Помощ относно смяна на фар от доверен сервиз

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 03 Апр 2019, 19:33

Здравейте колеги,трябва ми спешна помощ за да мога да отреагирам своевременно. Ето и драмата.Вкарах колата си Е61 2006 преди фейс,в доверен сервиз защото имаше щета отпред лека и се оказа че трябва да се сменява фар,до тук добре,но като взех колата и се прибрах видях че на новият фар пише че е с крушка D1S,a старият със сигурност беше с D2S. Виждам че светлината е леко различна но може и да ме бърка защото е нов фар,както и новият не е оригинален разбира се а е на фирма TYK.Питането ми е D1S i D2S каква им е разликата и може ли на новия да се сложи моята стара крушка,питам за да не ми отговорят наперено че са ми я сменили,а всъщност да не са.Фаровете не са ми завиващи ако това е от значение,но са си с лупи. Смятам да отида утре и да питам но искам да съм подготвен взаимозаменяеми ли са двете крушки? Благодаря предварително!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 03 Апр 2019, 20:31

Здрасти колега. D2S може да се сложи на мястото на D1S, но трябва специален адаптер.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Помощ относно смяна на фар от доверен сервиз

Мнение от valeto » 03 Апр 2019, 20:43

Значи определено съм със нова крушка,защото не вярвам да са слагали адаптори
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Апр 2019, 8:23

Адаша (Zubcho) има много интересна случка точно с това . Видял на фар пише D2S (по спомен) и закупил нашия две крушки да смени .
Идва момена - вътре D1S :mhihi: :cry:
Той може да даде подробности - но фаровете са оригинални до колкото знам, завиващи .
Снопа светлина може да се различава малко, а предвид китайският гад - може и много .
Аз бих си търсил оем втора употреба, или ако са ти дали стария с него . :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 04 Апр 2019, 8:39

Не ми го дадоха разбира се,щяли да го пращали в лев инс...дрън дрън. Ще се разправям днес.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х3(F25) 3.5d, BMW Х3(Е83) 3.0d

Мнение от sorcerer357s » 04 Апр 2019, 10:14

Никъде няма да го пратят. Ако е само счупено или пукнато стъкло ще го сменят и някой ще се оборудва с оригинален фар (макар и с неоригинално стъкло). Фаровете от цитираната фирма нямат нищо общо с оригиналните като качество. Едни от най-евтините са. По добре както е казал колегата с ОЕМ втора ръка. Или да си вземеш и оправиш твоя. Има хора които са доста добри в ремонта на фарове в София.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 04 Апр 2019, 10:49

След 2005-та са с D2S и няма как колата да работи с различни фарове, трябва да е или с два D1S или с два D2S. Аз също си бях взел друг фар за старата кола по грешка и ми обясниха, че няма как да работи. Самото запалване на крушката е друго, баласта също и лайт модула е кодиран за единия или другия вариант.Твойта кола е с D2S по принцип:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=63_0797

Огледай хубаво фара, според мен е малко невероятно да са ти сложили грешния фар в сервиза, още повече да са го подкарали...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 04 Апр 2019, 13:34

valeto написа:Не ми го дадоха разбира се,щяли да го пращали в лев инс...дрън дрън. Ще се разправям днес.

Не е дрън-дрън.Повечето,ако не и всички застрахователи изискват да им се върнат старите (подменените) части.Даже се прави протокол.
Иначе има възможност за измама и те се усетиха (застрахователите).
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 04 Апр 2019, 15:12

nickem написа:След 2005-та са с D2S и няма как колата да работи с различни фарове, трябва да е или с два D1S или с два D2S. Аз също си бях взел друг фар за старата кола по грешка и ми обясниха, че няма как да работи. Самото запалване на крушката е друго, баласта също и лайт модула е кодиран за единия или другия вариант.Твойта кола е с D2S по принцип:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=63_0797

Огледай хубаво фара, според мен е малко невероятно да са ти сложили грешния фар в сервиза, още повече да са го подкарали...

Ела да убедиш моята 60ка и по-конкретно лайт модула, че това няма как да стане :D

Ноември жена ми изпраска некво лелче, съответно счупи десния фар. Взех втора ръка, отвън е същия като другия ми, пише д2с и прочее - отвяряш го - вътре има д1с. Буксите са еднакви и всичко си бачка. Единствената разлика, която виждам аз, е че кът-оффа на д1с-а е жълтичък, докато другия синее. И двете крушки са ми 4200К. Забравям да кажа, че фара не е търпял никакви побългарявания.

