Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от acho.rs » 27 Апр 2019, 18:39

MxMI17 написа:Здравейте,

От скоро съм във форума и търся мнение за конкретна обява. Все още не съм се виждам автомобила и се надявах за мнение от страна на форума, защото не разбирам много от автомобили :D :

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ap2lbh

На първо четене изглежда много добре. Истински адаптив драйв, дистроник, софт клоус и обдухване на седалките са екстрите които на мен най-много ми липсват в колата.

Разбира се най-важното е че колата има история и най-вероятно може да се прегледа в сервиз по избор. Ако гаранцията е била и удължената, значи колата през целия си живот е поддържана в официален сервиз.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Апр 2019, 19:59

Позаинтересувай се защо десния фар е сменян, може да не е нещо фрапиращо, но е видимо на снимките. Може в официалния сервиз да е правено това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 29 Апр 2019, 20:27

Няма АСС, няма и обдухване отзад, няма и четиризонен климатроник, но как да е...Това да са и кусурите :D Годината не е 2013 понеже не е с НБТ...По-стара е от 09.2012 от когато се монтира НБТ във Ф10 :yes: Ако ти харесва я виж на живо и разпитай собственика.

Не виждам и мултифункционален волан с планки за смяна на скорости. Хмм да не е преписал чужда обява...
"Чемодан, вокзал, Москва"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Апр 2019, 21:46

И на мен стария фар(тоест левия)ми се видя доста позацапан за 6 годишна кола и 167 000, волана също е бая излъскан, но може да е отия скапаните препарати, които слагат продавачите за да лъщи все едно е кожата на мазен негър в Сахара посред бял ден.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от MxMI17 » 30 Апр 2019, 14:47

Благодаря за мненията, полезна информация. И на мен ми направи впечатление, че единия фар изглежда по-различно от другия, но за съжаление не успявам да се свържа с продавача за да го разпитам. А и като цяло цената ми е малко над бюджета :shock: .

Тъй,че може би ще се ориентирам към нещо друго - пускам още 2 обяви за мнения или да не би случайно някой да ги е гледал вече и да разполага с повече информация. И двете за закупени от България и се продават от първи собственик, като са на под 150 хил км.

https://www.cars.bg/offer/c3009508

https://www.cars.bg/offer/c2818895

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 30 Апр 2019, 15:23

Колега по какъв критерий търсиш? Все различни двигатели са обявите по които питаш...отделно - едната с "х-drive", друга само на задно.. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 30 Апр 2019, 16:53

MxMI17 написа:Благодаря за мненията, полезна информация. И на мен ми направи впечатление, че единия фар изглежда по-различно от другия, но за съжаление не успявам да се свържа с продавача за да го разпитам. А и като цяло цената ми е малко над бюджета :shock: .

Тъй,че може би ще се ориентирам към нещо друго - пускам още 2 обяви за мнения или да не би случайно някой да ги е гледал вече и да разполага с повече информация. И двете за закупени от България и се продават от първи собственик, като са на под 150 хил км.

https://www.cars.bg/offer/c3009508

https://www.cars.bg/offer/c2818895

Не съм ги гледал, но аз лично бих си взел 530 -ката заради шестцилиндровия двигател и голямата навигация. Иначе малко по-малко километри но пък година по-стар, така че се изравняват в това отношение. При мен и х-драйва би бил фактор, тъй като ми трябва зимата, но това може да не е релевантно, ако живееш някъде където пада малко сняг.

Потребител
Аватар

Мнение от MxMI17 » 30 Апр 2019, 17:22

Критериите са ми следните: F10 между 2012 - 2014г, задължително XD, защото живея близко до Витоша и има доста сняг, като относно двигателя нямам големи претенции, стига да е не е от най-малките и да е прави колата тромава. Предпочитам кола купена в БГ, директно от първи собственик и с доказана история. За съжалени такива коли излизат рядко и се налага да се съобразявам с това, което предлага пазара в момента. Гледам и употребяваните автомобили в лицензираните дилъри, но там цените са безобразно високи.

