Киномания
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Киномания
От доста време се канех да изгледам Billions, та този уикенд го започнах - доста е добър
Чернобила е много добър, макар и тежичък

Чернобила е много добър, макар и тежичък
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Някак си ме убедиха да гледам Брулени Хълмове от 92ра - започва обещаващо, но бързо става някаква мега недописана тъпотия, 90% от нещата се случват без никакъв предлог, логика и смисъл, хора умират, просто като решат, че са тъжни и тн и тн.
Пуснах и Мордекай от 2015та - тук оценките от имбд, пак са грешни - филма е много забавен и перфектен, когато хем искаш криминале и екшън, хем не ти се напряга с клане на хора.
Пуснах и Мордекай от 2015та - тук оценките от имбд, пак са грешни - филма е много забавен и перфектен, когато хем искаш криминале и екшън, хем не ти се напряга с клане на хора.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Exclusive89 написа:Започнах да гледам Bosch, даже приключих с първи сезон, мнооого добър сериал![]()
https://www.imdb.com/title/tt3502248/
Гледах всички сезони накуп. Много добро полицейско крими сериалче
"Чемодан, вокзал, Москва"
Гледах последната серия на Чернобил. Много силна. Накрая се разплаках... баси...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз не намирам сили да гледам Чернобил. Факта че е се припокрива почти изцяло с едно от най-гнусните събития в човешката история, го прави адски тежък. Не че за ВСВ е по-различно, но във филмите за войната винаги има много измислица и художествени образи...така се губи малко от драмата и мислено си казваш - е, да ама това е плод на фантазия.
Споделям мнението за последната серия на Чернобил. Много силни 5 серии като последната те остава с широко отворена уста и без дъх. Просто те кара да осъзнаеш какво противно нещо е политиката и как заради 3-ма самонадеяни и запленени от "работата трябва да се свърши на всяка цена без значение последиците" се е случил толкова жесток инцидент, от който страдаме дори ние сега. А е можело всичко да е ок и всичко това да е само една измислица.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Чернобила е номер едно. Макар че бяха само 5 епизода, в момента навсякъде се обсъжда и дълго време ще се говори за това. Бахти, аз на втори епизод още, гледах в Алиекспрес джаджи да следя радиоактивността
През цялото време си мисля колко ли много от болестите от тогава са причинени от аварията ? Кой няма близък починал от рак ? За колко от проблемите, които имаме, аварията е оказала влияние ? И то за нас, а не за хората в района. Там са ясни. Много силен сериал. Много тежък, но си заслужава да се изгледа от всеки. Да си го пуснат и в парламента.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Чернобила е предимно художествена измислица, с елементи на разказ по картинка, и преобладаваща пропаганда.
Честно казано ме отвращава, защото няма много общо с реалността, а по-скоро са някакви американски клишета за лошия враг и мрачното му ежедневие.
Честно казано ме отвращава, защото няма много общо с реалността, а по-скоро са някакви американски клишета за лошия враг и мрачното му ежедневие.

cod-cdbp написа:Чернобила е предимно художествена измислица, с елементи на разказ по картинка, и преобладаваща пропаганда.
Тоя “разказ по картинка” съм го ял лично. И в Съюза съм ходил средата на 80те... Атмосферата, хората и отношението са предадени перфектно. Точноста на детайлите е умопомрачаваща... Руснаците като направят по- добър и по истински- ще говориме. И не е въпрос на пари. Ама хайде да почнеме с нещо по- просто - като например да обновят броя на официалните жертви- все още закован на 31...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
cod-cdbp написа:Чернобила е предимно художествена измислица, с елементи на разказ по картинка, и преобладаваща пропаганда.
В Spotify качваха подкаст със създателя на сериала. Ако ги изслушаш, ще видиш, че той всъщност... "оправдава" руснаците и се опитва да намира човешките причини, поради които властимащите са взимали едно или друго решение. Както и колко работа е отишла за пресъздаване на всеки детайл максимално точно и достоверно. (Мен единствено ми направиха впечатление ПВЦ дограмите на някои тераси, както и една сцена, в която Легасов, Шербина и Комюк обсъждаха процеса в някаква сграда в Припят, която изглеждаше все едно сега я гледаш - в състояние, до което няма да изпадне само след няколко месеца, при положение, че никой не е стъпвал там)
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Киномания
Аз гледах 1 и изглежда повече като филм, който показва реалностите на комунизма, не толкова историята на самия Чернобил. Примерно мизерията в апартамента на този, който се самоуби, точността на вещите и обзавеждането... само източноевропеец може да оцени реализма. Поради това е нормално този филм да поляризира. Аз не мисля да гледам останалите серии, защото предпочитам да гледам филми, които ме забавляват...
Като става въпрос за забавление, John Wick 3 беше нещо като екшъна на всички екшъни... работата, която е свършена от целия екип и Киану е просто умопомрачителна. Този човек на 50+ години е в доста завидна форма и си е скъсал задника от трениране... дори само начина по който борави с оръжие във филма си личи, че е тренирал при най-добрите в тази област, дългите сцени без прекъсване, кинематографията. Мисля, че трябва да спрат до тук, аз не вярвам, че могат да се надминат в 4та част.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Като става въпрос за забавление, John Wick 3 беше нещо като екшъна на всички екшъни... работата, която е свършена от целия екип и Киану е просто умопомрачителна. Този човек на 50+ години е в доста завидна форма и си е скъсал задника от трениране... дори само начина по който борави с оръжие във филма си личи, че е тренирал при най-добрите в тази област, дългите сцени без прекъсване, кинематографията. Мисля, че трябва да спрат до тук, аз не вярвам, че могат да се надминат в 4та част.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
На мен сериала ми хареса именно заради това, че обръщат внимание на човешкия фактор на всички нива и че ясно се показва как натрупването на дребни ежедневни глупости може да доведе до трагедия. Разглеждат Чернобил като умален модел на системата по това време. Даже с прости думи обясняват и как работи един реактор. За перфектното пресъздаване на атмосферата няма какво да се коментира - достатъчно е и днес да отидете в което и да е държавно учреждение, особено полиция или пожарна, все едно е декор от филма. Определено не е лек филм, няма да е по вкуса на всеки, но аз лично ще си отделя време да изгледам пак сериите една след друга. За излизане от Чернобил-депресията препоръчвам два яки развлекателни сериала:
Animal Kingdom
La Casa de Papel

Animal Kingdom
La Casa de Papel

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Новата Годзила гледах, повече ми хареса от предходните, но нищо особено изненадващо.
Случайно попаднах на един филм на Джони Ноксвил
The Wild And Wonderful Whites Of West Virginia
https://www.youtube.com/watch?v=gMr1byWLmJE
По торентите вероятно го има с по-добро качество.
Накратко - Филм за едни от "най-колоритните" представители на американския Юг. Хилбилитата от Западна Вирджиния

The Wild And Wonderful Whites Of West Virginia
https://www.youtube.com/watch?v=gMr1byWLmJE
По торентите вероятно го има с по-добро качество.
Накратко - Филм за едни от "най-колоритните" представители на американския Юг. Хилбилитата от Западна Вирджиния