Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от BaDxBoY » 08 Яну 2019, 17:57

dextuar написа:
BaDxBoY написа:Цигарите и сметката за вода и телефон си пропуснал :(
По-скоро той влага истински смисъл в словосъчетанието “добре поддържана кола”, а не уж перфектна, пък парното не й работи и турбото й свири ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ма и ти от време на време пускаш някакви глупави коментари :shock: На чуждите коли им сменяте всяко болтче, още преди да са купени, а вашите вместо масло имат боза, че даже блокирате уж неубиваем двигател и още куп тъпотий ..Сегашната ми е90-тка нов внос с регистрация, ремонт на турбо и всичко съм дал 1200 лв. И може да се видим лично и да сравним твоята и моята с какъвто искаш залог. Странно как старата ми е90-тка, която продадох за 13 000лв 320д ръчка, при продаването й мина през БМВ сервиз и нямаше нищо тръгнало или развалено, пък далеч не съм набил за 1 година тия 4500лв, които описа пича нагоре ..
На колата, която продавах миналата година и всички се смеехте, минах вече 15 000км, с ходене и до Германия и нон стоп обикаляне из България. Познай дали нещо сериозно се е обадило по нея. А парното, проблема се реши с 0 лева още преди 1 седмица. Ти кво, излезна даде гас на околовръстното с поддържаната ти кола и тя взе, че се счупи .. дайте малко по-сериозно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 08 Яну 2019, 18:05

Пак отваряте работа на модераторите :D
@BADxBoY - един въпрос - какво е по-добре? Да очаква най-страшното и да си направи сметка има ли възможност да го плати ако то се случи, а ако не се да си пръсне парите по момиченца или да си казва "то на мен няма да ми се случи" и ако му се случи, положението да стане "майка плаче". Не ми отговаряй ;)
Всички сме били на 18, всички сме искали БМВ, всички сме се изхвърляли, това са нормални неща. Просто призивът е да се прави сметка преди да стане фал.

Но излизаме много офтопик, момчето пита за конкретна кола: https://www.cars.bg/offer/c2280909 - На мен не ми харесва чисто визуално, няма една екстра(освен кожа), джантите са ужас, общо взето волан с педали.
Аз бих ти дал съвет да си вземеш една Е46 купе, първо, че ще е по-младежка, второ, за тези пари ще е направена, трето - поддръжката е по-лесна(и евтина) и четвърто, можеш да си вземеш бензин и да му сложиш газ и да се возиш за 1.20 :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 08 Яну 2019, 18:09

dextuar написа:По-скоро той влага истински смисъл в словосъчетанието “добре поддържана кола”, а не уж перфектна, пък парното не й работи и турбото й свири ;)

Остави някои колеги да си мислят, че кола (каквато и да е) се притежава и поддържа с джобни пари или пари от закуски.

BaDxBoY написа:Странно как старата ми е90-тка, която продадох за 13 000лв 320д ръчка, при продаването й мина през БМВ сервиз и нямаше нищо тръгнало или развалено, пък далеч не съм набил за 1 година тия 4500лв, които описа пича нагоре ..

Естествено, че няма да ги дадеш тия пари, карал си колата 1 година и после си я махнал. Аз съм ги давал с ясното съзнание, че ще карам автомобила поне 3 години.
"Няма нищо тръгнало" е относително понятие, защото много неща се сменят превантивно без да тръгват (напр. тампони на двигател, флуиди, дискове и накладки, свещи, картерна вентилация). А други неща се обаждат от раз и няма как да се диагностицират адекватно без да се разглабя - демферната шайба просто се къса, маховикът изведнъж се разтраква. Ти като направи тоя велик преглед - турбото и дюзите на стенд ли са ги качили, за да е сигурно, че са наред. Много ми е интересно какво ти прегледаха в БМВ - по дългия списък с критерии все едно ще я продават като Premium Selection или за 30 минути вдигнаха на подемник, светнаха с фенера и закачиха да прочетат грешки? Щото само една адекватна диагностика с четене на живи данни трае поне 30 минути.

