Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от andy » 04 Юни 2019, 11:58

samuilmetodiev написа:Здравейте, колеги! Искам на попитам някой знае ли на колко литра е равно разстоянието между черничките, които показват горивото в резервоара? Става въпрос за е61?

Верно ли не можеш да разделиш 70 на броя черничките

Потребител
Аватар

Мнение от MorganFreeFarm » 04 Юни 2019, 14:04

Може ли малко актуални данни за 2019, за модел BMW 530d 231 коня:

Цена за каско, гражданска.
Цена за поддръжка (стандартна) - масло, филтри и т.н, без неочаквани ремонти.
Разход (ръчна скоростна кутия) - извънградско, градско

Или линк към АКТУАЛНА тема?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Юни 2019, 21:42

MorganFreeFarm написа:Може ли малко актуални данни за 2019, за модел BMW 530d 231 коня:

Данък 280, гражданска можеш да си провериш в калкулатора на SDI.
Разход на гориво има тема с много страници, но общо взето 11-13 за кола на задно в софия и 6-8 извън града в зависимост от това колко газ даваш.
(за ръчка махаш един литър на извън градското и два на градското).
масло и филтри 300-350лв. таван и то с качествено масло и хубави филтри.
Даже масло с маслен филтър и смяна в дару кар ти е 173лв. двата за климатика и въздушния са по 45-50лв. кнехт мале, горивния пак толкова но той се сменява доста по на рядко, ако си ги смениш(климатичните и въздушния) сам ще си на 270лв. за всичко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 2,5d 177

Мнение от Mofal » 05 Юни 2019, 9:56

vld написа:
MorganFreeFarm написа:Може ли малко актуални данни за 2019, за модел BMW 530d 231 коня:

Данък 280, гражданска можеш да си провериш в калкулатора на SDI.
Разход на гориво има тема с много страници, но общо взето 11-13 за кола на задно в софия и 6-8 извън града в зависимост от това колко газ даваш.
(за ръчка махаш един литър на извън градското и два на градското).
масло и филтри 300-350лв. таван и то с качествено масло и хубави филтри.
Даже масло с маслен филтър и смяна в дару кар ти е 173лв. двата за климатика и въздушния са по 45-50лв. кнехт мале, горивния пак толкова но той се сменява доста по на рядко, ако си ги смениш(климатичните и въздушния) сам ще си на 270лв. за всичко.

Това с данъка е мого относително , ако си в Пловдив примерно цените започваот от 360 нагоре .. а сега даже може и за данък лодка да ти вземат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mofal » 05 Юни 2019, 9:57

Mofal написа:Здравейте колеги , моля за малко помощ ..колата е Е61 пре-фейс , в рамките на ден ми спряха 2-та стопа на 5-тата врата един след друг .. Казах ми ,че кабелите за стоповете се намират от дясната страна на петата вратата (като застанеш с лице кум вратата ) и днес ги подмених но за съжаление проблема си остана , проверих и бушоните в багажника и жабката с мултицет без да ги вадя (не знам дали беше удачно да ги проверя по този начин ) .....
Въпроса ми е дали не са ме подвели с кабелите и да са от ляво ? и нужно ли е да вадя бушоните за да ги проверя ? гледах схема на бушоните но не разбрах кой отговаря за стоповете ? ! свети грешка за изгорели крушки на стоповете но са здрави . Възможно ли е да е от модул? и кой модул да проверя ?! :banghead:
Имам IMPA и мога да проверя нещо ако е нужно (не съм наясно какво трябва да видя в случая ).

Някой по моя въпрос да даде някакви насоки ?!

Потребител
Аватар

Мнение от MorganFreeFarm » 05 Юни 2019, 10:29

vid, Благодаря ти!

Може ли и някакви цени за:

1. Смяна на ангренажна верига
2. Комплект съединител с маховик
3. Аксесоарен ремък с ролки

Ако може и две три думи за разликата в разхода между дизел и бензин (ръчка).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 05 Юни 2019, 20:10

1. Смяна на ангренажна верига - около 1000 труд и части
2. Комплект съединител с маховик - около 1200 труд и части
3. Ремък с ролки - 250-300 труд и части

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Юни 2019, 15:07

MorganFreeFarm написа:vid, Благодаря ти!

Може ли и някакви цени за:

1. Смяна на ангренажна верига
2. Комплект съединител с маховик
3. Аксесоарен ремък с ролки

Ако може и две три думи за разликата в разхода между дизел и бензин (ръчка).

За кой точно мотор говорим?
Защото за 3.0д, маховика е 1600лв. клиентска цена с повечко отстъпка може да падне до 800-900лв. Съединителя комплект е около 350лв.
Пистовия ремък оригинален мисля беше 120лв. и се взима само такъв защото е трипластов и не свири като запалиш на студено, всички останали свирят.
Ролките са евтини не помня колко бяха.
За разхода има голяма тема, а с бензинова Е60 разхода на масло ще ти е по голям проблем от разхода на бензин има теми във форума прегледай раздела и се информирай преди да направиш своя избор.
Е60 е много хубав автомобил стига да вземеш добре поддържана кола с история, тези от италия не се вписват, там е тото да уцелиш кола на която и е сменяно маслото дори на 30 000км.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60, 530D
Детайли за колата: 530D LCI, 2009год.

