Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Колеги каква е работната температура, която трябва да поддържа M57D30?
Колата е 530d 218hp 2005
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Колата е 530d 218hp 2005
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
90
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
- bokouser
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d LCI
От скоро наблюдавам следното
Когато карам колата спокойно с галене на газта например м/у 1100 и 1500 оборота и като подам леко газ за да ускоря малко или дори за да поддържам скоростта усещам едно леко претрисане, треперене. Ако подам повече газ вдига оборотите и треперенето веднага изчезва. Дали не си заминава торка и ако е така, какви други симптоми трябва да усетя?
Когато карам колата спокойно с галене на газта например м/у 1100 и 1500 оборота и като подам леко газ за да ускоря малко или дори за да поддържам скоростта усещам едно леко претрисане, треперене. Ако подам повече газ вдига оборотите и треперенето веднага изчезва. Дали не си заминава торка и ако е така, какви други симптоми трябва да усетя?
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Здравейте, одеве забелязах нещо необичайно. Седях в колата докато беше на D(с натисната спирачка) и се чуваше някакво станно цъкане. Същото нещо се наблюдава и когато колата е на R. На неутрална или паркинг си е ок. Някакви предположения какво може да е?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
bokouser написа:От скоро наблюдавам следното
Ако е торка - карай на 6-та със 100 с постоянна газ и виж дали оборотите играят малко...
Провери си демпферната шайба. (може да е тръгнала.. или да е здрава, но неоригинална - често се вижда биене при работа на мотора... )
PolandBall написа:Здравейте, одеве забелязах нещо необичайно. Седях в колата докато беше на D(с натисната спирачка) и се чуваше някакво станно цъкане. Същото нещо се наблюдава и когато колата е на R. На неутрална или паркинг си е ок. Някакви предположения какво може да е?
Кутията адекватно ли работи ?
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Кутията сменя скорости нормално и съответно връща нормално. Не се държи по-различно от обикновенно...маслото не съм и сменял още...
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги,сигурен съм че съм чел тема за минаване от кривите надолу двуцевки при е60 с евро 3 стандарт към правите хромирани двуцевки от е60 с евро 4. Не мога да намеря въпросната тема ,ще съм благодарен ако пратете линк към нея. 

Work hard in silence,let success make the noise.
- Alexander82
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 520d
Здравейте, колеги,
От доста време не мога да си обясня, защо колата си ресетва данните за часовника и разход на борда.
Акумулаторът е ОК, колата си пали без проблем цяла зима, но борда се ресетва поне за десети път за последните 6 месеца.
Поздрави!
От доста време не мога да си обясня, защо колата си ресетва данните за часовника и разход на борда.
Акумулаторът е ОК, колата си пали без проблем цяла зима, но борда се ресетва поне за десети път за последните 6 месеца.
Поздрави!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
krispd написа:Колеги,сигурен съм..
Какво точно те интересува колега, аз минах през тази процедура. Намерих крайно гърне с прави накрайници (от Е60 2005г.) и сменихме с моето крайно гърне, заспа.

- bokouser
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d LCI
Имам повреда в централната опора на разпънката и в самата разпънка - някой ги е разпробивал и е слагал по-дебели болтове, но вече и те не хващат. Поръчал съм нова опора и мисля да взема втора употреба разпънка, но тук се питам - дали не е по-добре да сложа някаква друга по-стабилна разпънка, ако някой има идея да сподели.
Другият ми въпрос е: седалките ми са базови и са неудобни. Посъветвайте ме какъв салон да търся - спортен или комфортен и замяната с кой от двата ще стане по-безболезнена?
Другият ми въпрос е: седалките ми са базови и са неудобни. Посъветвайте ме какъв салон да търся - спортен или комфортен и замяната с кой от двата ще стане по-безболезнена?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги изгорели са ми крушките на кората на вратата дясна, някой знае ли как се подменят.
E60 2005
E60 2005
- crusherr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530D LCI
- Мечтае да кара: М5 F90
Здравейте колеги ! От няколко седмици имам проблем със едно скърцане от към таблото когато карам бавно по неравни пътища и направо ме подлудява ! Скърцането идва от към тази част на интериора
, но каквото и да барна и мърдам от вътре нищо не почва да скърца, седи си здраво. Пристегнах също и тези
като ми казаха, че може и да са се разхлабили, но нямаше голям ефект.

Притегни болтовете на разпънките. Намират се точно където си показал на снимка 1 но от страната на мотора (под средните червени кръгчета). Виж къде се захващат разпънките към купето над мотора и затегни болтовете. Ако са изпуснали нова резба и нови болтове...
Изпратено от моят SM-G960F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G960F с помощта на Tapatalk
Проблема е от разпънката тиcrusherr1 написа:Здравейте колеги ! От няколко седмици имам проблем със едно скърцане от към таблото когато карам бавно по неравни пътища и направо ме подлудява ! Скърцането идва от към тази част на интериора, но каквото и да барна и мърдам от вътре нищо не почва да скърца, седи си здраво. Пристегнах също и тези
като ми казаха, че може и да са се разхлабили, но нямаше голям ефект.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
И аз залагам на разпънката, минах вече тая процедура и всичко заспа.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!