скърцане пукане страничен прозорец
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
скърцане пукане страничен прозорец
Здравейте,
От месец-два насам се появи нещо доста дразнещо. Страничния шофьорски прозорец започна да пука, скърца. Особено когато се кара по неравности
издава доста дразнещи шумове. Когато сваля прозореца с половин идея - шума (пукането) изчезва.
Пробвах да изчистя уплътненията, както и мястото между стъклото и канала, в който влиза - без резултат.
Прозореца ляга плътно до горе, разглобихме вратата, всичко на пръв поглед изглежда ок - стъклото е равно, правилно монтирано лежащо.. на пръв поглед няма нищо нередно.
Когато измия колата колата спира да скърца, след няколко часа - 1/2 ден, явно като изсъхне добре, пак започва.
Някаква идея какво да проверя или къде да отида ?
Благодаря предварително !
От месец-два насам се появи нещо доста дразнещо. Страничния шофьорски прозорец започна да пука, скърца. Особено когато се кара по неравности
издава доста дразнещи шумове. Когато сваля прозореца с половин идея - шума (пукането) изчезва.
Пробвах да изчистя уплътненията, както и мястото между стъклото и канала, в който влиза - без резултат.
Прозореца ляга плътно до горе, разглобихме вратата, всичко на пръв поглед изглежда ок - стъклото е равно, правилно монтирано лежащо.. на пръв поглед няма нищо нередно.
Когато измия колата колата спира да скърца, след няколко часа - 1/2 ден, явно като изсъхне добре, пак започва.
Някаква идея какво да проверя или къде да отида ?
Благодаря предварително !
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: скърцане пукане страничен прозорец
Може да звучи смешно, но намажи с омекотител за пране всички уплътнения. Аз карам Е46, но съм чел някъде, че като намажеш всички уплътнения, спира да скърца (за известно време!!!) и мирише приятно. Тествано 

Същото беше и при мен. Посъветваха ме да напръскам със силиконова смазка. Колкото и да не ми се вярваше - заспа 

Къде точно напръска, между стъклото и уплътненията, където влиза само стъкло или механизми някъде?
Това с омекотителя... не ми се вижда трайно :-)
Това с омекотителя... не ми се вижда трайно :-)
Само по гумените уплътнения на вратата и купето. Стъклото не съм пипал.
На два пъти напръсках ръба на прозореца както канала, в който влиза прозореца - никаква разлика.
Друга идея или насока?
Друга идея или насока?
6 мнения
• Страница 1 от 1