Проблем с климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 320d 04'
Проблем с климатроник
Здравейте , имам досаден проблем с климатроника. Давам пример :
Тръгвам по магистралата , вън е 25-26 градуса , пускам климатроника и всичко окей дотук. След известен период от време (няколко минути) започва да излиза гъста пара от духалките в таблото , струята е ужасно студена. Спирам го и след малко я изчиства. Правя опит да го пусна отново и си тръгва но този път духа нормално , след има няма 10 минути все едно някоя клапа се затваря и не допуска на въздуха да минава през въздуховодите (всичките). Чува се , че вентилатора си работи нормално но няма дебит. Изключвам го и веднага идва струята. След 2-3 минути пак го включвам и си работи нормално , но замалко. Системата е заредена.
Също и да отбележа, не знам дали има връзка но - изведнъж управлението му (рядко се случва) , докато съм си задал степен и климатика е пуснат , се рестартира и отива на 16 градуса както и изключва климатика. Дали ще е панелчето...
Тръгвам по магистралата , вън е 25-26 градуса , пускам климатроника и всичко окей дотук. След известен период от време (няколко минути) започва да излиза гъста пара от духалките в таблото , струята е ужасно студена. Спирам го и след малко я изчиства. Правя опит да го пусна отново и си тръгва но този път духа нормално , след има няма 10 минути все едно някоя клапа се затваря и не допуска на въздуха да минава през въздуховодите (всичките). Чува се , че вентилатора си работи нормално но няма дебит. Изключвам го и веднага идва струята. След 2-3 минути пак го включвам и си работи нормално , но замалко. Системата е заредена.
Също и да отбележа, не знам дали има връзка но - изведнъж управлението му (рядко се случва) , докато съм си задал степен и климатика е пуснат , се рестартира и отива на 16 градуса както и изключва климатика. Дали ще е панелчето...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с климатроник
Замръзва изпарителя по някаква причина.
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
Ами възможно е. Шайбата на компресора забелязах , че ту залепи , ту отлепи и така постоянно през няколко секунди. Друго - докато климатроника е включен вътре някъде зад таблото се чува някакъв странен шум - като виене\шумене и след като я изгася едно такова пука все едно вода капе върху ламарина.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
PaLMaL написа:Ами възможно е. Шайбата на компресора забелязах , че ту залепи , ту отлепи и така постоянно през няколко секунди. Друго - докато климатроника е включен вътре някъде зад таблото се чува някакъв странен шум - като виене\шумене и след като я изгася едно такова пука все едно вода капе върху ламарина.
Без да се обиждаш с тези обяснения си си за майстор.
Отиди при някой в Пловдив, който знае как работи хладилната част на климатроника и ще ти го оправи.
Според мен проблема е в изпаряването на хладилния агент / трв, датчик на изпарителя, не добро охлаждане на кондензатора и т.н/.
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
Не се обиждам , нали затова е форума. Интересно ми е просто нанякъде да се насоча.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
PaLMaL написа:Не се обиждам , нали затова е форума. Интересно ми е просто нанякъде да се насоча.
Най-малкото си длъжен да прочетеш грешките и да видиш от какво плаче бебето. Виж перката зад радиатора върти ли се като включиш климатика!. Ако чуваш шум, климатика изключва и после шума изчезва, вероятно прегрява поради липса на охлаждане или някой датчик се бъгва. Имал съм подобен проблем с неработеща перка и имах късмет, че компресорът се оказа железен и ме търпя доста време. Има вариант да отидеш веднага на майстор или да поизчакаш няколко седмици и да си купиш нов компресор. Изборът е твой. Дори и проблемът да е безобиден си помисли какво рискуваш!
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
Перката работи със сигурност. И 6-те степени. Не засича нищо свързано с климатика. Посъветваха ме , че може да е налят повече фреон от нужното.
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
PaLMaL написа:Перката работи със сигурност. И 6-те степени. Не засича нищо свързано с климатика. Посъветваха ме , че може да е налят повече фреон от нужното.
Може. Особено ако "специалистът" е допълнил системата вместо да я източи и напълне от вакуум. Отиди някъде, където да направят процедурата както трябва и тогава виж пак какво ще излезе.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Това бълбукане и при мен се чуваше, както и при спиране или намаляване на скоростта се чуваше силно виене при включен климатик.Преди около 1 месец ми се запали колата заради тоя скапан климатроник.
След преход от Сливен до Ямбол на първия светофар след силно виене от предницата(звука наподобяваше виене от тръби) взе да влиза пушек от духалките и предницата се запали! Казаха ми, че всичко тръгнало от перката и нещо компресора със перката не са си пасвали (не знам какво имаха предвид) и ми казаха след ремонта някой който разбира от климатици по колите да ми смени компресора както и шайбата му. Някой ако има идея от къде мога да намеря читав компресор на добра цена втора ръка за моята кола нека сподели на лично.- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
А къде се намират отворите за конденза ?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
PaLMaL написа:А къде се намират отворите за конденза ?
Кондензът се отича някъде над скоростната кутия. АКо не ти прави локвичка под колата, значи се събира в купето. Тогава почва трилър.
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
Открих я
Там е работата , че не винаги има локва ..
Там е работата , че не винаги има локва ..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Абе важното локвата да не ти е в краката. Другото не е задължително.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
На самата кутия капе и се изпарява веднага.
15 мнения
• Страница 1 от 1