Трудно превключване на ръчни скорости
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vipboy
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530i 231кс.
- Детайли за колата: Двигател M54B30 с ръчни скорости
Трудно превключване на ръчни скорости
Здравейте колеги.
Моята кола е с шест степенна механична кутия и някак си малко трудно ми превключва от първа на втора или само на първа и задната пак е нещо подобно. Другата ми кола е стар Мерцедес, но скоростите му влизат с лекота, а тук сякаш има нещо, което ме дразни. Не че има някакъв огромен проблем, просто исках да питам следното:
- това със смяна на маслото ще се промени ли?
- при мерцедеса ми се смазват едни лостчета и ябълки под маншона на 1-2 години и почва да превключва много мазно - тук има ли някаква такава процедура?
- когато отнема газта леко прелашква колата, това на някакви тампони ли се дължи или нещо друго?
- четох за един фланец, който забавя отделянето на съединителя и разнопосочни мнения от неговото премахване, това би ли имало някакво подобрение в моя случай ако се премахне?
Споделете вашето мнение и опит по тези въпроси.
Моята кола е с шест степенна механична кутия и някак си малко трудно ми превключва от първа на втора или само на първа и задната пак е нещо подобно. Другата ми кола е стар Мерцедес, но скоростите му влизат с лекота, а тук сякаш има нещо, което ме дразни. Не че има някакъв огромен проблем, просто исках да питам следното:
- това със смяна на маслото ще се промени ли?
- при мерцедеса ми се смазват едни лостчета и ябълки под маншона на 1-2 години и почва да превключва много мазно - тук има ли някаква такава процедура?
- когато отнема газта леко прелашква колата, това на някакви тампони ли се дължи или нещо друго?
- четох за един фланец, който забавя отделянето на съединителя и разнопосочни мнения от неговото премахване, това би ли имало някакво подобрение в моя случай ако се премахне?
Споделете вашето мнение и опит по тези въпроси.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Трудно превключване на ръчни скорости
Колата е стара и няма лошо да смениш тампони на двигател и кутия, но е скъпо.
По механизма на скоростния лост също можеш да смениш разни неща, ако има луфт ще изчезна. От смазване не мисля, че има нужда там.
Износват се едни зъбчатки в кутиите когато някой се прави на състезател и оттам трудно влизат скоростите. Но дори и ново бмв не превключва мазно като мерцедес. Смяна на маслото помага, но скоро пак се усеща по същия начин. Няма лошо да си налееш масло, хем и ще знаеш, че има.
По механизма на скоростния лост също можеш да смениш разни неща, ако има луфт ще изчезна. От смазване не мисля, че има нужда там.
Износват се едни зъбчатки в кутиите когато някой се прави на състезател и оттам трудно влизат скоростите. Но дори и ново бмв не превключва мазно като мерцедес. Смяна на маслото помага, но скоро пак се усеща по същия начин. Няма лошо да си налееш масло, хем и ще знаеш, че има.
С ново масло ще има подобрение но не очаквай нещо кой знае какво. Карай си така и не го мисли, всичко друго в хвърляне на пари.
Няма начин да няма начин
Аз бях така, но само на студен двигател. Зимата докато загрее - много кофти, лятото - никакви проблеми. Маслото го смених почти веднага след като взех колата - никакъв ефект. Четох за синхронизатори и т. н., но нищо не правих. След 2 години след покупката на колата смених съединител и маховик, защото маховика беше тръгнал вече. И се изненадах приятно, че проблема с трудното влизане ми изчезна без да ми е била това целта за смяната на съединителя и маховика, защото аз лично не подозирах, че има връзка....
4 мнения
• Страница 1 от 1