Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
master of the force
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от alx » 29 Май 2019, 17:13

BMW_POWER написа:500м2 къща, за чик уй?

освен очевидното (повече място за повече материални боклуци) живота в голямата къща предлага една лична неприкосновеност и пространство от една страна и по-богат социален начин на живот от друга страна които на много хора им се харесват. голямата къща също така идва с голям двор които прави качеството на съседите много по-маловажно защото често дори не ги знаеш кои са.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Май 2019, 17:49

Venelin1111 написа:Купувайки имот в такива селца и квартали винаги сме пришълци , и никога няма да се омешаме с месните.

Дано поне с постните се омешате, ако не с месните :mhihi:

П.П.: Не беше ли ти човекът с темата за грамотността и правописна грешка в първия пост? :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Май 2019, 18:57

alx написа:
BMW_POWER написа:500м2 къща, за чик уй?

освен очевидното (повече място за повече материални боклуци) живота в голямата къща предлага една лична неприкосновеност и пространство от една страна и по-богат социален начин на живот от друга страна които на много хора им се харесват. голямата къща също така идва с голям двор които прави качеството на съседите много по-маловажно защото често дори не ги знаеш кои са.

. Когато живеят заедно го разбирам. Но не мешай Америка с бг. Знам голяма къща в полите на Витоша с голям двор и много известни съседи. Все застрахователи... Всяко дете с собствена част, супер луксозно изпълнение. Ми за едното знам, че в последните 25 години не е стъпвало там. "Богат социален живот" при съседи, които са чести гости на прокуратура, съд, медии, ми извинявай, ама не го разбирам.
Последна промяна BMW_POWER на 30 Май 2019, 23:55, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 29 Май 2019, 19:08

drago_pavlov написа:
Venelin1111 написа:Купувайки имот в такива селца и квартали винаги сме пришълци , и никога няма да се омешаме с месните.

Дано поне с постните се омешате, ако не с месните :mhihi:

П.П.: Не беше ли ти човекът с темата за грамотността и правописна грешка в първия пост? :mhihi:

Аз съм бе тех грешка

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 30 Май 2019, 10:53

За къщите и хората от САЩ/Канада и някой части на Европа не е много коректно да се дава акъл, поне за София т.к. тук хем са страшно скъпи, хем са малко. Извън града - близки селца и подобни не е достатъчно добра инфраструктурата и трудно да се получи, за разлика от там. За 95% от хората, поне в големите градове в България, опцията ще си остане апартамент. Имам познати, които си взеха в Делта Хилс къща и са с 2 деца - изтраеха пряко сили 2 години и я продадоха и си взеха апартамент в София.

В крайна сметка никой от тук не дава парите на другият, та всеки сам си решава как и за какво да си ги харчи.

П.С.: Всички чакаме срив в цените скоро (или поне ни се иска), но не го виждам близките 5 години или ако го има далеч няма да е като 2009.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2019, 11:11

Е зависи... ако си купил/инвеститал в нещо сега, едва ли ти се иска да има срив в цените скоро :) Но все пак интересно ако това е масовото мнение.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 30 Май 2019, 12:31

Rainbow написа:П.С.: Всички чакаме срив в цените скоро (или поне ни се иска), но не го виждам близките 5 години или ако го има далеч няма да е като 2009.

A защо хората си мислят, че ако сринат цените на имотите веднага много хора ще се втурнат да купуват. Срив на имотите означава финансова криза и също много хора ще останат без работа. Аз ако дойде криза и не съм сигурен дали няма да стане така да ми намалеят доходите или въобще да секнат , не бих правил инвестиции в евтините за момента имоти. Дори да имах заделени пари да купя имот в криза сигурно пак не бих си дал парите там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Май 2019, 12:35

Rainbow написа:Извън града - близки селца и подобни не е достатъчно добра инфраструктурата и трудно да се получи, за разлика от там. Имам познати, които си взеха в Делта Хилс къща и са с 2 деца - изтраеха пряко сили 2 години и я продадоха и си взеха апартамент в София.

П.С.: Всички чакаме срив в цените скоро (или поне ни се иска), но не го виждам близките 5 години или ако го има далеч няма да е като 2009.