Мнение от tommyshelby » 08 Юни 2019, 17:04

Здравейте, колеги! Неприятен проблем! След около час шофиране, тъкмо паркирам пред нас и волана ми стана като камък, едвам го въртя. И нещо замириса на изгоряло. След като изгасих колата, запалих я пак и ту се върти нормално, ту пак спира. Накрая уж се оправи, но няма точно сега при кой да я закрам да я погледне, а утре колата ми трябва. Някой да има идея от какво може да е? Грешки не показва, B-tool expert ми дава само грешка в свещ на 5ти цилиндър, но надали има общо.
Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mofal » 08 Юни 2019, 22:02

Mofal написа:
Mofal написа:Здравейте колеги , моля за малко помощ ..колата е Е61 пре-фейс , в рамките на ден ми спряха 2-та стопа на 5-тата врата един след друг .. Казах ми ,че кабелите за стоповете се намират от дясната страна на петата вратата (като застанеш с лице кум вратата ) и днес ги подмених но за съжаление проблема си остана , проверих и бушоните в багажника и жабката с мултицет без да ги вадя (не знам дали беше удачно да ги проверя по този начин ) .....
Въпроса ми е дали не са ме подвели с кабелите и да са от ляво ? и нужно ли е да вадя бушоните за да ги проверя ? гледах схема на бушоните но не разбрах кой отговаря за стоповете ? ! свети грешка за изгорели крушки на стоповете но са здрави . Възможно ли е да е от модул? и кой модул да проверя ?! :banghead:
Имам IMPA и мога да проверя нещо ако е нужно (не съм наясно какво трябва да видя в случая ).

Някой по моя въпрос да даде някакви насоки ?!

Колеги защо не подсказвате ,че на 5-тата врата червените са за мъглата :) , оказа се окислени букси на стоповете :) проблема е решен ... има ли някакъ препарат или смазка за да не се окисляват по този начин ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d LCI

Мнение от bokouser » 09 Юни 2019, 3:20

tommyshelby написа:Здравейте, колеги! Неприятен проблем! След около час шофиране, тъкмо паркирам пред нас и волана ми стана като камък, едвам го въртя. И нещо замириса на изгоряло. След като изгасих колата, запалих я пак и ту се върти нормално, ту пак спира. Накрая уж се оправи, но няма точно сега при кой да я закрам да я погледне, а утре колата ми трябва. Някой да има идея от какво може да е? Грешки не показва, B-tool expert ми дава само грешка в свещ на 5ти цилиндър, но надали има общо.
Поздрави.

Скъсала се е демпферната шайба най-вероятно. Другата логична възможност е блокирала някоя ролка.
И в двата варианта може да има недостатъчни обороти за хидравликата и в двата варианта може да замирише на изгоряло.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: E60, 530D
Детайли за колата: 530D LCI, 2009год.

Мнение от tommyshelby » 09 Юни 2019, 7:37

bokouser написа:
tommyshelby написа:Здравейте, колеги! Неприятен проблем! След около час шофиране, тъкмо паркирам пред нас и волана ми стана като камък, едвам го въртя. И нещо замириса на изгоряло. След като изгасих колата, запалих я пак и ту се върти нормално, ту пак спира. Накрая уж се оправи, но няма точно сега при кой да я закрам да я погледне, а утре колата ми трябва. Някой да има идея от какво може да е? Грешки не показва, B-tool expert ми дава само грешка в свещ на 5ти цилиндър, но надали има общо.
Поздрави.

Скъсала се е демпферната шайба най-вероятно. Другата логична възможност е блокирала някоя ролка.
И в двата варианта може да има недостатъчни обороти за хидравликата и в двата варианта може да замирише на изгоряло.

Ако е шайбата, мога ли да я закарам до сервиза или най-добре хич да не я паля?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 09 Юни 2019, 18:20

tommyshelby написа:
bokouser написа:
Поздрави.

Ако е шайбата, мога ли да я закарам до сервиза или най-добре хич да не я паля?

Зависи, може и да може.
Но си е риск, може да ти изхвърли пистовия ремък и да направи някоя поразия.
вдигни капака и виж дали има стружки гумени в средата на шайбата, ако има е превъртяла.
Може да се смени на място на улицата не е проблем, става за около час.
Моята така се предаде в центъра на софия и беше петък в 17.30, едва успях да взема друга, добре, че е един колега от форума та се върна до магазина си да ме спаси. :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimata Rusnaka » 10 Юни 2019, 16:41

Здравейте колеги имам такава ситуация автомобила е Е60 525i 2006г заключвам колата след час излизам на вън колата е напълно отключена и всички прозорци бяха свалени до долу включително и шибидаха отворен .Освен това вече не се заключва с ключа само отключвам с него . Много неприятно някой с подобен проблем ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Мнение от Monky » 11 Юни 2019, 9:29

Здравейте!

Някой знае ли дали може да се маха тапицерията от корите на вратите?
Казуса е, че искам да взема кори с щори, но ще е предизвикателно да намеря такива с моята тапицерия.

http://prikachi.com/images.php?images/8/9587008L.jpg

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61