Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Кои сайтове платени ползвате за проверка на история?
- Vlad0Z
- Потребител
-
- Кара: F10 3.0d X-Drive
auto-record мисля, че е най-добрия. Ако искаш мога да пусна няколко pdf файла от него за да видиш какво показва
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Благодаря
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
- Ppetkow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: F10 M550D
Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11513150477043325
Виждам, че я продават от БМВ гр. Варна, но на рег. табела мисля, че отдолу пише, че е вземата от капитолия автокъщата в София.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11513150477043325
Виждам, че я продават от БМВ гр. Варна, но на рег. табела мисля, че отдолу пише, че е вземата от капитолия автокъщата в София.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gun Maverick написа:Комбито все пак като излезе от магазина до края на живота си все е по-евтино от седана. Та не се ли доближава до реалната минимална цена на модела или като сложим, че тая е 2012-та нещата се объркват? Не визирам конкретния автомобил защото като чуя Аско(едно от най-срещаните цигански имена)и през акъла ми само далавери излизат като асоциации. Имам предвид минималната цена на 530д, която отдавна падна под 25, отива на 10 години модела все пак. Нагоре отдавна има курници под 10 евро. Тия са писали тест драйв, аз бих им предложил 20 лева за да мръдна километър или два три колкото се пада до М кар. Заслужава си дори да платиш на някой с платформа ако все пак няма номера за това да ти я закара там и закачи ако си струва на външен вид. Ако е милионник ще го различиш от раз, не вярвам да са сменяли волан или старт-стоп бутона.
Това май беше до Е60. При Ф10 освен, че 60% са комбита, май го няма това с по-евтино, защото е комби. Освен, ако не се гледа това, че много комбита се ползват като служебни и правят по-голям пробег.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Фирмите го купуват и не плащат ДДС и си приспадат разход, съответно после при продажба цената е по-ниска от седана на който реално платената цена е била +30% отгоре. Също така една служебна кола се очаква да е по-лошо гледана от личен автомобил.
Tool - Fear Inoculum
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Emooo написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Фирмите го купуват и не плащат ДДС и си приспадат разход, съответно после при продажба цената е по-ниска от седана на който реално платената цена е била +30% отгоре. Също така една служебна кола се очаква да е по-лошо гледана от личен автомобил.
Ако говорим общо за комбита и общо за служебни коли, съм съгласен с теб. Иначе за бмв комби, не знам за фирма, която да си ги купува за служебни , поне в БГ : )
Комбитата се купуват нови от немски фирми на цени с 30% по ниски. След това като се продават 2та употреба съответно идват на по-ниска цена от седана.
Tool - Fear Inoculum
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
От къде я и имате тая информация за служебни комбита в Германия.Че и 30% по-ниска цена?
Преди време смятах, колко ще ми излезе ако взема на фирмата си кола с N1 - излиза с 30% по евтино - 20% ДДС + 10% от това ще се отчита като разход. После като се продава може да я продадеш на фиктивно много ниска цена по фактура на някой с автокъща за да избегнеш внасяне на ДДС, така стига до автокъщата на доста ниска цена спрямо седана който няма как да мине по тази схема. Заради това масово се карат джипове от бизнесмени в БГ защото им излиза по-евтино да си купят Х5 отколкото 5та серия. Предполагам в Германия пак е така за фирмите.
Tool - Fear Inoculum
- toncho83
- младши ентусиаст
-
Аз все служебни коли купувам от Германия.Седан, купе, комби, джип...и друг път съм писал за служебен автомобил в Герамния....Няма такова нещо за комбито и за седана. Друга е истината.
За подръжката пък да не говорим...
Взимам не по-стара от 3-4г. кола.Винаги е била подържана в Бмв(официален сервиз) безкомпромисно.Колега, колп ми е проверявал няколко коли.Никога е нямало изненади или спестени неща..
Баси....пишете някакви неща все едно лично сте проверили информацията, а то било предположения...после троовете четат и повтарят наляво-надясно и ето ти дезинформация
За подръжката пък да не говорим...

Баси....пишете някакви неща все едно лично сте проверили информацията, а то било предположения...после троовете четат и повтарят наляво-надясно и ето ти дезинформация

Кое не е вярно, че ако фирма купи нова кола сертифицирана като товарна в Германия не плаща VAT?
Tool - Fear Inoculum
- toncho83
- младши ентусиаст
-
equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Не е гъзарско с комбито в Бг да спираш пред кафета и оттам логично разсъждават колегите, че от завода трябва да е по-евтино. Пък и Бг жени имат кофти мнение за комби. Нещо им е грозно и така