Аз в мнението си горе съм дал 2 графи, една със силно препоръчително обслужване (в нея влиза и регистрацията + каско) и другата с евентуални неща, които може и да се обадят, а може и да не се. Разпиши си какви пари си дал за една година и ще видиш, че сигурно си около 3те бона (регистрация, застраховки, обслужване и консумативи).

devent написа:какво е по-добре? Да очаква най-страшното и да си направи сметка има ли възможност да го плати ако то се случи, а ако не се да си пръсне парите по момиченца...
...Просто призивът е да се прави сметка преди да стане фал.

Именно затова изредих нещата горе, благодаря, колега.
:bowdown: :yes: :bchug:

П.П. Реших да помогна с насоки на бъдещият колега и да го ориентирам на две, на три, защото цените са доста точни и ги казвам от опит... То какъв спор настана, хайде нека има мир :bchug:
Последна промяна drago9205 на 08 Яну 2019, 18:23, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Яну 2019, 18:20

devent написа:Пак отваряте работа на модераторите :D
@BADxBoY - един въпрос - какво е по-добре? Да очаква най-страшното и да си направи сметка има ли възможност да го плати ако то се случи, а ако не се да си пръсне парите по момиченца или да си казва "то на мен няма да ми се случи" и ако му се случи, положението да стане "майка плаче". Не ми отговаряй ;)
Всички сме били на 18, всички сме искали БМВ, всички сме се изхвърляли, това са нормални неща. Просто призивът е да се прави сметка преди да стане фал.

Но излизаме много офтопик, момчето пита за конкретна кола: https://www.cars.bg/offer/c2280909 - На мен не ми харесва чисто визуално, няма една екстра(освен кожа), джантите са ужас, общо взето волан с педали.
Аз бих ти дал съвет да си вземеш една Е46 купе, първо, че ще е по-младежка, второ, за тези пари ще е направена, трето - поддръжката е по-лесна(и евтина) и четвърто, можеш да си вземеш бензин и да му сложиш газ и да се возиш за 1.20 :)

Стига, на теб съм ти виждал коментарите, ти поне си адекватен. 4500лв за поддръжка на 320ка автомат без една екстра, дето съм сигурен, че и да искате, не можете да я счупите .......

Айде ти с 335-цата, или декстъра със смяната на двигателя или който й да е, да каже, дал ли е 4500лв за поддръжка ? Щото аз с ремапи, тунинги, турбота и какво ли още не на 320-ката не съм минал над 1500лв на моята за над 1 година вече.

И преди съм го водил тази спор с един модератор, дето всеки който питаше за е90, той отдолу пишеше да си приготви 1500лв за масло и филтър ... :banghead:

За самата кола, според мен може да се намери нещо по-добро около 10 000 лв. Салона не ми харесва, няма 1 екстра, кофти джанти.. Ако компенсира с техническо състояние и реални километри, тогава става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 08 Яну 2019, 18:28

Ами само да стои в гараж/паркинг - тая кола ти струва 1200 лева на година (ако плащаш каско) и още повече ако наемаш тоя гараж/паркинг, не знам ти как минаваш с 1500 на година.
Рециклиране на турбо + ремап са 1000 лева общо, а масло, филтри, ремъци и ролки са 400. Като сложиш и горните 1200 за административни и 1 комплект гуми и минахме 3 бона. Това осъзнаваш ли го?