И двете коли, които съм пуснал са 4x4, дори и бялата, или поне така е писал собственика в раздел Сигурност :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 30 Апр 2019, 18:26

Тая 520ка с малка навигация бих я взел само за части. Това грозно нещо да го гледаш винаги докато караш и да ти напомня колко си стиснат. По добре по-нисък клас кола отколкото такъв компромис. БМВ как не ги е срам да ги продават още тея ментаци.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 01 Май 2019, 8:30

MxMI17 написа:Критериите са ми следните: F10 между 2012 - 2014г, задължително XD, защото живея близко до Витоша и има доста сняг, като относно двигателя нямам големи претенции, стига да е не е от най-малките и да е прави колата тромава. Предпочитам кола купена в БГ, директно от първи собственик и с доказана история. За съжалени такива коли излизат рядко и се налага да се съобразявам с това, което предлага пазара в момента. Гледам и употребяваните автомобили в лицензираните дилъри, но там цените са безобразно високи.

И двете коли, които съм пуснал са 4x4, дори и бялата, или поне така е писал собственика в раздел Сигурност :D

А защо предпочиташ колата да е купена от Бг?

Гледай ги в Германия. Дизел можеш да намериш там на по-добра цена от тук. Ще бъде добре оборудвана откъм екстри и поддържана с оригинални части и консумативи. Понеже няма да е карана по нашите пътища ще имаш 1-2 години да и се радваш и да не ти тропа интериора, докато разбиеш окачването.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d F10

Мнение от kodomir » 01 Май 2019, 9:08

Аз 6-та година карам f10 и нямам тропане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Май 2019, 9:12

Защото разбира се в БГ можеш да провериш каква и е реалната история, а не на автоджамбазина, в внесъл подводница.
Не случайно такива коли държат с 20-30% по-висока цена, особено ако са сервизирани до последно. В такъв случай може и за 24м Премиум Селекшън гаранция да се бориш.

За окачването - да не дърпам дявола за опашката, но за почти 3 години каране с рън флат на моята още не съм пипал нищо, пък преди мен имаше едни 150к км само в БГ... И пак с рън флат от които уж се разпада колата.
Не се заяждам, просто оборвам 2 популярни мита

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 01 Май 2019, 9:25

:OT:

По паветата и дупки тропа. То е ясно, че по магистралата е чук. Аз имам много градско и за нула време разбих носачите.Възглавници отзад и двете ги рециклирах.

А има и друго...Аз колата я експлоатирам здраво. Слуга ми е.Ходя по балкани, товаря я здраво.Карам я и по-черен път понякога...а има колеги само си ги взимат да пият кафета с тях и да ги мият и полират ( визирам познати)

Потребител
Аватар

Мнение от MxMI17 » 01 Май 2019, 11:55

acho.rs написа:Защото разбира се в БГ можеш да провериш каква и е реалната история, а не на автоджамбазина, в внесъл подводница.
Не случайно такива коли държат с 20-30% по-висока цена, особено ако са сервизирани до последно. В такъв случай може и за 24м Премиум Селекшън гаранция да се бориш.

Горе долу и аз така ги виждам нещата. За съжаление Премиум Селекшън колите започват от около 43-44к и нагоре, което ми идва малко в повечко.

Доста време следях и колите в Германия/Швейцария, но като цяло останах с впечатление, че ако искаш кола с моите критерии, цените не се различават чак толкова съществено от БГ, за да се разправям с цялата хамалогия купуване на автомобил от чужбина. А и там е пълно с автоджамбази от Балканите/Турция/Русия, на които е трудно да имаш доверие :D

Потребител
Аватар

Мнение от Def » 02 Май 2019, 8:01

Здравейте,

Моля за мнения за тази обява (цената е доста примамлива): https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ar2mod

Досега съм гледал и чел само за Е60 и съм абсолютно неук за F10, затова всяка информация ще бъде полезна. На пръв поглед ми прави впечатление, че 525 на F10 е с 2-литров четирицилиндров мАтор (3-литров 6 цилидъра при Е60), затова би трябвало да е доста по-икономичен. Сполучлив ли е модела и има ли много детски болести?

Също така какво първоначално обслужване е хубаво да се направи освен смяната на масло и филтри. 2-литровия двигател с ангренажен ремък ли е или с верига (на какви км е предписанието за смяна)? 8-степенната автоматична трансмисия достатъчно надеждна ли е? (ако някой може да каже и ориентировъчни цени ще почерпя;).

Благодаря!

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11