Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530D LCI
Мечтае да кара: М5 F90

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от crusherr1 » 25 Юли 2019, 18:34

Здравейте ! Динамик ксенона спря да ми завива, качих я на диагностика и не изписва никакви грешки, наскоро махах единия фар за смяна на модула за корнеринг лайтс.От къде може да е проблема и как да го реша ? И от предната дясна гума ми тропа като за биалетка, но когато я гледах беше наред. Какво може да е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Юли 2019, 21:08

goppe написа:Колеги, при работещ климатик в жегите по стъклото ми се появяват малки участъци с контенз от външната страна на стъклото, точно над дупките на въздуховода на таблото. Други проблеми нямам, климатика си охлажда ок и нямам забележки отвътре. Редно е да спомена, че почти целия поток на въздуха съм го направил да е през духалките на стъклото. Тези, които духат в тялото са напълно спрени, а на краката - са на 1-2 чертички. Просто не обичам да бие в мен студеното.

Някой с подобно нещо? Нормално ли е или проблем? По спомен това го забелязах и миналото лято, но за по-преди не се е появявало или нямам спомен за това....
Според теб ако в чашата налееш напитка изстудена на 6С какво става от другата страна на стъклото? Конденз разбира се. Същото се случва при теб. Стъклото е студено и влагата кондензира по него.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 25 Юли 2019, 21:13

Gionkov написа:Мога ли да монтирам проекция на челното стъкло. Колата е е60 2004г 530д 218кс ръчна скоростна кутия?

Изпратено от моят EML-L29 с помощта на Tapatalk
Можеш да, но трябва да смениш таблото, цялото, да се кодира за колата и след това и челното стъкло с такова за проектора. Лично за мен е безмислено, но ако имаш едни хиляда лева да се търкалят, защо не?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 25 Юли 2019, 21:16

crusherr1 написа:Здравейте ! Динамик ксенона спря да ми завива, качих я на диагностика и не изписва никакви грешки, наскоро махах единия фар за смяна на модула за корнеринг лайтс.От къде може да е проблема и как да го реша ? И от предната дясна гума ми тропа като за биалетка, но когато я гледах беше наред. Какво може да е?
След като смениха модула кодираха ли го?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 30 Юли 2019, 13:18

колеги ,нямам звуци от парктроника и гонга за грешки,колани и т.н..Как могат да се активират или има някакъв проблем?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 30 Юли 2019, 18:53

Имам един дразнещ недостатък на колата - като дръпна лоста навътре да си измия челното стъкло, първо тръгват чистачките, след това и течността. Следователно за част от секундата чистачките влачат прах и мръсотия по стъклото на сухо и се образуват драскотини.
Как може да се направи първо да пръска течност и след това да тръгват чистачките?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Юли 2019, 20:53

datchko написа:Имам един дразнещ недостатък на колата - като дръпна лоста навътре да си измия челното стъкло, първо тръгват чистачките, след това и течността. Следователно за част от секундата чистачките влачат прах и мръсотия по стъклото на сухо и се образуват драскотини.
Как може да се направи първо да пръска течност и след това да тръгват чистачките?

На друга кола съм слагал възвратен клапан за чистачки след казанчето за да не се връща течността.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 31 Юли 2019, 10:30

Поне при Е6х можеш да си пръскаш колкото искаш и после да тръгнат чистачките. Не виждам смисъл от клапан.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 31 Юли 2019, 13:22

andy написа:Поне при Е6х можеш да си пръскаш колкото искаш и после да тръгнат чистачките. Не виждам смисъл от клапан.

Аз съм с е61 и тръгват първо чистачките и веднага след тях и течността. Но трябва да е обратното.
На е34 съм с клапани, тук няма ли?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Юли 2019, 13:38

datchko написа:
andy написа:Поне при Е6х можеш да си пръскаш колкото искаш и после да тръгнат чистачките. Не виждам смисъл от клапан.

Аз съм с е61 и тръгват първо чистачките и веднага след тях и течността. Но трябва да е обратното.
На е34 съм с клапани, тук няма ли?

Дърпаш лоста, но не докрай, така само пръска, без да пуска чистачките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 31 Юли 2019, 13:45

При е36 и при е83 ако дърпаш лоста за кратко не тръгват чистачките, а само пръска.

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 31 Юли 2019, 13:56

Точно. Хода на лоста е един. За да не тръгнат чистачките, лоста се задържа за кратко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530D LCI
Мечтае да кара: М5 F90

Мнение от crusherr1 » 31 Юли 2019, 22:23

Добра марка за предно окачване ? От ебай Германия качествена ли им е стоката на авточастите ?

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 07 Авг 2019, 7:26

Колеги при е60 530и 272 коня има ли диса клапи тоя мотор ?

Потребител
Аватар
Кара: E60 530xi LCI

Мнение от k1netik » 07 Авг 2019, 9:31

Да, има.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61