Размер на гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Размер на гуми
Здравейте. Автомобилът е Е60 520i 2004 година. Предишният собственик каза, че е с някакъв спортен пакет. Предните джанти са 8j, а задните са 9j. Гледам, че е с размери на гумите, които според мен не са адекватни (така я купих):225/40/18 отпред, а отзад 255/35/18. Колата стои супер странно с тези гуми, както можете да видите от снимките. По каталог гледам, че я дават 245/40/18 и говорих с гумаджия, който каза, че не е проблем да се сложат такива въпреки, че задните джанти са по-широки. Въпроса ми е има ли нещо, което не знам и да изисква гуми, които не са по каталог.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Размер на гуми
Някой ги е карал на Е90ка тия джанти.
Правилно ти е казал гумаджията можеш да сложиш 4 еднакви, но може и да сложиш 275/35/18 на задните отпред правилния размер е 245/40/18.
Правилно ти е казал гумаджията можеш да сложиш 4 еднакви, но може и да сложиш 275/35/18 на задните отпред правилния размер е 245/40/18.

Благодаря много колега. Имам още един въпрос и се чудя дали не можете да ми помогнете. Правеше ми впечатление, че задницата ми изглеждаше малко смъкната и днес като свалих задно ляво колело установих, че пружината е легнала на леглото на амортисьора с втората намотка. Можете да видите на снимката. Въпроса ми е дали на някой му се е случвало и от какво може да е станало? Възможно ли е да е симптом на по-сериозен проблем?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
50cent написа:Благодаря много колега. Имам още един въпрос и се чудя дали не можете да ми помогнете. Правеше ми впечатление, че задницата ми изглеждаше малко смъкната и днес като свалих задно ляво колело установих, че пружината е легнала на леглото на амортисьора с втората намотка. Можете да видите на снимката. Въпроса ми е дали на някой му се е случвало и от какво може да е станало? Възможно ли е да е симптом на по-сериозен проблем?
Не би трябвало да е така, може да е приплъзнала, добре е да се свали и да се сложи правилно
Няма начин да няма начин
Оказа се, че се е отчупило малко парче и просто не си личи. Смених и двете за всеки случай и всичко е точно. Амортисьорите са добре и не се наложи смяна. Благодаря за помощта.
5 мнения
• Страница 1 от 1