Питане за xenon
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за xenon
Здравейте колеги, имате ли представа дали тези баласти ще гръмнат FRM-а? Колата е с обикновени халогенни фарове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Питане за xenon
Няма причина да ти гръмнат ФРМ-а, но някой може да ти метне някое паве на предния джам след като му извадиш очите с ксенона на рефлекторните фарове 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Преди тия интервенции поне дай на някого да ти сложи лупи.
Ще слагам лупи, няма да слагам ксенона директно на халогенните фарове(то и не може - много е плитък фара).
Питането ми беше конкретно за FRM-а, защото от няколко места ми казват, че гърмял(дори и след доста време)
заради някакви импулси които давал, а масата му била обща с тази на баласта и от там се получавал проблема....
Някой запознат ли е по-подробно?
Питането ми беше конкретно за FRM-а, защото от няколко места ми казват, че гърмял(дори и след доста време)
заради някакви импулси които давал, а масата му била обща с тази на баласта и от там се получавал проблема....
Някой запознат ли е по-подробно?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Няма да има проблем с ФРМ-а, но има друго нещо, което трябва да се разреши. Колата ще записва грешки за изгорели крушки и фаровете ще премигват освен ако:
1. Не ползваш Canbus баласти, които мисля "лъжат" модула успешно. Редакция: Виждам, че твоите баласти са can-bus.
2. Не ползваш съпротивления вързани към самата ксенон система, за да не излизат гршеки (пак "залъгалки").
Под "много време" казаха ли ти колко много? Аз ползвах за основа LCI рефлекторен фар с рингове, като ми вградиха Мишимото лупи, 2 години така няма драма с ФРМ-а, само една баласт смених гаранционно, явно беше дефектна и в последствие 1 крушка.
1. Не ползваш Canbus баласти, които мисля "лъжат" модула успешно. Редакция: Виждам, че твоите баласти са can-bus.
2. Не ползваш съпротивления вързани към самата ксенон система, за да не излизат гршеки (пак "залъгалки").
Под "много време" казаха ли ти колко много? Аз ползвах за основа LCI рефлекторен фар с рингове, като ми вградиха Мишимото лупи, 2 години така няма драма с ФРМ-а, само една баласт смених гаранционно, явно беше дефектна и в последствие 1 крушка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Това за грешките се кодира, изключва се проверката по съпротивление на късите и всичко приключва.
Няма причина ФРМ-а да изгори заради баластите.
Няма причина ФРМ-а да изгори заради баластите.

6 мнения
• Страница 1 от 1