Мисля коментираме конкретно къща в с. Лозен.
Инфраструктура? Кое няма инфраструктура - Малинова долина или некое село до София ?
Аз живея на 36 км от София
Имам:
ток
вода
канализация
оптика / не че е много важно това/
детска градина
училище
магазини
аптека
ПП - Асфалтиран и нормален път.
всичкото ми е в радиус малко ходене пеш.
Болница има на 10 км в близкия град, в краен случай в София.
От дома до Токуда /там ходим обикновено по спешност/ са 40 мин път без да си давам зор.
Кое е по-добре ?
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Май 2019, 12:49

Канализация?! За пръв път чувам за село с канализация... Те много "градове" нямат.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Май 2019, 13:07

Имаме си ;). Града е за млади дет ги интетесуват кръчмите да речем. Ние старите гайди искаме спокойствие.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2019, 13:19

Банкя ли е това?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 30 Май 2019, 13:42

Ами примерно аз не бих искал моите деца да са в селско училище/гимназия, пък не знам. Инфраструктура визирах, че уж е близо до София и пак в 2-те посоки до работа им отиваше ~2-3 часа на ден...

Това дете след 10-15 години като иска да излиза с приятели или на дискотеки/барове нещо, да не говорим за спорт какво правим? Пак на селото, така ли? Или по автобусите по час в посока и 50 лева такси после?

Имал съм приятел от близки села и ги питай за автобус и пътувания :mhihi:

Сега ако си много патрон и едва ли не децата ти имат техен шофьор да ги вози и разкарва е друго :) За теб и жената да ви е кротко съм съгласен - и аз така го виждам след години, ако сме живи и здрави :yes:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 30 Май 2019, 13:53

Последния коментар е ОК , премислен и точен. Преди 10 г купих място до София с цел спокойни старини , построих къща и сега за всичко тичам в София. Спокойствие , да. Неуредици бол. Няма канализация , оптика , у-ще до 8-ми клас после пак София. Добре , че от спирката на трамвая до в къщи е 45 мин с рейса иначе данъка на къщата е „самолет”. От 1 г се замислям около Подуене къща да взема , ако я продам тази изгодно. Иначе асфалт добър реновираха цялото трасе, гората ми е зад гърба , но ми липсва гмечта на големия град, може би някой ще ме разбере. Аз отричам блока като място за живеене, лично мнение.
Едит: Когато в такъв квартал зад околовръсното отидеш да живееш за местните винаги си “ония софиянецо”.

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Май 2019, 14:06

Дискотеките може спокойно да ги пропусне, а и да не ги, къв е проблема да ги закарам 2-3 пъти в месеца на джамбуре. Споменах , че има град на 10 км. То не е задължително да е в София.
Да не говорим, че след 15 години ще са пълнолетни и нема и да ме питат даже :))
А за образованието не си прав. В пъти е по-добро селското училище. Поне нашето. И като база и като преподаватели и като всичко. Хора от София си карат децата да учат при нас.
И винаги го има варианта да взема една квартира за 4-5 години докато се изучат ако чак толкова си харесаме некоя "елитна" гимназия. До 12 клас могат да си учат и тук съвсем успешно.
Но то си е и до човек в крайна сметка. Аз джангър и навалица ненавиждам примерно. А и идеята беше, че вместо да залупиш 200,300 к еур. в апартамент , спокойно можеш за 150 к да си вземеш къша съпоставима като м2 и разликата да ти иде за други работи.
Последна промяна Моджо на 30 Май 2019, 14:09, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Май 2019, 14:09

Моджо написа:В пъти е по-добро селското училище. Поне нашето. И като база и като преподаватели и като всичко. Хора от София си карат децата да учат при нас.
И винаги го има варианта да взема една квартира за 4-5 години докато се изучат ако чак толкова си харесаме некоя "елитна" гимназия. До 12 клас могат да си учат и тук съвсем успешно.
Но то си е и до човек в крайна сметка. Аз джангър и навалица ненавиждам примерно.

Кажи кое е това село, че сега сме на вълна "първи клас".
Може и квартира да си взема в това село за 12-15 години докато изкласи наследството :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата