Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Така е редно, тва си беше кофти написана система.b00st написа:Bexim написа:Няма май вече ВИН-че от гаранционния фонд...
Секнаха го щото е в противовес с GDPR. Шасито е лична информация, като нищо може да са ги осъдили даже.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Лична, лична, колко да е лична като я има на стъклото на повечето коли...
Като чуя GDPR и ми се повдига тия дни...

Като чуя GDPR и ми се повдига тия дни...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255
Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Petar91 написа:Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?
Да не са с ДОТ 2010? А дали има чип, трябва да се прочете DDE-то, за да се каже със сигурност.
Леко хлъзгави ги усещам, не са първа младост гумите. Това DDE в сервиз могат ли да го видят?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Едно профилактично дино и ще се разбере
Иначе пропушването може да го има и без чип - фактори много.
В града летните гуми не държат много по мои наблюдения, доста често се хлъзгат на прашно и определени типове асфалт. Даже преди време в темата за гумите някои колеги споделиха, че са крайно изненадани как 19-ки премиум гуми ги изненадват с активиращ се АБС и тракшън.

Иначе пропушването може да го има и без чип - фактори много.
В града летните гуми не държат много по мои наблюдения, доста често се хлъзгат на прашно и определени типове асфалт. Даже преди време в темата за гумите някои колеги споделиха, че са крайно изненадани как 19-ки премиум гуми ги изненадват с активиращ се АБС и тракшън.
Petar91 написа:Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?
От гумите е, моята е с ремап с летните 18-ки на 2-ра и 3-та си се пързаля както си иска, със зимните 16-ки няма нищо общо.
- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
- zzafirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пенсионерската
- Мечтае да кара: самолети и лодки
- Детайли за колата: E91 320d М47
vld написа:zzafirov написа:Здравейте,
обмислям покупка на Е91 320D - автоматик и попаднах на темата, съответно пиша с молба за съвет и евентуално помощ при избора на конкретен екземпляр.
За момента съм се спрял на тези:
1. https://www.cars.bg/offer/c1614672
2. https://www.cars.bg/offer/c3035622
3. https://www.cars.bg/offer/c3030865 (тази я гледах и ми се стори добре, но нямам опит с БМВ и ми е трудно да преценя)
Молбата ми е, ако някой знае нещо за посочените автомобили, да помогне с инфо за отхвърляне или покупка.
Също, ако някой от София или Пловдив има желание да съдейства за оглед/преглед на колата в сервиз, да пише - поемам разходите![]()
ПП Имам блутуут ОБД четец и Torque pro, ще ми свърши ли някаква смислена работа или да търся друго? Имам и OBD/USB кабел, но не съм сигурен подходящ ли е за БМВ.
ПП2 Не ме е страх от километрите или евентуални леки ремонти (до примерно 2-3000лв.), старата ми кола беше перфектна на 370 000 истински. Страх ме е, обаче, от нещо дето и с тези пари няма да е съвсем наред...
ПП3 Ако имате за продаване БМВ 3 автоматик, пишете ми лично![]()
Благодаря предварително, поздрави!
От тези трите втората изглежда най добре, ауспуха е по чист и вероятно ДПФ-а все още си е на мястото.
Това е евентуален показател за добро състояние на мотора и по-малко километри.
Гледай коли в заводско състояние без тунинг и изкормени генерации, това винаги можеш да си направиш и сам после, но като и няма тия неща въстановяването е по-трудно. С торка неможеш да видиш нищо съществено, за лайф дата, можеш да си инсталираш Btool expert от Google Play 22лв. струва и върши чудна работа.
Иначе за истинка диагностика ти трябва K+Dcan кабел + Ista D.
Благодаря много за коментара - тръгнах за втората, но пък по пътя станах собственик на друго такова комби, на което попаднах случайно и реших, че е моето.
Много ме кефи возията, а K+Dcan кабел + Ista D са на път към мен, остава да се науча какво да гледам с тях, както например тримовете при бензините

ПП Въпрос - как се сменя показанията на борда от km/liter на liter/100km? "Скритото" меню е отключено, но не успявам да намеря позицията за такава настройка...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На 255 ширина колата има много по-малко сцепление, нормално да се пързаля по-лесно като има въртящ момент да ги задвижи тия 255. Освен това асфалтът навсякъде в България е отвратителен и много хлъзгав. Аз също съм с постоянно мигащо дсц с летните гуми.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Petar91 написа:Не че се оплаквам, но забелязвам че 320-ката дето я зех върти гуми на 2-ра, та и на 3-та се включва тракшън контрола, а е с 18ки на 255Също като настъпа поизпушва(фабрично без дпф). Дали има чип?
На 255 ширина колата има много по-малко сцепление, нормално да се пързаля по-лесно като има въртящ момент да ги задвижи тия 255. Освен това асфалтът навсякъде в България е отвратителен и много хлъзгав. Аз също съм с постоянно мигащо дсц с летните гуми.
Това с ширината не го разбрах. 255 има много по-малко сцепление спрямо кое?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от години
Сложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно
Голямото контактно петно има други предимства, които за нашите коли важат само при определени условия.

Never mistake motion for action...
Leon написа:Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от годиниСложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно
Голямото контактно петно има други предимства, които за нашите коли важат само при определени условия.
Не искам да споря, не съм компетентен на тази тема и не ми се проучва, но защо тогава за драг използват толкова широки гуми?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Защото има настилка, за която гумата “да залепне” и там вече ти трябва повече площ, поне аз така си го обяснявам(h)aman написа:Leon написа:Спрямо 225. Теглото се разпределя на по-голяма площ, съответно по-малък натиск на пътя. Това + кофти асфалт = на постоянно пързаляне. Особено, ако гумите са високоскоростни и искат загряване. Да, знам, звучи странно за повечето хора, но е факт. Водим спорове за зимните гуми от годиниСложи 205 гума и няма да има приплъзване или става много трудно
Не искам да споря, не съм компетентен на тази тема и не ми се проучва, но защо тогава за драг използват толкова широки гуми?

Sent from my iPhone using Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
на нашата писта и настилка НЯМА...

You said: "Time will change!" What if it changes you?