Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Понеже съм заменял е90 за е92 с друг мотор и трансмисия, ще си позволя да се включа и да ти кажа, че не знаеш какво говориш
Сополи няма, но сълзи от радост не липсват, особено, когато не съм я карал повечко време...
ПП: Опитай повече да слушаш и четеш, и по-малко да пишеш и говориш. Ще ти помогне в живота

Сополи няма, но сълзи от радост не липсват, особено, когато не съм я карал повечко време...

ПП: Опитай повече да слушаш и четеш, и по-малко да пишеш и говориш. Ще ти помогне в живота

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ivo-G написа:dextuar написа:Определено намирам нещо нередно за толкова кратък период да смениш толкова автомобила.
Иначе и 330 BMW-та да ти минат през ръцете, докато ги гледаш на паркинга или те возят градско - няма да проумееш за какво иде реч. Защото емоциите и преживяването, които едно Е92 335i може ти даде с една кратка разходка до Своге и обратно, много малко не-М BMW-та могат да ти дадат. И Е90 320d с ръчка далеч не е сред тях, да знаеш. Ама това човек, който преценява колите по наличието на подгреви, блутуути и къп-холдъри, няма как да го разбере.
Много добре написано.
Само мога да добавя, че такава кола може да я оцени само някой, който я е имал и притежавал!
Също и такъв автомобил не е за някой, който гледа само да му е "функционално и икономично", просто там таргета е друг

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b00st написа:Ivo-G написа:dextuar написа:Определено намирам нещо нередно за толкова кратък период да смениш толкова автомобила.
Иначе и 330 BMW-та да ти минат през ръцете, докато ги гледаш на паркинга или те возят градско - няма да проумееш за какво иде реч. Защото емоциите и преживяването, които едно Е92 335i може ти даде с една кратка разходка до Своге и обратно, много малко не-М BMW-та могат да ти дадат. И Е90 320d с ръчка далеч не е сред тях, да знаеш. Ама това човек, който преценява колите по наличието на подгреви, блутуути и къп-холдъри, няма как да го разбере.
Много добре написано.
Само мога да добавя, че такава кола може да я оцени само някой, който я е имал и притежавал!
Също и такъв автомобил не е за някой, който гледа само да му е "функционално и икономично", просто там таргета е друг
Очевидно колегата нито я е имал, нито притежавал и явно за повечето от вас Е92 335i е някакъв връх в автомобилостроенето

Никъде не съм твърдял, че Е90 320d ръчка е някакъв самолет или в класа на Е9х 335i/d, а само в интериорно отношение, че не може да предложи поне в моя случай нищо по-добро от наличното, с което остава единствено по-голямата мощност и евентуално звукът при бензина, което за мен не би била оправдана такава смяна.
Иначе ме радва форумната любов, насочена към мен

Прекомерно много смесвате личното с обективното

dextuar написа:Очевидно колегата нито я е имал, нито притежавал и явно за повечето от вас Е92 335i е някакъв връх в автомобилостроенето
Прекомерно много смесвате личното с обективното
Не съм решил - не съм имал, но това си е лично мой избор, съобразен със собствените ми приоритети и възможности. Това не значи, че трябва да бъда кон с капаци и да отричам всяка една кола, която не съм имал. Гроздето не ми е кисело, дори когато ми идва височко.

На повечето хора тук книжките са ни по-стари от колата ти, достатъчно коли сме имали и сме видяли, така че да можем да преценим по-обективно от някой, който е взел книжка вчера, купил си е една кола, която е създадена основно за евтино придвижване от т.А до т.Б и си е повярвал, че е хванал Господ за шлифера. Да, имат сходен интериор двете коли, но приликите между тях са горе долу колкото между стола и електрическия стол - и на двете можеш да седнеш, но чувството е съвсем различно...
Единственото, което намирам за "прекомерно много" е авторитета, самочувствието и лекотата, с която тръгваш да обясняваш неща, които очевидно не разбираш, на хора, които очевидно имат повече опит от теб.
Това, че си закачил 10 коли с лаптопа или че си нацъкал почти 4000 мнения във форума за няма и 4г. не те прави някакъв неземен специалист и не ти дава право да се изживяваш като последна инстанция по всеки един BMW-related въпрос. Както ти казаха и по-горе - по-малко говори и пиши, повече слушай и чети, може да ти е полезно в живота.
Лек ден ти желая!

