Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Днес при по топлото време забелязах, че колата седейки на място пуши леко синкаво, отдолу е изправена, няма дпф, катализатор, сложен е Downpipe, няколко човека казаха, че е нормално, но честно казано не ми харесва като седя на светофар да виждам как се носи лек пушек от мен, при натискане няма нещо фрапиращо, да не кажа, че почти не пуши. Масло не харчи. На студен старт няма притрисания или пушеци.
535d LCI, не съм изправял генерацията аз, така я взех, да не ми скочите
535d LCI, не съм изправял генерацията аз, така я взех, да не ми скочите

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги ще сменям демпферна шайба че е леко закъсана. Кажете какво друго трябва да сменя покрай нея?
Какво е препоръчително така да се каже, при условие че ще се свалят там доста неща. Колата е на реални 140 000км. Само моля ви се да не започне някой (отново) да говори за километрите на колата, че не били толкова, понеже само се отклоняваме от въпроса!
Благодаря Ви предварително.
Какво е препоръчително така да се каже, при условие че ще се свалят там доста неща. Колата е на реални 140 000км. Само моля ви се да не започне някой (отново) да говори за километрите на колата, че не били толкова, понеже само се отклоняваме от въпроса!
Благодаря Ви предварително.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Може да пропуснеш някои неща, например като термостатите, ако нямаш проблем, както и водната помпа. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Exclusive89 написа:Може да пропуснеш някои неща, например като термостатите, ако нямаш проблем, както и водната помпа.
Много ти благодаря за пълната информация!

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Като цяло можеш да смениш и само демпферната шайба ако останалото е сменяно скоро или е наред.
П.П. Аз минавам вече 260к все още с оригиналната шайба, та май е време да се замисля за една превантивна смяна също.
П.П. Аз минавам вече 260к все още с оригиналната шайба, та май е време да се замисля за една превантивна смяна също.
Последна промяна drago9205 на 20 Фев 2019, 16:42, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Моята шайба превъртя на 160 000км. миналото лято, смених само нея на улицата, не виждам нужда се сменя каквото и да е друго, при положение че е здраво.
При смяната на шайбата не се сваля нищо друго освен да се освободи пистовия ремък.
Ако е протекъл семеринга на коляновия вал може да го смениш и него, ако е сухо просто слагаш новата и продължаваш.
При смяната на шайбата не се сваля нищо друго освен да се освободи пистовия ремък.
Ако е протекъл семеринга на коляновия вал може да го смениш и него, ако е сухо просто слагаш новата и продължаваш.

