Много грешки на веднъж в е60 530xdе

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530xd
Мечтае да кара: M5 F10

Много грешки на веднъж в е60 530xdе

Мнение от duchev » 30 Юни 2019, 20:11

Здравейте колеги !
От няколко дни наблюдавам странни явления с колата ми. Преди седмица след силен удар в дупка по нашите хубави пътища изведнъж изкочиха грешките : engine fault reduced power, dsc and 4cr fault, DBC FAULT и start assistant failure. Колата остана жив мъртвец пали но не вдига над 800 оборота съответно и върви на обороти.Първата ми реакция ми беше, че акумулатора заминава или има хлабава връзка и не може да захрани модулите. След няколко вадения на ключа и проби всичко изчезна, но реших визуално да видя какво става при акумулатора ... и чудо - вода!
На кратко ходих до майсторите източихме водата при акумулатора(също и при резервната проверих но там нямаше нито капка) намерихме от къде е дошла и отстранихме проблема. След като я закачихме на диагностиката да изчистим грешките забелязях , че във паметта за грешки на всеки модул фигурираше някакъв вид споменаване на intelligent battery sensor-a. Акумулатора беше закачен на товарна вилка и измерен -ок е.МРМ модула не е в коритото на резервната явно е преместен превантинно.
И така всичко точно до днес... същата работа и то напук на всичко не съм в България а в Гърция. Днес драмата приключи със стояне около 30мин изгасена и заключена ,след което все едно нищо не е било. Дайте съвет как да постъпя и към кое да се насоча :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd lci

Re: Много грешки на веднъж в е60 530xdе

Мнение от Bungo_Baggins » 01 Юли 2019, 18:24

Какви грешки дава в момента?
Ако все още са свързани с IBS-a, откачи го и тествай временно без него, има доста писано за това.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530xd
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от duchev » 10 Юли 2019, 13:27

Bungo_Baggins написа:Какви грешки дава в момента?
Ако все още са свързани с IBS-a, откачи го и тествай временно без него, има доста писано за това.

Случи се отново преди Солун и се наложи да използвам пътната помощ и от там до сервиз на бмв. Не разбрах какво пишеше на диагностиката понеже беше на немски, но думите които каза диагностика бяха "твърде много разнообразни грешки има записани в паметта" , но не спомена нищо за интелигентия сензор , напротив твърдеше , че той си работи коректно. Аз разбира се настоявах да ми даде едно ключе 10мм да откача (-) и да разбутам пак всички букси , но той отказваше и каза ,че няма да се оправи....е с българин имал ли си е работа.. откачих (-) клема, разбутах отнново що букса има и отново бяхме в играта. Та до тук с художествения разказ, мисля че намерих проблема (понеже отново не се е случвало) , но искам да попитам понеже не съм на ясно, а само предполагам. В дясно от акумулатора под самия стоп има една събирателна клема в която влизат само кафеви проводници. По спомен бяха 6 на брой, а самата събирателна клема е хваната с болт директно към купето, демек по моите разбирания обща маса(на модулите). След размърдване на снопчето кабели и притягане на болта към купето и изваждане на синята букса (тази която идва от ИБС) нещата се нормализираха.Има ли логика от влагата или хлабава връзка да прави това, в смисъл ако няма хубава маса ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd lci

Мнение от Bungo_Baggins » 25 Юли 2019, 0:23

Да, общи маси са това.
И има логика ако масата се губи, да ти набива грешки.

Назад към Е60/Е61