Бързи въпроси и отговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Хм не съм така добре запознат със отоплителната система и охлаждащата система на тоя модел кола. Не знам кой е този маркуч и кое е това перде. Може ли на схема от ЕТКА да ми го посочиш и да обясниш, какво точно му се проверява?
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Номер 10 е маркуча, а номер 3 е пердето.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=17_0142
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=17_0142
Хах ама аз такова нямам, аз винаги съм се чудел какво е това и защо е тоя актуатор, но самото “перде” липсва актуатора е във нищото. Личи си че е имало нещо, но е демонтирано или счупено и вече липсва.
Следователно с липсата на това перде, какво се случва? Бавно загрява колата или може и температурат да падне извън града?
Следователно с липсата на това перде, какво се случва? Бавно загрява колата или може и температурат да падне извън града?
- VladiE
- ентусиаст
-
Нарушава се топлообмена ако липсва. Би било добре да го възстановиш, а и като смениш термостатите предполагам, че ще си решиш проблемите.
Успех!
Успех!
Днес я карах на майстор, той ми вика, че термостатите работели. Проверявал маркучите, термостатите били затворени. Каквото и да означава това. Каза ми, същото за това перде, и че било нормално зимата, градско, с не добре загрял двигател, на пуснато парно с макс вентилатор, да вдига трудно температурата и да я сваля по светофарите, когато чакам, а колата не е загряла.
Са верни неща ли ми говори, или не му се е занимавало с мен?
Са верни неща ли ми говори, или не му се е занимавало с мен?
- VladiE
- ентусиаст
-
Така е както ти е казал. До достигане на почти работна температура, термостата е затворен и антифриза циркулира само в малкия кръг. Като достигне температура се отваря и антифриза минава и през радиатора.
Монтирай си венециенската щора на която казвам "перде", закачи и вакуума и виж каква е ситуацията.
Монтирай си венециенската щора на която казвам "перде", закачи и вакуума и виж каква е ситуацията.
ОК, благодаря за насоките колега. Ще пиша, като имам резултат с това перде/щора.
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
Здравейте колеги
Скоро ми се спука разширителното казанче на радиатора , което си е проблем при е46... Та реших да си го сменя сам , като махането се оказа лесна работа , но сега като видях новото и долу му липсват стойката и частта за източване. Как да си ги махна от старото без да ги потроша
И другият ми въпрос е понеже си купих нов антифриз от бмв как да я източа максимално ? Само това което излезе след махането на казанчето са 3 4 литра , дали е окей да долея 3 литра антифриз и да допълня с дестилирана вода (поради теча в системата е основно вода сега) ?

- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
chucky написа:Здравейте колегиСкоро ми се спука разширителното казанче на радиатора , което си е проблем при е46... Та реших да си го сменя сам , като махането се оказа лесна работа , но сега като видях новото и долу му липсват стойката и частта за източване. Как да си ги махна от старото без да ги потроша
И другият ми въпрос е понеже си купих нов антифриз от бмв как да я източа максимално ? Само това което излезе след махането на казанчето са 3 4 литра , дали е окей да долея 3 литра антифриз и да допълня с дестилирана вода (поради теча в системата е основно вода сега) ?
На радиатора би трябвало да имаш пробка, развий я и я махни напълно, можеш и малко да постискаш маркучите да изплюе всичко. При наливането можеш първо да я напълниш с дестилирана вода и да я оставиш да достигне работна темп. Точиш и наливаш антифриз и дестилирана вода отново.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Имаш пробка и на блока.chucky написа:Здравейте колегиСкоро ми се спука разширителното казанче на радиатора , което си е проблем при е46... Та реших да си го сменя сам , като махането се оказа лесна работа , но сега като видях новото и долу му липсват стойката и частта за източване. Как да си ги махна от старото без да ги потроша
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
HEPU G11bmwpowaa' написа:Кой антифриз сипвате вие? М54Б30, ако има значение.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- chucky
- Потребител
-
Това е което имам предвид колеги.Как се маха стоиката ,която го държи и пробката за оттичане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
вадиш телта и дърпаш яко!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- chucky
- Потребител
-
С дърпане не стана колега. Оправих го с подпъхване на отвертка и яко напъване от тук , от там. Мерси на включилите се