Свети лампата за антифриза е46 - при сменен датчик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Свети лампата за антифриза е46 - при сменен датчик
Здравейте колеги, преди няколко дена ми светна лампата за нивото на антифриза и от тогава все си свети... Нивото на антифриза го проверявам постоянно и е все в нормите. Купих си нов датчик за нивото, смених го и пак свети.. Проверих стария като задържа магнит до него за 20-тина секунди, датчика сработва и лампата угасва, пробвах и новият и той сработва. Няколко пъти обесвъздушавам системата. Смених и капачката на разщирителният съд. Когато направя мост на буксата на датчика за нивото, лампата отново гасне.
Антифриза е сменян преди 7-8 месеца.
Къде да търся проблема - може ли да е от поплавъка, който е вътре в казанчето?!
Антифриза е сменян преди 7-8 месеца.
Къде да търся проблема - може ли да е от поплавъка, който е вътре в казанчето?!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Свети лампата за антифриза е46 - при сменен датчик
Колега, от това което описваш само той остава.
Да, има доста писано в чуждете форуми за магнита в казанчето. Че се разлепя и почва да дава спорадично грешки.
При мен с оригиналното казаче от Дарукар - няма проблем, преди това бях с Behr и правеше точно това което ми казваш след година употреба. Смених казанчето само заради проблема и се оказа точно това... Все пак прегледай системата да е обезвъздушена още веднъж
При мен с оригиналното казаче от Дарукар - няма проблем, преди това бях с Behr и правеше точно това което ми казваш след година употреба. Смених казанчето само заради проблема и се оказа точно това... Все пак прегледай системата да е обезвъздушена още веднъж
Самият поплавък дали може да се извади и смени или всичко е капсуловано и няма да може да излезе..
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
veskot написа:Да, има доста писано в чуждете форуми за магнита в казанчето. Че се разлепя и почва да дава спорадично грешки.
Буксата която влиза в датчика как е? При мен беше същото и тя беше пред разпад.
"Датчика" е обикновенна рид ампула, а поплавъка е поплавък с магнит . Линк към форума https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=505142&page=2
С окъсяването на рид-ампулата, ,колегата (както и аз) сме показали , че проблема не е в кабле, букса, входно стъпало на ECU, ... - тъй като дефекта повече не се е показъл. Аз смених казанчето с оригинално от Дару и проблема изчезна
С окъсяването на рид-ампулата, ,колегата (както и аз) сме показали , че проблема не е в кабле, букса, входно стъпало на ECU, ... - тъй като дефекта повече не се е показъл. Аз смених казанчето с оригинално от Дару и проблема изчезна
6 мнения
• Страница 1 от 1