Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Android,телефони,проблеми и подобни!
DigitalExile написа:Android e AOSP, Update-и ще си има всякакви просто ще са една идея по бавни което не е болка за умиране.
...освен това е доооста вероятно, разни "нестандартни" лоулевъл фиксове на потенциални секюрити брийчове и потенциални перформанс оптимизации изобщо да не стигат до Huawei... навреме... или изобщо... просто защото няма да се (у)сетят да си ги направят сами
Google ще продължат да си духат под масата със Samsung и Qualcomm и те ще получават последния писък на модата още преди дори да има официална нова версия на Андроид. Винаги така са работили с партньорите си и ще продължат така да работят. AOSP е много хубаво нещо, но осланяйки се на него само, не е достатъчно да си топ... накъдето бяха тръгнали лека полека Huawei 
Некви такива лога автоматически изчезват:

Както и всякакви Google сертификации, Chromecast и т.н. Гугъл обвързаности. Изобщо доверието към Huawei ще се сгромоляса, което е и целта на Тръмпи всъщност

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И какъв ще е проблема да се инсталира нормален андроид на новите хухавеи ? Според мен просто ще си излизат вероятно с някакъв чайна OS , едва ли ще е проблем потребителя да си сложи андроид какъвто иска сам . По медиите нищо не казаха защо така , но проблема е шпионски . Китайците прихващат някакъв цру вирус който подслушва и следи , който американците използват да следят потребителите . След което чайниците го модват и слагат направо хардуерно чип на устройствата които сметнат че имат нужда . Американците се усещат в един момент че им ползват продукта без лиценз, и скандала е налице . Тоест собствениците на хухавей са в китайската матрица , другите в американската
Но хухавея има поне хардуерна подръжка на шпионския софтуер което си е без съмнение плюс в случая тъй като дава отлично качество на услугата .
https://www.google.com/search?source=hp ... v4A3sok8X8
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
https://www.huaweicentral.com/hongmeng- ... 63bGfx_yT4
Чайничетата не спят
и оня рижав психар ако мисли че ще ги бутне...такъв автогол ще си вкара
Чайничетата не спят
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:И какъв ще е проблема да се инсталира нормален андроид на новите хухавеи ? Според мен просто ще си излизат вероятно с някакъв чайна OS , едва ли ще е проблем потребителя да си сложи андроид какъвто иска сам . По медиите нищо не казаха защо така , но проблема е шпионски . Китайците прихващат някакъв цру вирус който подслушва и следи , който американците използват да следят потребителите . След което чайниците го модват и слагат направо хардуерно чип на устройствата които сметнат че имат нужда . Американците се усещат в един момент че им ползват продукта без лиценз, и скандала е налице . Тоест собствениците на хухавей са в китайската матрица , другите в американскатаНо хухавея има поне хардуерна подръжка на шпионския софтуер което си е без съмнение плюс в случая тъй като дава отлично качество на услугата .
Няма никакъв проблем постпосроизводствено да се инсталира нормален Андроид, да. Проблем има, ако Huawei ползват AOSP, поомажат го малко и го кръстят HuiOS, например (както казваш), но не споменат, че отдолу е базиран на Android. Просто Google ще ги осъдят реферирайки Apache лиценза
За чипа... поокрасили са журналята историята малко в полза на Тръмпи си мисля аз... Никъде нищо конкретно не видях още като излезе "скандала" и се отказах да чета кьорфишеци

kiko написа:https://www.huaweicentral.com/hongmeng-is-huaweis-first-ever-self-developed-operating-system/?fbclid=IwAR2MW-T7fQqA_7Md583TyQnqBXMg1HyjfBGLXJhU2HMsJ5tMz63bGfx_yT4
Чайничетата не спяти оня рижав психар ако мисли че ще ги бутне...такъв автогол ще си вкара
Мммалко съм скептичен
Прогнозирам успех от ранга на Tizen "За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Възможно и да е параноя , или удари под кръста в икономическата война . Но преди време Сноудън им изкара на показ голяма част от играчките които ползват американските служби за подслушване и следене и там имаше всичко което може да си помисли човек . Вируси и хардуерни играчки от - до . Чайниците са много агресивни в тая област и не ми се вярва да не ползват всяка удобна възможност за събиране на информация , подобно на другите . Да видим как ще отразят удара , загубите никак няма да са малки но по важното е потребителите да не загубят от това ритане под масата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Android,телефони,проблеми и подобни!
Ще Ви шпионират , биг брадър ( Китай са склонни) така, че “Добре дошли в клуба”
Малко четиво;
https://trafficnews.bg/komentari/nevidi ... za-142551/
Тръмп им го начукА ...чакаме продължение на казуса...
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Малко четиво;
https://trafficnews.bg/komentari/nevidi ... za-142551/
Тръмп им го начукА ...чакаме продължение на казуса...
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 10475.html
Е с'а си еВа майката
Нищо, тъкмо Хуавейците ще упражнят нелош въртящ момент върху развитието и популяризирането на RISC-V
Индустрията има нужда побутне малко монопола на ARM. Аз съм "за", от това печелят потребителите в крайна сметка
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Е с'а си еВа майката