П.П. Имам тука един ексел мога да ти го пратя - към момента за обслужване и ремонти за над 3 години съм дал към 8000 лева. Това е без да съм правил никакви основни ремонти, най-голямото е маховик и съединител. Това, че много хора решават да карат 13 годишна кола без никога да са и сменяни масло на кутията, амортисьори, тампони, дискове, дори гуми - си е тяхно решение. Имай само в предвид, че в никакъв случай не минава за "добра подръжка".
Последна промяна drago9205 на 08 Яну 2019, 18:41, променена общо 5 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 08 Яну 2019, 18:29

BaDxBoY написа:Стига, на теб съм ти виждал коментарите, ти поне си адекватен. 4500лв за поддръжка на 320ка автомат без една екстра, дето съм сигурен, че и да искате, не можете да я счупите .......

Айде ти с 335-цата, или декстъра със смяната на двигателя или който й да е, да каже, дал ли е 4500лв за поддръжка ? Щото аз с ремапи, тунинги, турбота и какво ли още не на 320-ката не съм минал над 1500лв на моята за над 1 година вече.

И преди съм го водил тази спор с един модератор, дето всеки който питаше за е90, той отдолу пишеше да си приготви 1500лв за масло и филтър ... :banghead:

хаха, мерси, за коментара, че съм адекватен :D
сега, аз не познавам поддръжката на 320д и не мога да твърдя или говоря кое колко струва, нямам никаква представа, а пък за 335и мога да пиша с часове, но не е за нея темата. Включих се, защото коментарът ти крещи - "взимай, няма кво толкова да се счупи", което не е така. Особено за 18 годишно момче, което сигурно и 500 лева са много(нямам предвид точно колегата, а като цяло, който и да е 18 годишен пичага без баща му да е шаро-баро) и е редно да се подходи малко по-предпазливо, все пак няма ние да му поддържаме колата, а той ще я гладува.

Но дайте да спрем с офтопика, че стана много голямо разводняване. Разбрахме се, всичко е точно :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от BMWPOWER77 » 08 Яну 2019, 18:59

Много благодаря на всички ви за мненията.Бихте ли пояснили какви екстри горе долу се очаква да има едно добре пборудвано е90 и за какво най вече трябва да се проверява при покупка?Бихте ли посочили някоя обява за пример по възможност автомат.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Яну 2019, 19:54

BMWPOWER77 написа:Много благодаря на всички ви за мненията.Бихте ли пояснили какви екстри горе долу се очаква да има едно добре пборудвано е90 и за какво най вече трябва да се проверява при покупка?Бихте ли посочили някоя обява за пример по възможност автомат.

6 цилиндров дизелов мотор, автоматик, кожен рекаро салон, ксенонови фарове, и голяма навигация, спортно окачване s226 или s704 (последните са въпрос на вкус и стил на шофиране, но за ман са много голямо предимство при избора на автомобил).
А да и къпхолдери задължително, няма ли ги обричаш спътника ти да ти държи кафето на всяко пътуване, в тия коли просто няма къде да го сложиш, ако ги няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Яну 2019, 20:14

@BaDxBoY

абе ... като ви зимат пари за ремап смяна на разпръсквачи турбота ... после диното каква графика дава ???????? за тези 1500 лева защото на мене ... бая повече ми е излезнало горе долу така да изглежда като на снимката ама всичко се оправдава или разочарова като застане на стенда или ти си като масовите ремапи* + 15-30% сменя картата и газ без дино без нищо на доверие ?

просто гледах една тема от бая време където си казал че имаш кола 330 Д Е46 280 290 коня ... ? аз мисля че графиките дават точно число
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: 350xd ;)
Детайли за колата: F31 335xd

Мнение от iasend » 08 Яну 2019, 20:18

За мен top hifi за озвучението е много важна екстра, а също и комфортния спортен салон, който няма нищо общо с обикновения. Навигацията по възможност да е CIC (със сензорни бутони и фабрично налично usb) Откакто има xdelete опция 4x4 да става на задно също за мен xdrive е безценна опция. Автомата не го коментирам като екстра за геадако ежедневно каране. В общи линии обаче по важно е да е читав екзвмпкяра а в последствие всичко може да се добави

Sent from my G8441 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 08 Яну 2019, 20:27

BMWPOWER77 написа:Много благодаря на всички ви за мненията.Бихте ли пояснили какви екстри горе долу се очаква да има едно добре пборудвано е90 и за какво най вече трябва да се проверява при покупка?Бихте ли посочили някоя обява за пример по възможност автомат.