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Ne6tosmisleno написа:Speed_Am_All написа:Ne6tosmisleno написа:Колеги имам фейсово е61 със салон с памет, но без подгрев.
1. Друго не ти трябва.
Благодаря за отговора. Аз не държа да е комфортен салон, искам да има подгрев просто. Може и същите но с подгрев да взема, ако намеря. За сега ще се съсредоточа върху намирането на нужнте части, пък ще го мисля после.
Може ли да помоля за линка към темата която спомена. Четох няколко теми, но не съм сигурен, че точно тази.
Дано да не е много объркващо:
viewtopic.php?f=116&t=329311&start=45
Може ли да се кодира парктроникът да се включва автоматично при спиране на светофар или движение с ниска скорост? Като в Мерцедес и Порше Кайен.
- bokouser
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d LCI
Дайте идея за читаво (защо не перфектно) залепване на надписа на задния капак. Надписа го имам чисто нов, разбира се с двойно залепващо, но първо - цифрите не са подредени, второ - дори накакси да ги подредя на транспортно фолио, как да го залепя точно на правилното място с точно хоризонтална ориентировка. За Мерцедес съм виждал шаблон, който се позиционира в ъгъла на капака и в специални отвори се поставят буквите (цифрите), дали и тук има такава практика?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колега, карай си така без надписи. Това се води екстра (поне на Е39). Това ми Е61 също няма надписи и не мисля да му слагам.
Искам да попитам периферията на водната помпа (там където ляга термостата) алумин ли е или пластмаса? Вчера сменях изпускателния колектор и забелязах, че алуминиевото гофре на тръбата за EGR-а се е сцепило отвътре към термостата. Не му отдадох такова голямо значение, защото щех да го сменям другата седмица. Събрах колата и на пробите малко я поизръчках и по едно време ми изписа, че ми е намаляло нивото на антифриза. Гледам, че от огъня дето е излизал от сцепеното се е разтопил термостата и щрялка от там. Та въпроса ми е дали ще се размина само с термостата или ще трябва и помпа, ако е пластмасова там.
Искам да попитам периферията на водната помпа (там където ляга термостата) алумин ли е или пластмаса? Вчера сменях изпускателния колектор и забелязах, че алуминиевото гофре на тръбата за EGR-а се е сцепило отвътре към термостата. Не му отдадох такова голямо значение, защото щех да го сменям другата седмица. Събрах колата и на пробите малко я поизръчках и по едно време ми изписа, че ми е намаляло нивото на антифриза. Гледам, че от огъня дето е излизал от сцепеното се е разтопил термостата и щрялка от там. Та въпроса ми е дали ще се размина само с термостата или ще трябва и помпа, ако е пластмасова там.
- bokouser
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d LCI
ivopicha написа:Искам да попитам периферията на водната помпа (там където ляга термостата) алумин ли е или пластмаса?
Алуминий е. Поне оригиналната е така, но силно се съмнявам и афтърмаркет помпите да не са алуминий. Термостатът се затяга върху нея с болтчета 6мм на 11Nm, което пластмаса трудно ще го издържи, особено като го свалиш два пъти.
ivopicha написа:Колега, карай си така без надписи. Това се води екстра (поне на Е39). Това ми Е61 също няма надписи и не мисля да му слагам.
И при мен в последните две коли го чета като екстра, но някакси ми омръзна, вече ми се иска да си има надпис, така или иначе даже съм го купил.
Та моля за идеи как да го направя?
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Оправих проблема с термостата. Смених го, смених и тръбата за ЕГР-а с такава без охлаждане и сега всичко е ОК.
По твоя въпрос- може би, ако начертаеш една линийка с нещо, което после се измива с вода и лепиш по линийката. За разделяне на буквите може да ползваш молив примерно. Слагаш го след цифрата и лепиш другата.
Ако ти се играе може да ползваш милиметрова хартия. Правиш си шаблон с цифрите и буквата, изрязваш ги после, лепиш хартията на капака и лепиш на изрязаното място.
По твоя въпрос- може би, ако начертаеш една линийка с нещо, което после се измива с вода и лепиш по линийката. За разделяне на буквите може да ползваш молив примерно. Слагаш го след цифрата и лепиш другата.
Ако ти се играе може да ползваш милиметрова хартия. Правиш си шаблон с цифрите и буквата, изрязваш ги после, лепиш хартията на капака и лепиш на изрязаното място.
Здравейте,
Днес спрях да заредя и момчето не успя да вкара пистолета както трябва, вътре металната пластинка не се отваряше. В крайна сметка услях да заредя, защото на практика тя не уплътнява плътно и с много леко натискане на пистолета зарежда. Как работи този механизъм, има ли някаква защита която да е спирала конкретния пистолет или се е счупила? Какво изобщо може да й се счупи, така като я гледах има две като палчета отгоре и отдолу, но не успях да я отворя и ръчно.
Днес спрях да заредя и момчето не успя да вкара пистолета както трябва, вътре металната пластинка не се отваряше. В крайна сметка услях да заредя, защото на практика тя не уплътнява плътно и с много леко натискане на пистолета зарежда. Как работи този механизъм, има ли някаква защита която да е спирала конкретния пистолет или се е счупила? Какво изобщо може да й се счупи, така като я гледах има две като палчета отгоре и отдолу, но не успях да я отворя и ръчно.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Колеги здравейте, интересува ме дали има оригинални джанти стайл 166 19цола който не са спорт пакет а са 8.0 JJX19 ET20 отвътре на джантите пише Germany и въпросното 8.0JJX19 и четирите джанти са еднакви. Страх ме е да не се окажат реплики. Благодаря предварително.