Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d LCI

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от bokouser » 25 Ное 2018, 14:37

Тъй като държа един андроид с BTool Expert постоянно в колата и отдавна не бях влизал в скритото меню да видя температура антифриз. Да отбележа, че съм го правил много често, когато нямах BTool, от там си гледах температурата.
Оказа се, че вече не мога да влезна там, сега се получава така:
След като отида на 19, вкарвам си кода от сбора на моя ВИН, отивам на 7 и вместо да ми покаже температурата на мотора, дисплеят се връща на час и външна температура.
Не знам с какво да го свържа, освен, че преди време ъпдейтнах софт на мотор, скорости и CAS, след което ремапнахме мотора. Дали може да има нещо общо? Дали пък при последната версия на софта на CAS това скрито меню да не работи? Дали при ъпдейта нещо не се е омазало? С кое е по-логично да го свържа, със софта на мотора или със софта на CAS?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 25 Ное 2018, 15:49

Свържи го с неточния сбор на числата. Като не въведеш правилния сбор те връща. Това е все едно да отидеш до меню 19 и да не направиш нищо. Едва ли като си ъпдейтнал тези неща, които си изброил, ти се е сменил VIN-а. Провери си пак кода :D
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d LCI

Мнение от kkashev » 25 Ное 2018, 16:25

Нормално ли е капачката на антифриза да се отваря супер трудно? Създава се някакъв вакум и при отварянето й с триста зора се чува изпускането на въздух (като отваряне на газирана напитка) . Колата е 535д.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 25 Ное 2018, 16:59

bokouser написа:Тъй като държа един андроид с BTool Expert постоянно в колата и отдавна не бях влизал в скритото меню да видя температура антифриз. Да отбележа, че съм го правил много често, когато нямах BTool, от там си гледах температурата.
След като отида на 19, вкарвам си кода от сбора на моя ВИН, отивам на 7 и вместо да ми покаже температурата на мотора, дисплеят се връща на час и външна температура.
Не знам с какво да го свържа, освен, че преди време ъпдейтнах софт на мотор, скорости и CAS, след което ремапнахме мотора. Дали може да има нещо общо? Дали пък при последната версия на софта на CAS това скрито меню да не работи? Дали при ъпдейта нещо не се е омазало? С кое е по-логично да го свържа, със софта на мотора или със софта на CAS?
Това ми прилича на процедурата при един “велик” софийски мапер. Както и да е, най-вероятно бъркаш ВИН-а ;) Все пак таблото не ти го е флашвал...

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bokouser » 25 Ное 2018, 18:52

dextuar написа:
bokouser написа:Тъй като държа един андроид с BTool Expert постоянно в колата и отдавна не бях влизал в скритото меню да видя температура антифриз. Да отбележа, че съм го правил много често, когато нямах BTool, от там си гледах температурата.
Това ми прилича на процедурата при един “велик” софийски мапер. Както и да е, най-вероятно бъркаш ВИН-а ;) Все пак таблото не ти го е флашвал...

Таблото не е флашвано, но почвам да си мисля дали CAS-a няма общо с това.
Няма как да бъркам ВИН-а, преди го правех постоянно, ВИН-а ми е CS59191, както и да го смятам си е 25.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 25 Ное 2018, 18:58

bokouser написа:
dextuar написа:

Таблото не е флашвано, но почвам да си мисля дали CAS-a няма общо с това.
Няма как да бъркам ВИН-а, преди го правех постоянно, ВИН-а ми е CS59191, както и да го смятам си е 25.
Виж си UIF-а дали ти е префлашнал CAS-а с твоят ВИН или пише нещо различно.

Потребител
Аватар

Мнение от kokera93 » 25 Ное 2018, 19:20

Колеги по принцип може ли да се инсталира USB вход без да се изисква програмиране или нещо от сорта..(e60 Facelift)

Изпратено от моят SM-G965F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 25 Ное 2018, 21:24

Колеги казанчето на хидравликата е мазно, забърсвам го с обезмаслител и след 2-3 седмици пак се вижда как от дупката в капакчката е текла малко, за 10000км не е спаднало нивото, съвсем малко изтича, но не мога да разбера защо. Рейката ми е рециклирана преди 30000км. Започвам да си мисля за някакъв проблем в хидравличната помпа.

На снимките не съм го бърсал от 2 месеца, теча не слиза на долу по маркучите.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bokouser » 25 Ное 2018, 23:15

dextuar написа:Виж си UIF-а дали ти е префлашнал CAS-а с твоят ВИН или пише нещо различно.

Ще го видя.

KpuB4o написа:Колеги казанчето на хидравликата е мазно, забърсвам го с обезмаслител и след 2-3 седмици пак се вижда как от дупката в капакчката е текла малко, за 10000км не е спаднало нивото, съвсем малко изтича, но не мога да разбера защо. Рейката ми е рециклирана преди 30000км. Започвам да си мисля за някакъв проблем в хидравличната помпа.
На снимките не съм го бърсал от 2 месеца, теча не слиза на долу по маркучите.

Нивото на течността ти е високо, като вилнеят майстори по хидравликата обикновено го оставят високо - няма време за глезотии като мерене на ниво :D . За това е въпросната дупка, при високо ниво да изхвърли течност.
Мери се при загряла течност (карана кола), мотора работи на празен ход, отвиваш, избърсваш и мериш. трябва да е м/у двете чертички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530d LCI

Мнение от zerhanzenun » 25 Ное 2018, 23:44

Колега смени си О-пръстена на капачката.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bokouser » 26 Ное 2018, 0:02

Ако тече от дупката (както казва), опръстена няма нищо общо с проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bokouser » 26 Ное 2018, 17:11

ivopicha написа:Свържи го с неточния сбор на числата. Като не въведеш правилния сбор те връща. Това е все едно да отидеш до меню 19 и да не направиш нищо. Едва ли като си ъпдейтнал тези неща, които си изброил, ти се е сменил VIN-а. Провери си пак кода :D

dextuar написа:... Както и да е, най-вероятно бъркаш ВИН-а ;) Все пак таблото не ти го е флашвал...

Значи..как да си определя действията не знам! Ей така както ви убеждавах, че не бъркам, малко по малко започнах да се съмнявам. Явно в бързината съм набивал грешен код - 15 вместо 25. Както казах отдавна не бях влизал в това меню и онзи ден специално си погледнах ВИН-а. С един поглед прецених сбора и някакси съм го изкарал 15.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от tocko0 » 28 Ное 2018, 21:54

Здравейте колеги, имам проблем със загряването на двигателя, загрява много бавно и изтива когато спускам по наклон. Сменил съм термостата който се намира в/у водната помпа и този на автомата но резултат няма. Колата е е61 бензин N52B52 2006г. Някакви идеи къде може да е проблема ?
Fuck fuel economy !!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d LCI

Мнение от kkashev » 29 Ное 2018, 16:45

Здравейте,

Има ли разлика между интеркулера на 535д 272 и 286 ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 30 Ное 2018, 18:10

Колеги здравейте, налага ми се да сменям акумулатора, но не знам какъв да взема. Този на колата е оригинален на BMW и е 90ah, на едно място по номер на шаси ми казаха че излиза 85ah, а аз мислях че трябва да взема 95ah. Също доколкото знам трябва да е AGM.

Колата е 3.0 дизел 525D LCI

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61