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Ivo-G написа:Не съм решил - не съм имал, но това си е лично мой избор, съобразен със собствените ми приоритети и възможности.
Бих казал същото и за себе си. И определено гроздето не ми е кисело, ако искам, мога да отида за "грозде" и то не за някое вкиснало

Грозно обаче е един вид да се обобщава (визирам израза ти с шлифера), че ако се изхвърля утре и взема F3х 335i, щото нали почваме да си мериме едни други атрибути, където ако сложим коефициент възраст/възможности може би няма да е толкова забавно, мнението ми автоматично да се превръща в някакъв авторитет само защото съм набил едни пари в даден автомобил.
И аз ти пожелавам лек ден и спирам да водя този така или иначе излишен спор.
Малко по темата - някой има ли идея как да си отворя жалузите понеже компютъра ги дава като грешка и си стоят постоянно затворени.Бензин е колата.
Колко е нормалната работна температура на мотора(N57D30)? В движение държи 93-94 градуса, на място 95-97. Това нормално ли е? Старата ми държеше малко по-ниски.
И другото:
Коя крушка от долната грешка е за смяна? Аз разбирам, че е вътрешната, която завива с фара. Ксенона и ейнджълите си работят.
И другото:
Коя крушка от долната грешка е за смяна? Аз разбирам, че е вътрешната, която завива с фара. Ксенона и ейнджълите си работят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- theplayerr
- Потребител
-
Здравейте момчета, вкарах една 328-ца 2009г. от САЩ. Има ли някой колега който може ли да му услужи с едни LCI диодни стопове, само за прословутия Техно-тест. Не ми пречи да карам с червени мигачи, защото и без това ще ги затъмня след някоя друга седмица
Много ви Благодаря, честит празник !

Днес реших да си проверя колата n52b25 с делфито и имах грешка "2ef5 bmw thermostat characteristic cooling, activation"
Термостата ли е за смяна?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Vernibgs написа:Днес реших да си проверя колата n52b25 с делфито и имах грешка "2ef5 bmw thermostat characteristic cooling, activation"
да.
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Колеги обмислям покупка на 330д фейслифт автомат с пера на волана. Тъй като не знам какви кутии се слагат а и не съм имал автомат досега, въпросът ми е колко скорости има и дали е здрава кутия като цяло, на какви км се сменя маслото на скоростите?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
Нормално е аз имам същия мотор, през зимата когато външната темперстура е ниска държи точно 90. Но през лятото, когато навън е много топло (над 30 градуса) си държи 115.exc написа:Колко е нормалната работна температура на мотора(N57D30)? В движение държи 93-94 градуса, на място 95-97. Това нормално ли е? Старата ми държеше малко по-ниски.
И другото:
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
b00st написа:Vernibgs написа:Днес реших да си проверя колата n52b25 с делфито и имах грешка "2ef5 bmw thermostat characteristic cooling, activation"
да.
А възможно ли е да е запаметил грешката след доливане с малко вода ?
Macros написа:Колеги обмислям покупка на 330д фейслифт автомат с пера на волана. Тъй като не знам какви кутии се слагат а и не съм имал автомат досега, въпросът ми е колко скорости има и дали е здрава кутия като цяло, на какви км се сменя маслото на скоростите?
Благодаря предварително!
ZF6HP28, 6 скорости. Здрав е автомата. За маслото ще срещнеш много противоречиви мнения. Според мен е хубаво да се сменя на 80-100к.
- M0n57eR
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M3 F80
Здравейте колеги! Имам много неприятен проблем. Счупиха ми се лостчетата за контрол на струята на въздуха от въздуховодите на таблото. Доколкото прочетох доста често срещан проблем с е9х. Наясно съм с venttabs.com , но доставката ще отнеме месеци
някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и дали някъде в България не се продават подобни заместители?
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk