Въпрос за датчици м52
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за датчици м52
Здравейте! Имам три въпроса.
1/ Този датчик който посочвам ли е позиция на ИЗПУСКАТЕЛЕН вал( датчик обороти). И има ли някакви по специални "чалъми" при смяната му или отвивам стария махам го и слагам новия. Като гледам в онлаин магазините точно този датчик се продава само датчика без кабел а другия предполагам за ВСМУКАТЕЛНИЯ вал е със кабел и стои от страната към масления филтър( поправете ме ако съм в грешка)
2/ Каква марка датчик да си купя (знам че оригинален от БМВ е наи добре ако някои е купувал такъв за м52б28 ДВОЙНИЯ ВАНОС да каже колко струва) а ако някои е с някакъв друг не от БМВ да ме насочи към марка и качество.
3/ на празен ход оборотите ми се менят ту застават на 700 ту 800/900 и съм забелязал че когато застанат на по високи примерно 800/900 е много по мудна при тръгване а когато са нормални (700) няма никакъв проблем понякога и гасне пак на свободна но рядко според мен това са симтоми на не добре работещ датчик изпускателен вал?
1/ Този датчик който посочвам ли е позиция на ИЗПУСКАТЕЛЕН вал( датчик обороти). И има ли някакви по специални "чалъми" при смяната му или отвивам стария махам го и слагам новия. Като гледам в онлаин магазините точно този датчик се продава само датчика без кабел а другия предполагам за ВСМУКАТЕЛНИЯ вал е със кабел и стои от страната към масления филтър( поправете ме ако съм в грешка)
2/ Каква марка датчик да си купя (знам че оригинален от БМВ е наи добре ако някои е купувал такъв за м52б28 ДВОЙНИЯ ВАНОС да каже колко струва) а ако някои е с някакъв друг не от БМВ да ме насочи към марка и качество.
3/ на празен ход оборотите ми се менят ту застават на 700 ту 800/900 и съм забелязал че когато застанат на по високи примерно 800/900 е много по мудна при тръгване а когато са нормални (700) няма никакъв проблем понякога и гасне пак на свободна но рядко според мен това са симтоми на не добре работещ датчик изпускателен вал?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Re: Въпрос за датчици м52
Така на налучкване да сменяш датчици не е много добра идея, имах проблем сходен със твоя и се оказаха ваносите.
6apa написа:Така на налучкване да сменяш датчици не е много добра идея, имах проблем сходен със твоя и се оказаха ваносите.
Ами да те и без тва тракат мойте..твойте какво ги прави цялостно рециклиране включително гарнитурките и металните пръстени ли ?
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Всичко, че да не ги отваряш отново.
6apa написа:Всичко, че да не ги отваряш отново.
Ясно..от каде да се взема металните пръстени знам за BEYSAN но гледам че и в ОЛХ се продават.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Пръстените може твоите са си шлайфаш до размера, трябва да видя колко беше точно
stefan_suny написа:Пръстените може твоите са си шлайфаш до размера, трябва да видя колко беше точно
Да и аз съм чувал че се шлайфат. А възможно ли е цялата мизерия коята ми прави да е от тея пръстени?
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
От пръстените металните не, само трака от тях. От уплътненията обаче може и ако не са сменяни 100% са тотален брак.
8 мнения
• Страница 1 от 1