За самолетите
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: За самолетите
Я кажете как кацат българските пилоти, има легенди, че са най-добрите, понеже минават една трета от пистата преди много меко да кацнат.
Все още при кацане булгарите ръкопляскат яко, нещо което го няма другаде.
alekangg написа:Все още при кацане булгарите ръкопляскат яко, нещо което го няма другаде.
Ръколпяскат навсякъде

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
аха, ама у нас се ръкопляска винаги и яко, не понякога и от няколко човека или ти не виждаш това?
alekangg написа:аха, ама у нас се ръкопляска винаги и яко, не понякога и от няколко човека или ти не виждаш това?
Възможно е

Сега си проверих пощата. Последно съм летял с бгеър 2009г и не вярвам повече да повторя.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:alekangg написа:аха, ама у нас се ръкопляска винаги и яко, не понякога и от няколко човека или ти не виждаш това?
Възможно еНо и аз правя всичко възможно, за да не стъпвам на борда на бгеър. С нискотарифните опитът ми е нула.
Сега си проверих пощата. Последно съм летял с бгеър 2009г и не вярвам повече да повторя.
Както общо има това не ми е ясно...
Не съм казал, че само с тях ръкопляскат, дори не съм ги споменал, а с всички компании опериращи от София
Кажи за мекото кацане.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз нямам забележки откъм кацане на бгеър.
Последно кацах във Варна с тях - силен дъжд и още по-силен страничен вятър. Почти до докосване на пистата бяхме "напреки" на пистата, а самото кацане не се усети.
Следващия ми полет до Австрия с австрийските линии - като торба с картофи ни стовари на пистата
Аз никога не съм пляскал
Последно кацах във Варна с тях - силен дъжд и още по-силен страничен вятър. Почти до докосване на пистата бяхме "напреки" на пистата, а самото кацане не се усети.
Следващия ми полет до Австрия с австрийските линии - като торба с картофи ни стовари на пистата

Аз никога не съм пляскал

Вуйчо написа:не на последно място от гуми.
сега ще се обиждаме ли? ти мислиш ли, че някой които ти казва да си купуваш гуми по шарка и марка разбира от гуми?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alekangg написа:BMW_POWER написа:alekangg написа:аха, ама у нас се ръкопляска винаги и яко, не понякога и от няколко човека или ти не виждаш това?
Възможно еНо и аз правя всичко възможно, за да не стъпвам на борда на бгеър. С нискотарифните опитът ми е нула.
Както общо има това не ми е ясно...
Не съм казал, че само с тях ръкопляскат, дори не съм ги споменал, а с всички компании опериращи от София
Кажи за мекото кацане.
Кацането зависи на първо място от времето навън. Кацах в Париж малко след отминаването на урагана през есента на 2013г. Тогава имаше отменени полети и до последната секунда не се знаеше, дали изобщо ще има полет. През цялото време над Океана беше без проблеми. Последните 10 мин ще запомня за цял живот. А340 така се мяткаше, че все едно му биеха шамари отвякъде. Не съм виждал никога толкова много хора едновременно да пълнят пликчетата. Кацна доста "на кестерме", защото с докосването на пистата усетихме като силен удар на една страна.
Кацането може да е "меко", за да не се разпадне самолета от удара. Справка мненията по-горе

Аз никога не съм пляскал след кацане.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
alekangg написа:Я кажете как кацат българските пилоти, има легенди, че са най-добрите, понеже минават една трета от пистата преди много меко да кацнат.
И като ръкопляскат бУлгарите к'во ? Срам ли те е ? Кеф им е - пляскат си ... Вози се в първа класа, да не ти смущават наблюденията през прозореца

DLVasilev написа:ТУ-154 са доста по-добри откъм планери
Това, за бетонния баласт на празен самолет, вярно ли е ?
Ubi dubium, ibi libertas
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За самолетите
hell's angel написа:alekangg написа:Я кажете как кацат българските пилоти, има легенди, че са най-добрите, понеже минават една трета от пистата преди много меко да кацнат.
И като ръкопляскат бУлгарите к'во ? Срам ли те е ? Кеф им е - пляскат си ... Вози се в първа класа, да не ти смущават наблюденията през прозореца
DLVasilev написа:ТУ-154 са доста по-добри откъм планери
Това, за бетонния баласт на празен самолет, вярно ли е ?
Явно имаш фобия вече от мен, постоянно ме цитираш по всички теми.
Няма как да имам срам, изобщо не съм такъв тип който плаща данък обществено мнение.
Едно време и влака като е стигал до крайната точка да пляскали...
Изобщо много спам и безмислени постчета пускаш и за гледането през прозореца се пише във всеки пост. Ами гледам, недей завижда. Вероятно летя по-често отколкото ти ходиш с колата си някъде на 250-300км.
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
От кога пък да летиш често стана висок стандард на живот?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За самолетите
Не знам, ти го казваш това! Явно си го мислиш поне.
Казвам го защото гледам през прозореца, а един колега нещо се дразни от това и го повтаря редовно и ме праща да гледам.
Казвам го защото гледам през прозореца, а един колега нещо се дразни от това и го повтаря редовно и ме праща да гледам.
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
alekangg написа:Я кажете как кацат българските пилоти, има легенди, че са най-добрите, понеже минават една трета от пистата преди много меко да кацнат.
Това са стари лаври. Беше валидно до към края на 90те някъде. Идва от там, че едно време почти всички граждански пилоти преди да залетят в БГА Балкан са били военни пилоти, съответно с много много сериозна подготовка, от там добрите кацания и усещането за сигурност като цяло. Само че тия пилоти вече или се пенсионираха или избягаха по чужди авиокомпании. От 90те почти не "произвеждаме" военни пилоти. А и тия, които излизат от Долна Митрополия, имат много малко летателен опит по държавно-финансови причини.