Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vld » 05 Фев 2019, 12:17

brabusbg написа:Колеги, въпроса ми може би и да е лаишки, но ще ме извините....
искам да знам джантите от F10 стават ли за нашите коли (E60)??

Стават за ставането, но са с по голямо ЕТ и седят по навътре.
Стандартното за Е60 е ЕТ20, на ф10 е ЕТ30.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 05 Фев 2019, 12:25

vld написа:

Да и аз сега като поразтърсих това установих, та... дали ще опират? Ще има ли някакъв проблем?
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 05 Фев 2019, 14:49

brabusbg написа:
vld написа:

Да и аз сега като поразтърсих това установих, та... дали ще опират? Ще има ли някакъв проблем?

Не опират.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от barCa » 06 Фев 2019, 0:07

Бмв 530д 218 к.с. Много масло се губи,но колата грам не пуши или да мирише на масло.Махнал съм и кората под мотора,не капе грам или да има прясно омасляване покрай мотор.Колата е на сервиз другата седмица и не я карам,но все пак,ако някой знае нещо нека каже какво да проверя ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Фев 2019, 9:29

barCa написа:Бмв 530д 218 к.с. Много масло се губи,но колата грам не пуши или да мирише на масло.Махнал съм и кората под мотора,не капе грам или да има прясно омасляване покрай мотор.Колата е на сервиз другата седмица и не я карам,но все пак,ако някой знае нещо нека каже какво да проверя ?

Мери компресията виж дали кулера е пълен с масло.
Провери турбината дали има голям луфт и дали не изхвърля маслото през клапана за картерна вентиация, ако изхвърля от там маслото отива в студената част на турбото, от там в кулера и го изгаря.
Възможни причини, повредена вакум помпа, повреден клапан за картерна венттилация, проблем с маслените сегменти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Фев 2019, 0:29

...
Последна промяна klintan66 на 10 Фев 2019, 8:57, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар

Мнение от rado28@dir.bg » 09 Фев 2019, 1:00

Здравейте колеги! Искам да попитам на какво може да се дължи при включване на задна скорост и леко завъртане на ляво на волана се чува искрибуцване на желязо за момент и после изчезва? И когато колата се движи на пред, но преди да тръгне при завиване на ляво се усеща пак леко скрибуцане, но по - слабо от това на заден ход. Като това е само когато въртя волана на ляво. Колата ми е е60xi!

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 530xd e61 2009

Мнение от Ne6tosmisleno » 12 Фев 2019, 18:05

Колеги имам фейсово е61 със салон с памет, но без подгрев.

1. ако взема салон с подгрев, какво друго трябва да взема с него? Модул, копчета за централната конзола и какво друго? Гледам иамам бушони навсякъде, но дали имам окабеляване? Плъг енд плей ли ще е или ще трябва да прокарвам и инсталация?

2. евентуално може ли да ме насочите към човек в София който може да ги постави, ако си намеря?

3. Седалки (примерно комфортен салон) от преди фейсова кола ще станат ли на моята без преправяне?

4. до колкото прочетох, десняците няма да станат, най-вече заради копчетата за памет.

Потребител
Аватар

Мнение от stivans » 13 Фев 2019, 16:12

Здравейте,
Колата е BMW E60 2004 година по вин излиза с еднозонов климатроник, сменен е панела за управление с двузонов климатроник.
Имам следния проблем:
Винаги при първоначално пускане на парното автоматично се пуска и подгрева на задния прозорец, след натискане за изключване на подгрева не се гаси, а продължава да свети, ако искам аз да го пусна не иска да се задейства.

Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 13 Фев 2019, 21:22

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:39, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 14 Фев 2019, 22:04

Вуйчо написа:Колата е преди фейслифта с ССС с двата слота за dvd и за cd. Въпросът ми е - тези два слота една обща оптика ли ползват или две отделни?

Разбира се, че са две отделни оптики. Иначе няма да може да ти върви навигацията и да си слушкаш музичка :)
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 14 Фев 2019, 23:04

Ne6tosmisleno написа:Колеги имам фейсово е61 със салон с памет, но без подгрев.

1. ако взема салон с подгрев, какво друго трябва да взема с него? Модул, копчета за централната конзола и какво друго? Гледам иамам бушони навсякъде, но дали имам окабеляване? Плъг енд плей ли ще е или ще трябва да прокарвам и инсталация?

2. евентуално може ли да ме насочите към човек в София който може да ги постави, ако си намеря?

3. Седалки (примерно комфортен салон) от преди фейсова кола ще станат ли на моята без преправяне?

4. до колкото прочетох, десняците няма да станат, най-вече заради копчетата за памет.

1. Друго не ти трябва. Но ще трябва да се пуснат някой друг кабел.

3. Комфортния салон няма съществени разлики преди и след фейса. Окабеляване ще ти трябва при всички положения. Почти всички модели седалки имат поне малки разлики. Аз имах салон като твоя, но с подгрев. Окабеляването на двете седалки е коренно различно. Шофьорската е с 2 букси и кан. Пасажерската е с една букса и дебели кабели за подгрева. Комфортните садалки са с по две букси и кан, но искат и още една шина за управление. Има разлика от къде се пуска преди и слес фейса. Описъл съм всичко със снимки в темата за комфортния салон.

4. Ако вземеш комфортен салон и двете седалки имат еднакви контроли. Разликата е в кантара за бега. Някой спомена, че могат да се разменят седалищната части. Но салоните от ляв и десен волан като гледам вървят на едни пари така че си вземи от ляв волан да си е всичко наред.

Като взимаш салона им кажи да ти го пратят с буксите към колата. За да заработи подгрева, може да се наложи кодиране. Аз като сложих комфортния салон подгрева тръгна само на едната седалка преди да е кодирам.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 530xd e61 2009

Мнение от Ne6tosmisleno » 15 Фев 2019, 10:34

Speed_Am_All написа:
Ne6tosmisleno написа:Колеги имам фейсово е61 със салон с памет, но без подгрев.

1. Друго не ти трябва.

Благодаря за отговора. Аз не държа да е комфортен салон, искам да има подгрев просто. Може и същите но с подгрев да взема, ако намеря. За сега ще се съсредоточа върху намирането на нужнте части, пък ще го мисля после.

Може ли да помоля за линка към темата която спомена. Четох няколко теми, но не съм сигурен, че точно тази.

Потребител
Аватар
Кара: E60 / E46
Мечтае да кара: M4

Мнение от Nikolaev23 » 15 Фев 2019, 11:41

И аз имам въпрос относно салона.. Ако взема обикновен кожен салон , мога ли да го сменя с ел седалки с памет ? Трябва ли да се прави нещо допълнително или просто се слага новия салон и всичко си е в новите седалки ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 16 Фев 2019, 7:52

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:38, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61