Лек теч на антифриз

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 34

Лек теч на антифриз

Мнение от Nickson » 12 Яну 2007, 8:03

Здравейте.
Преди 10на дни ми смениха водната помпа и от тогава имам един малък проблем.
Започнах да си следа редовно нивото на антифриза и преди 2-3 дни забелязах, че е намалял с около 1 пръст. На светло добре разгледах под радиатора и видях, че е лико овлажнено. Причината поради която не бях хванал веднага просмукването е че имам решетка под картера и там се събира антифриза, а не се стича по земята. Вчера отидох до сервиза и бяха много любезни с мен относно решаването на проблема. Когато е качиха на стенд, техникът ми показа, че има овлажняване по тапата и кранчето за източване на радиатора. Момчето пред мен натегна всички стегачи на маркучите, включително и тапата и кранчето.
Днес сутринта пак забелязах овлажняване. След като запалих и чегъртах скреж 2-3 минути, преместих колата на друго място и видях че е останало влажно петънце. Проверих и това пак е антифриз.
Значи това го забелязвам сутрин при студена кола докато загрее. После мисля че спира. Когато стигна в работата няма овлажняване под колата, т.е. вече е спряло или е незначително и се спира в решетката, а не на земята.

Дайте съвет какво да правя.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 12 Яну 2007, 11:06

Има един опръстен на сния болт (кранчето), който се е втвърдява и трябва нов. Иначе проблем не може да ти направи голям, но ти си решаваш.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 12 Яну 2007, 11:06

Има един опръстен на сния болт (кранчето), който се е втвърдява и трябва нов. Иначе проблем не може да ти направи голям, но ти си решаваш.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E 34

Мнение от Nickson » 12 Яну 2007, 11:27

Колега, мерси за съвета. Би ли дал повече инфо какво точно да проверя? А къде мога да намеря такава джаджа ако е за смяна?

Иначе си прав, че това не може да ми направи поразии, освен че ще се израсвам по 10 лв. седмично.

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 12 Яну 2007, 13:00

Nickson написа:Колега, мерси за съвета. Би ли дал повече инфо какво точно да проверя? А къде мога да намеря такава джаджа ако е за смяна?

Иначе си прав, че това не може да ми направи поразии, освен че ще се израсвам по 10 лв. седмично.

Имам един радиатор и довечера ще го погледна как точно беше и ще ти драсна.
А тея 10лв. за антифриз ли ги слагаш :shock: , ако "ДА" май не ти е дребен проблема :!:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34