- 6 цилиндров агрегат
- обикновена рейка
- кожен салон тип Рекаро
- конфорт модул кейлес ГО
- би ксенон

за предпочитане
навигация
лоджик 7 саунд система
щори
къп холдер
М пакет

висичко може да се добави и да се подобри със китове специално за модела при музиката навигацията но салона и ксеснона ... там компромис не трвбва а дали дизел или бензин колкото е смешно просто си го представи така дали ще можеш да подържаш дизелов агрегат ако нещо му стане или просто ще доливаш и караш и слушаш мелодията на бензиновия 6 так която еластичния дизел няма да ти предложи никога избора е твой колите са капризни не са като Е36/46 политиката е друга да ти вземат парите ... ) одавна не ги правят инжинери .. а маркетингови проектанти

единствения фактор е състоянието другото е " малък компромис " от 10 обяви през лятото на 2018 та с преддоставен вин номер от продавачите 8 излезнаха много над написаните КМ

@iasend

трябва да чуя как се чуват тези 11 клони на ХК /лоджик 7 /... защото аз имам 8 и мисля /или се заблуждавам защото не съм чувал как са/ , че моят кит на FOCAL за бмв ще е по добро
Последна промяна x7z на 08 Яну 2019, 20:35, променена общо 1 път
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Яну 2019, 20:55

BaDxBoY написа:
dextuar написа:
BaDxBoY написа:Цигарите и сметката за вода и телефон си пропуснал :(
По-скоро той влага истински смисъл в словосъчетанието “добре поддържана кола”, а не уж перфектна, пък парното не й работи и турбото й свири ;)

Ма и ти от време на време пускаш някакви глупави коментари :shock: На чуждите коли им сменяте всяко болтче, още преди да са купени, а вашите вместо масло имат боза, че даже блокирате уж неубиваем двигател и още куп тъпотий ..Сегашната ми е90-тка нов внос с регистрация, ремонт на турбо и всичко съм дал 1200 лв. И може да се видим лично и да сравним твоята и моята с какъвто искаш залог. Странно как старата ми е90-тка, която продадох за 13 000лв 320д ръчка, при продаването й мина през БМВ сервиз и нямаше нищо тръгнало или развалено, пък далеч не съм набил за 1 година тия 4500лв, които описа пича нагоре ..
На колата, която продавах миналата година и всички се смеехте, минах вече 15 000км, с ходене и до Германия и нон стоп обикаляне из България. Познай дали нещо сериозно се е обадило по нея. А парното, проблема се реши с 0 лева още преди 1 седмица. Ти кво, излезна даде гас на околовръстното с поддържаната ти кола и тя взе, че се счупи .. дайте малко по-сериозно
Избери сервиза, може ако искаш и по-екстри да ги сравним ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 08 Яну 2019, 20:57

аууу пребиванье с екстри :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 08 Яну 2019, 21:26

Те хората и с разтракани маховици, кутии, окачване и вериги пак минават по 15-20-30-40 хил. км. Въпросът е следващият как ще го сърба :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 08 Яну 2019, 22:00

Колегата или бъдещият спомена, че търси 320д за около 11к лв. започнаха да се предлагат 6таци пък и екстри като Л7 CIC.., ем за 11к лв, ако има такива и аз съм готов на предложения и да е под 200к км ако може :ok: Сега към колегата, хич не се занимавай с кочините, които се предлагат в БГ, скачай до Германия и търси нещо на реални км. с история. Да, може да надхвърлиш малко бюджета, но ще си струва според мен. Може да следиш и обявите във форума, чат-пат изпадат хубави екземпляри. Успех :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93