Нищо, тъкмо Хуавейците ще упражнят нелош въртящ момент върху развитието и популяризирането на RISC-V
Индустрията има нужда побутне малко монопола на ARM. Аз съм "за", от това печелят потребителите в крайна сметка

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Тежък удар за китайците, ама имат капацитета да се съвземат. Дано наистина това създаде по добра конкуренция и да изстреля позаспалия мобилен сегмент.
Иначе за мен това си чисто икономическа война, хуявей дръпнаха и взеха да ядат на ифоните и самсунг хляба и ведна им клъцнаха крилата.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Иначе за мен това си чисто икономическа война, хуявей дръпнаха и взеха да ядат на ифоните и самсунг хляба и ведна им клъцнаха крилата.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Моджо написа:П30 не го взех заради прехваления зум. Зум има, ама зумни нещо и чакай да е на фокус /зумнах на 6+ и видех мътеница/:))
Предполагам си наясно, че ZOOM камерата няма цифрова "добавка". Тоест при P30 можеш да направиш читав зуум на 3х, при P30 Pro е 5х. Съответно (с лека загуба на качество) можеш да направиш хибриден ZOOM 5х за P30 и 10х за P30 Pro. Всякакви "междинни" стойности се прехвърлят към основният сензор и изцяло цифров зуум, по съвсем логични причини. Все едно да нагласиш на P30 Pro зуум 4.9х/5.1х и да чакаш перископната да се активира - няма как. Ще получиш много по-слаба, изцяло цифрово зуумната снимка.
- Mollov
- Мародератор
-
Nickelback написа:
Е с'а си еВа майката
Няма такова нещо.... подобно "спиране на взаимоотношенията" между ARM и Huawei може да се усети след не по-малко от 2 години...
Иначе... след въведеното 90-дневно отлагане.... очаквам след 3м всичко да се върне постаро му. Не, че в момента не е. Единствената останала "забрана" е Huawei да купуват хардуерни компоненти от американски компании БЕЗ изрично лицензиране.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Nickelback написа:
Е с'а си еВа майката
Няма такова нещо.... подобно "спиране на взаимоотношенията" между ARM и Huawei може да се усети след не по-малко от 2 години...
На мен ли точно ми казваш колко е lifecycle-а на един мобилен чипсет
Естествено, че нищо няма да стане от днесКА за утре, акцентът ми бе върху това, какво ще стане на пазара за мобилни чипсети (а и не само). По тоя начин ARM си вкарват страхотен автогол, ама ще се види по-нататък...Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
Ти нали си наясно, че тия 90 дни "отсрочка" са съвсем умишлени, Huawei си имат запаси от "алтернативни" SoC-ове за поне 6м, а другите си ги произвеждат сами... и че в момента всякакви изказвания на кви и да е фирми си е прах в очите...
Виж ако след тия 90 дни всички забрани и ограничения останат... и така минат поне 6 месеца... тогава можем да почнем да говорим за "Края на Андроид", "Края на чипсетите с ARM" и прочие, и прочие 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Ти нали си наясно, че тия 90 дни "отсрочка" са съвсем умишлени, Huawei си имат запаси от "алтернативни" SoC-ове за поне 6м, а другите си ги произвеждат сами... и че в момента всякакви изказвания на кви и да е фирми си е прах в очите...Виж ако след тия 90 дни всички забрани и ограничения останат... и така минат поне 6 месеца... тогава можем да почнем да говорим за "Края на Андроид", "Края на чипсетите с ARM" и прочие, и прочие
Не, не съм наясно
Нещо си ме припознал с някой от ФБ може би, не знам що реши, че си мисля за края на ARM да е утре едва ли не
Казвам само, че ще е интересно развитието на индустрията в идните месеци, защото много други вендори и големи риби ще преосмислят стратегиите и партньорствата си Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
Nickelback написа:
Не, не съм наясно
Еми питай, тогава....
Нещо си ме припознал с някой от ФБ може би, не знам що реши, че си мисля за края на ARM да е утре едва ли не![]()
Мне... аз говорех принципно...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Наложи ми се да си изкорубя камерите от тела......
Та въпросът ми е, има ли външни камери за тия телефони?
Сори за тъпия въпрос, но ми се налага да имам и камера. Та няква с блутут или кабел съвместим с тела ще е идеално.
Дали изобщо има такива?
(Фотоапарати и т.н не ми вършат работа, един вид да е малка с кабел към тела примерно..или блутут). В нета намерих само ендоскопи.
Та въпросът ми е, има ли външни камери за тия телефони?
Сори за тъпия въпрос, но ми се налага да имам и камера. Та няква с блутут или кабел съвместим с тела ще е идеално.
Дали изобщо има такива?
(Фотоапарати и т.н не ми вършат работа, един вид да е малка с кабел към тела примерно..или блутут). В нета намерих само ендоскопи.