БТВ - в тоя линк от realoem има и д1с и д2с 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Апр 2019, 15:49

valeto написа:Здравейте колеги,трябва ми спешна помощ за да мога да отреагирам своевременно. Ето и драмата.Вкарах колата си Е61 2006 преди фейс,в доверен сервиз защото имаше щета отпред лека и се оказа че трябва да се сменява фар,до тук добре,но като взех колата и се прибрах видях че на новият фар пише че е с крушка D1S,a старият със сигурност беше с D2S. Виждам че светлината е леко различна но може и да ме бърка защото е нов фар,както и новият не е оригинален разбира се а е на фирма TYK.Питането ми е D1S i D2S каква им е разликата и може ли на новия да се сложи моята стара крушка,питам за да не ми отговорят наперено че са ми я сменили,а всъщност да не са.Фаровете не са ми завиващи ако това е от значение,но са си с лупи. Смятам да отида утре и да питам но искам да съм подготвен взаимозаменяеми ли са двете крушки? Благодаря предварително!

Би трябвало оригинално да е била колата с D1S.D2S имат преди малкия фейс ,каквато не е твоята.Ако преди щетата си бил с различен фар то сега си с нормален макар и не от най-добрите.Другото "лошо" е че, D1S са по-скъпи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 04 Апр 2019, 17:00

memorex написа:
valeto написа:Здравейте колеги,трябва ми спешна помощ за да мога да отреагирам своевременно. Ето и драмата.Вкарах колата си Е61 2006 преди фейс,в доверен сервиз защото имаше щета отпред лека и се оказа че трябва да се сменява фар,до тук добре,но като взех колата и се прибрах видях че на новият фар пише че е с крушка D1S,a старият със сигурност беше с D2S. Виждам че светлината е леко различна но може и да ме бърка защото е нов фар,както и новият не е оригинален разбира се а е на фирма TYK.Питането ми е D1S i D2S каква им е разликата и може ли на новия да се сложи моята стара крушка,питам за да не ми отговорят наперено че са ми я сменили,а всъщност да не са.Фаровете не са ми завиващи ако това е от значение,но са си с лупи. Смятам да отида утре и да питам но искам да съм подготвен взаимозаменяеми ли са двете крушки? Благодаря предварително!

Би трябвало оригинално да е била колата с D1S.D2S имат преди малкия фейс ,каквато не е твоята.Ако преди щетата си бил с различен фар то сега си с нормален макар и не от най-добрите.Другото "лошо" е че, D1S са по-скъпи

Моята кола е 02.2004 и стандартно е с DS2. Сменях ги преди година и съм на 100% сигурен. Фаровете не са сменяни преди мен. На тях си пише 2004-та.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 04 Апр 2019, 21:00

Общо взето каша,ще го сваля за да видя с очите си какво е положението
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от golemachetka » 05 Апр 2019, 10:23

Колата ми е 2007 преди фейса. На лупата пише D2S, сега сменям крупките, но те са D1S. И двата фара са така. И аз се замислих, дали някой не е преправил нещо. Лично, аз се съмнявам, защото трябва и цокъла за крушката да се смени, а той май си върви с лупата. Тоест няма как да смениш само крушката и бласт или модул, а трябва и цокъла, който е с лупата. Явно още в заводите са сглобявали каквото им остане при последните модели преди фейса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 05 Апр 2019, 19:59

Wierdo написа:Ела да убедиш моята 60ка и по-конкретно лайт модула, че това няма как да стане :D

Ноември жена ми изпраска некво лелче, съответно счупи десния фар. Взех втора ръка, отвън е същия като другия ми, пише д2с и прочее - отвяряш го - вътре има д1с. Буксите са еднакви и всичко си бачка. Единствената разлика, която виждам аз, е че кът-оффа на д1с-а е жълтичък, докато другия синее. И двете крушки са ми 4200К. Забравям да кажа, че фара не е търпял никакви побългарявания.

БТВ - в тоя линк от realoem има и д1с и д2с 8)

За линка си прав за самата крушка, но пък стойката и баласта за D1S са 'ENDED'. И аз не можах да си я обясня тая глупост, но мойта кола беше 04/2004 и D2S фара не тръгна. Според момчетата от BMW Coding нямаше как да работят два различни фара. Буксите въобще не са еднакви, на фара буксата за баласт е съвсем различна физически, а D1S има букса в запалката, която D2S я няма. А с баласт от другата крушка няма как да бачка, тва казаха и БМВ и Кодинг. :) Сега и аз не съм експерт, но дори физически целия сетъп е доста различен, не знам как ще бачка без сериозно преправяне на фара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 06 Апр 2019, 18:51

Намерили са някакъв начин да сложат d1s крушка в d2s фар, като буксите са еднакви. Имаше някакво обяснение, което бях чел и наподобяваше използването на заден мост от е30 в е36 компакт - имали са останали и са ги слагали.
Ако не се лъжа основната разлика при двете крушки е разположението на "запалката" - при едната е едно с крушката, при другата е отделно.
В крайна сметка при положение, че всичко свети и няма други проблеми, не мисля, че авторът на темата има за какво да се притеснява.

Следваща

Назад към Е60/Е61