Нов закон за газовите уредби? стикери некви?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Нов закон за газовите уредби? стикери некви?
някой знае ли за нещо такова? тука сички бучат имало хайки полицайте проверявали за газ? някви прекледи ? стикери по задното стъкло ?
аз имам газов инжекцион и ся ако тряа да слагам някъв грозен стикер на стъклото по добре да ... де да знам да не слагам =)
аз имам газов инжекцион и ся ако тряа да слагам някъв грозен стикер на стъклото по добре да ... де да знам да не слагам =)
4 8 15 16 23 42
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Преди време чух, че всички автомобили с газова уредба трябвало да имат стикер на задното стъкло. Също така пълначката за газта трябвало да бъде изнесена вън от автомобила (напр. на калника), а не да е вътре в багажника.

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Трябва да имат паспорт за газовата уредба + валиден технически преглед.
Мога да съдействам и аз двете
Мога да съдействам и аз двете
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Turboman написа:Трябва да имат паспорт за газовата уредба + валиден технически преглед.
+ стикер (триъгълен - удивителен знак на жълт фон с червени граници), който се залепва на задното стъкло в горния ляв ъгъл. Цялата игра е 25лв: 15 лв. за годишен технически преглед на бутилката, 5 лв. за стикера и 5 лв. за паспорта на бутилката. В петък бях главен герой в тоя филм.

- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Turboman написа:Трябва да имат паспорт за газовата уредба + валиден технически преглед.
Това винаги се е изисквало, друг е въпроса, че почти никой не го проверява когато те спре на пътя. Два пъти обаче ми се е налагало да минавам през каналите на КАТ с автомобили с газови уредби и в двата случая направиха обстоен преглед на документацията на АГУ-то(паспорт, преглед и залепен стикер за преглед на газовата)

- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
X-citer написа:Също така пълначката за газта трябвало да бъде изнесена вън от автомобила (напр. на калника), а не да е вътре в багажника.
Дам от 1 Януари и това е задължително
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
е ако те спрат и се заядат им кажи че не я ползваш и даже е празна, абе как па няма да ида на преглед, да ми свалят бутилката, да я снимат на рентген после пак да я качввам, тва означава да си скъсам постелката в багажника.
щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката
като дойде време за ГТП да си проверяват каквото искат
щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката

- X-citer
-
Stanchev написа:щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката![]()
Газовата бутилка минава на отделен ГТП. ХУбаво е да го имаш, защото ако не дай си боже колата ти се подпали и не представиш необходимите документи пред застрахователите, че АГУ-то е било в изправност сам ще си ближеш близалката

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
X-citer написа:Stanchev написа:щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката![]()
Газовата бутилка минава на отделен ГТП. ХУбаво е да го имаш, защото ако не дай си боже колата ти се подпали и не представиш необходимите документи пред застрахователите, че АГУ-то е било в изправност сам ще си ближеш близалката![]()
то не че ще ми дадат нещо мизерниците ако ми се подпали колата, та предлагам да ми ближат те близалката

ял съм го 2 пъти направо не ми се говори, как може да ми оценят стъклото на 30 лв (шваке) ми да им дам аз 30 лв и да ми го сменят

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Stanchev написа:е ако те спрат и се заядат им кажи че не я ползваш и даже е празна, абе как па няма да ида на преглед, да ми свалят бутилката, да я снимат на рентген после пак да я качввам, тва означава да си скъсам постелката в багажника.
щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката![]()
Никой няма да те спира и да те проверява. В моя случай на 5 места в София отказаха да ми заредят газ.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
err0r написа:Stanchev написа:е ако те спрат и се заядат им кажи че не я ползваш и даже е празна, абе как па няма да ида на преглед, да ми свалят бутилката, да я снимат на рентген после пак да я качввам, тва означава да си скъсам постелката в багажника.
щом имам стикер за ГТП могат да ми изближат близалката![]()
Никой няма да те спира и да те проверява. В моя случай на 5 места в София отказаха да ми заредят газ.
ми ще си сложа един редуцил-вентил и ще карам с домашната бутилка за газ и пак ще ми е гот

тва българите сме много корави, копелета

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
?
станчев,напълно съм съгласен с теб!
щото сме много стриктни и затова ни цакат отвсякъде!
щото сме много стриктни и затова ни цакат отвсякъде!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
err0r написа:...
На мен пък що никой не ми поглежда стикера? А, и зареждането е ми е в багажника(какъв смях е като имам багаж и почна да разтоварвам куфари и чанти. А пък като фана ключ 17 и почна да развивам селфмейд тапата на "гъбата", а след това със същия ключ и врътката на клапана, газаджията обикновенно стига до организъм

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
TheBoss написа:На мен пък що никой не ми поглежда стикера?...
Защото излизаш с пагоните напред... Тия като видят 3 големи и ак...

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2