греша) :dunno:

Това за реални опит с Ф10/11 ще кажеш, че са някакви лимитирани версия автомобили, която само висшия ешелон може да си позволи през 2019-та :kuku: И каква е по-точно разлика при Ф10/11 с Е60/Е61, Е90/Е91 и всички останали автомобили седан/комби? Имам достатъчно допир с Ф1х, за да преценя кое лично допада на мен и хората около мен. И както колегата написа, много е важно какво е търсенето. Отделно има много повече произведени комбита, нормално е цената им на вторичния пазар да е по-ниска предвид по-голямата конкуренция. Не е нормално пишлемета на 20-23-25 години да карат комбита, щото както сигурно се досещаш, едва ли ги кефят повече или им трябва да си носят багажа, купуват се в 90% от случаите, защото на всяка цена трябва да се вземе по-новия модел, ама да стъпи и на цена. А цената при седана на вторичния пазар винаги е била по-висока от на комбито, колкото и да не те кефи това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 09 Сеп 2019, 12:25

Абе ако преглътнем момента с гъзарията и визията - комбито си е значително по-практично. Наистина седаните са по-красиви, но като теглиш чертата колата е да ти върши и работа, поне аз така разсъждавам.
Не бих казал, че съжалявам за комбито, защото не рядко ми се е налагало да бутна седалките и да си свърша работа, за която със седана ще трябва да търся друг транспорт.

П.П. Бих искал следващата ми кола да е седан, но пък чувството, че ще изгубя част от свободата е неприятно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 09 Сеп 2019, 13:25

Тая тема се обърна в комби vs седан. Всеки си избира каквото му върши работа, според мене по-ниската цена на комбито не е заради това, че комбито е по-малко кола от седана (даже има повече чаркове и реално е по-скъпо) ами се диктува от икономически фактори, които вече споменах и последното нещо е гързарията. И аз бих си взел комби ако вече нямах 2ра кола ван в която да товаря като имам нужда.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Сеп 2019, 13:44

Гъзария? Ф10, Е60 и т.н. за каква гъзария точно става въпрос аз не мога да схвана :dunno: Ако се говворише за новата осминка или някоя Z серия разбирам.. айде и шестицата става (според мен) :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 09 Сеп 2019, 14:07

Dextuar написа:Това за реални опит с Ф10/11 ще кажеш, че са някакви лимитирани версия автомобили, която само висшия ешелон може да си позволи през 2019-та :kuku: И каква е по-точно разлика при Ф10/11 с Е60/Е61, Е90/Е91 и всички останали автомобили седан/комби?

:OT: "Ще кажеш"...Ще кажа, че пишеш, а нямаш. И за мен написаното е плява...

Потребител
Аватар

Мнение от HDD » 13 Сеп 2019, 23:06

Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:

https://www.mobile.bg/11563617581512219

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 14 Сеп 2019, 13:38

toncho83 написа:

Цялата истина за Бай Ганьо! :clap:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Сеп 2019, 21:19

HDD написа:Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:

С жена ми единственото комби, което истински ни харесва е точно Ф10, тоест Ф11. Ама това не прави Е60 или което и да е друго комби грозно защото някой не го харесвал. Затова има хиляди модели автомобили. И аз се чудя как се дават 40-50 бона за Киа Спортидж, ама...
Конкретната обява е интересна и искам да видя гъзара със седна как се мъчи да види задния номер на това комби. :mhihi: В колата са вкарани пари, изглежда поддържана, но реално това си е тунинг проект кажи-речи, тоест... може да има изненади въпреки уверения тон на до собственика в обявата. Все пак пише за история и фактури, може да се провери това и с един хубав оглед може да се установят много добри впечатления или лоши. И все пак дори перфектно да мине всичко е крайно неизвестно колко и как е карана колата с хибридното турбо и другите неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 17 Сеп 2019, 14:22

Top Gun Maverick написа:
HDD написа:Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:

С жена ми единственото комби, което истински ни харесва е точно Ф10, тоест Ф11. Ама това не прави Е60 или което и да е друго комби грозно защото някой не го харесвал. Затова има хиляди модели автомобили. И аз се чудя как се дават 40-50 бона за Киа Спортидж, ама...
Конкретната обява е интересна и искам да видя гъзара със седна как се мъчи да види задния номер на това комби. :mhihi: В колата са вкарани пари, изглежда поддържана, но реално това си е тунинг проект кажи-речи, тоест... може да има изненади въпреки уверения тон на до собственика в обявата. Все пак пише за история и фактури, може да се провери това и с един хубав оглед може да се установят много добри впечатления или лоши. И все пак дори перфектно да мине всичко е крайно неизвестно колко и как е карана колата с хибридното турбо и другите неща.

29 000....530д...с реден М пакет.....с тези седалки..... Вие сериозно ли...?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 17 Сеп 2019, 16:29

Може ли мнение за този автомобил -https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11568465927798772&slink=cfg4ln

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11