Изолиран ЕГР Охладител
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- revolvera01
- Потребител
-
- Кара: BMW e61 530D
Изолиран ЕГР Охладител
Здравейте колеги, поради загубата на антифриз и белия дим от ауспуха, мислех че, колата или е спукала егр охладителя или е за гарнитура на главата. Ходих замериха ми антифриза, излезе положителен, тоест имаше газове в него.
Майстора ми каза да затапя ЕГР охладителя, защото газовете може да са и от охладителя.
Взех две тапи метални Ф20, сложих едната във маркуча влизащ в малкия термостат с една скоба, другата тапа сложих във влизащея маркуч под охладителя.
След тази процедуга нямаше вече никакъв дим и диагнозата се оказа ЕГР охладител.
След направената процедура обаче, парното не духа топло. Колата държи 88-92 градуса.
Въпросът ми е да карам ли с тези тапи, докато минат празниците?
Опасно ли е за автомобила?
Весели празници!
Майстора ми каза да затапя ЕГР охладителя, защото газовете може да са и от охладителя.
Взех две тапи метални Ф20, сложих едната във маркуча влизащ в малкия термостат с една скоба, другата тапа сложих във влизащея маркуч под охладителя.
След тази процедуга нямаше вече никакъв дим и диагнозата се оказа ЕГР охладител.
След направената процедура обаче, парното не духа топло. Колата държи 88-92 градуса.
Въпросът ми е да карам ли с тези тапи, докато минат празниците?
Опасно ли е за автомобила?
Весели празници!

- rusiq_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F25 3.0d
Re: Изолиран ЕГР Охладител
Не само за празниците ами си ги остави за постоянно.Няма общо с парното ти,най вероятно иска обезвъздушаване,явно си вкарал въздух в системата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Изолиран ЕГР Охладител
Дизелите се обезвъздушават сами, по скоро са блокирали клапаните за парното.

3 мнения
• Страница 1 от 1