Дайте съвет за въздушен филтър K&N
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
Дайте съвет за въздушен филтър K&N
Здравейте колеги!
Дайте съвет дали да си сложа въздушен филтър K&N на колата.
Колата е Х6 Е71 дизел.
Доста хора ме съветеват да НЕ слагам защото този филтър имал по-висока пропускливост ( и след като се пере и прочие) и да не вкарам боклуци в ДВГ. Други хора твърдо са ЗА-без значение дизел или бензин.
Аз съм карал с такъв филтър бензиновите БМВ-та, които съм имал. Е60 535д, което имах не му сложих такъв точно поради гореописаните опасения. Сега се чудя дали да сложа-не че очаквам някакви постижения от филтъра-просто ме кефи марката (на моторите ми съм бил все с такива филтри въздушни).
Интересно ми е Вашето мнение по въпроса какво ще ме посъветвате.
Поздрави на всички!
Дайте съвет дали да си сложа въздушен филтър K&N на колата.
Колата е Х6 Е71 дизел.
Доста хора ме съветеват да НЕ слагам защото този филтър имал по-висока пропускливост ( и след като се пере и прочие) и да не вкарам боклуци в ДВГ. Други хора твърдо са ЗА-без значение дизел или бензин.
Аз съм карал с такъв филтър бензиновите БМВ-та, които съм имал. Е60 535д, което имах не му сложих такъв точно поради гореописаните опасения. Сега се чудя дали да сложа-не че очаквам някакви постижения от филтъра-просто ме кефи марката (на моторите ми съм бил все с такива филтри въздушни).
Интересно ми е Вашето мнение по въпроса какво ще ме посъветвате.
Поздрави на всички!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Дайте съвет за въздушен филтър K&N
Аз си сложих такъв на дизела и карах две години с него:

За филтриращата му способност нищо не мога да кажа, но не бих предположил такъв проблем - все пак доста коли и мотори карат с такива филтри... Между другото, и Ямаха-та си карам с такъв, купих ги заедно с този за колата, също и комплект за почистване (още не съм го ползвал). Четох, че можело да стане проблем с дебитомера (който се намира непосредствено след филтъра) - ако прекалиш с омасляването на ватата, капчици от маслото се лепели по него и... там нещо му пречели на работата...
Моят го свалих да го пера и сложих "временно" обикновен филтър, за да си ползвам колата, докато приготвя "спортния". Но нещо ме домързя да го пера, суша и пръскам с маслото, пък и не ми се разглобява половината мотор само за да върна обратно изпрания "спортен" филтър... И така вече година си карам с обикновения. Разлика във вървенето не усещам, или поне - не мога да я свържа със сигурност със смяната на въздушния филтър. Не съм сигурен, че има някаква "сметка" от "вечния" памучен филтър, въпреки, че след 5 смени на обикновени такива би трябвало "да му избиеш цената". Но пък е разправия да го переш и сушиш на всяка "смяна"... Та с две думи - не знам каква е ползата от него и не мога да го препоръчам. Ако имаш мерак - пробвай го...

За филтриращата му способност нищо не мога да кажа, но не бих предположил такъв проблем - все пак доста коли и мотори карат с такива филтри... Между другото, и Ямаха-та си карам с такъв, купих ги заедно с този за колата, също и комплект за почистване (още не съм го ползвал). Четох, че можело да стане проблем с дебитомера (който се намира непосредствено след филтъра) - ако прекалиш с омасляването на ватата, капчици от маслото се лепели по него и... там нещо му пречели на работата...
Моят го свалих да го пера и сложих "временно" обикновен филтър, за да си ползвам колата, докато приготвя "спортния". Но нещо ме домързя да го пера, суша и пръскам с маслото, пък и не ми се разглобява половината мотор само за да върна обратно изпрания "спортен" филтър... И така вече година си карам с обикновения. Разлика във вървенето не усещам, или поне - не мога да я свържа със сигурност със смяната на въздушния филтър. Не съм сигурен, че има някаква "сметка" от "вечния" памучен филтър, въпреки, че след 5 смени на обикновени такива би трябвало "да му избиеш цената". Но пък е разправия да го переш и сушиш на всяка "смяна"... Та с две думи - не знам каква е ползата от него и не мога да го препоръчам. Ако имаш мерак - пробвай го...

Excellent! Steven is my name!
Колега, карах с такъв на bmw 320d 150к.с. и разлика във вървенето не само че няма, ами по стойности на дебитомера със стоков дава с 100 единици повече. Някак си не ускоряваше последователно със спортния филтър и имаше странни ,,дупки'' в ускорението.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Всъщност и аз имах подобни наблюдения, но се въздържах да ги споделям, защото са субективни и не исках да създавам предубеждения... И на мен ми се струва, че с картонения (стоков) филтър дизелът диша някак "по-леко" и има повече динамика. Но (както казах), за 15-годишна кола причините може да са много и различни...

Хрумна ми оферта: Ако някой е със същия филтър (като моя) и иска да го пробва - да даде адрес и ще му го изпратя, да покара с него и да каже как е. Само трябва да си го изпере...
Както се вижда, скоро няма да го слагам на дизела... Лично за мен, това са си 200 лева, хвърлени на вятъра...

Ха-ха, буквално! (нали филтърът е въздушен...
)

Хрумна ми оферта: Ако някой е със същия филтър (като моя) и иска да го пробва - да даде адрес и ще му го изпратя, да покара с него и да каже как е. Само трябва да си го изпере...

Както се вижда, скоро няма да го слагам на дизела... Лично за мен, това са си 200 лева, хвърлени на вятъра...

Ха-ха, буквално! (нали филтърът е въздушен...

Excellent! Steven is my name!
4 мнения
• Страница 1 от 1