Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
Zagy написа:Не че нещо искам да кажа, ма бая сериозни и големи икономисти имат силно негативно мнение за криптото... пък ти си се забавлявай като четеш.
То тея сериозните са си ебали мамата. Като знаят, че всяко тяхно изказване влияе на цената и си говорят според това, което са купили/продали. Ония дядка Бъфет в единия момент - това са пълни глупости, после инвестирайте в пълните глупости. Малко конспирация, ама... Включително бях чел някъде, че статистически най-много терористични атентати има в петък. СлучаЕноС ? Кое затваря петък ? Финансовите пазари

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Така е, ама тоя дядка Бъфет като си отвори устата и всеки го слуша, и това не е случайно. Няма как да си 30-40+ години начело на всякакви класации за най-успешен инвеститор на случаен принцип. И не е само той. Има доста икономисти, които с голяма точност предсказваха какво ще се случи с криптопазара. Което не променя факта, че можеше да се спечели много на него.
Лично аз започнах да им обръщам внимание точно преди около година (декември-януари 2017та), защото тогава немалко мои приятели и колеги скочиха смело точно на върха, и тогава ги предупреждавах, че постъпват изключително необмислено... не ме послушаха естествено. Теглиха се заеми, продаваха се коли, за да се купуват ригове, и т.н. След това от любопитство започнах бая да чета и да се интересувам, и тогава знанията ми по темата нарастнаха лавинообразно. Трябвало е да го направя по-рано, ама карай...
Реално погледнато ако не бяха тия хора аз и досега щях да съм си невежа по темата.
Лично аз започнах да им обръщам внимание точно преди около година (декември-януари 2017та), защото тогава немалко мои приятели и колеги скочиха смело точно на върха, и тогава ги предупреждавах, че постъпват изключително необмислено... не ме послушаха естествено. Теглиха се заеми, продаваха се коли, за да се купуват ригове, и т.н. След това от любопитство започнах бая да чета и да се интересувам, и тогава знанията ми по темата нарастнаха лавинообразно. Трябвало е да го направя по-рано, ама карай...
Реално погледнато ако не бяха тия хора аз и досега щях да съм си невежа по темата.
Si non confectus, non reficiat.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Zagy написа:Така е, ама тоя дядка Бъфет като си отвори устата и всеки го слуша
Погледни пак какво казах по-горе

Освен това Бъфет май няма изкарани пари от високи технологии. Последното му "голямо бум" на портфейла е от "случайното разбиране" коя компания ще бъде спасена от държавата, позволявайки му да купи акции преди това. Тези неща не стават само в България.
RageBg написа:А знаеш ли, че чичо ти Бъфет ".. не инвестира в неща, които не разбира".
Това в голяма част са пълни глупости

- Zagy
- нафтения
-
RageBg написа:А знаеш ли, че чичо ти Бъфет ".. не инвестира в неща, които не разбира".
Знам - и я го виж къде е

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз имам усещането, че "не разбира" има малко по-широк смисъл, но може и да не разбирам 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Zagy
- нафтения
-
K_Ilkov написа:Аз имам усещането, че "не разбира" има малко по-широк смисъл, но може и да не разбирам
Нищо не разбрах

Това в голяма част са пълни глупостиХора на такова ниво плащат страшно много пари на други хора, за да разбират. В колко от бизнесите също така е самостоятелен, без партньори, без борд на директори и т.н. ? Нещата не са само черно и бяло, има и сиво. И по-светло сиво, и по-тъмно и още по-тъмно сиво.
Това е цитат от него самия.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Чети между редовете ве мен ...
Ако е нещо, от което се правят много пари устойчиво дали па немаше да се напъне да разбере?
Мисля си само така ...
Ама той е дърт и не разбира, а ти си млад и му разбираш на койна
той като е дърт явно и вече не е много умен, ама не е много сигурно
Ако е нещо, от което се правят много пари устойчиво дали па немаше да се напъне да разбере?
Мисля си само така ...
Ама той е дърт и не разбира, а ти си млад и му разбираш на койна
той като е дърт явно и вече не е много умен, ама не е много сигурно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Агонията на биткойна, няма нищо общо с пазара на петрола и взаимните фондове. От много отдавна се знае, че цената на криптовалутата е 99.9% спекула от която всеки очаква да спечели. Да, някои рискови играчи доста спечелиха, но останалите гризат яко дървото. Тия конфигурации за стотици хиляди, ще видим какво ще ги правят, при положение че игрални зали отдавна няма.
Още по-важно е че всички мептатели чакаха тенкс гивинг и коледното пазаруване за да се качи цената на койна, ама той зе че умря, както всяка пирамида...
Много тъмни субекти си изпраха парите, пък вие още блянуеате революции, човешка справедливост и 5 етажна вила с Ламборгини за всеки нърд
Още по-важно е че всички мептатели чакаха тенкс гивинг и коледното пазаруване за да се качи цената на койна, ама той зе че умря, както всяка пирамида...
Много тъмни субекти си изпраха парите, пък вие още блянуеате революции, човешка справедливост и 5 етажна вила с Ламборгини за всеки нърд
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Сега чакат Декеври, когато исторически отива в космоса койня
Дано живне малко и хората да са на касата....Важното, че ще има алтернатива на стандартните транзакции, но тя пак ще дойде от банките и от простите дърти чичаци...

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Zagy
- нафтения
-
Много трудно би станало - в момента дори и най-големите фанатици започват да се питат какво стана и къде сбъркаха... В момента, в който цените подскочат и ще има масирани разпродажби и отървания от всякакво крипто - 90% от участващите в тоя пазар ще го видят като "хващане на последният влак". Това в момента никой не го иска.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
https://m.profit.bg/kriptovaluti/balgar ... n-v-sveta/
Тази статия мисля казва всичко.
Първи сме, щом се отвори възможност за печалбичка от въздуха. Ако трябва да се положи реален труд обаче нещата далеч не се получават толкова добре.
100% от електроенергията добивана от възобновяеми енергоизточници отива за добив на биткойни.
Електоенергия колкото употребява страна като България се прахосва са тоя добив ежегодно.
След 3-4 години ще е нужна енергия, колкото годишно харчи Холандия.
Ако се задържи темпа на растеж само след няколко години 100% от добиваната енергия в света ще стига само за биткойни.
Всичко това за да произведеш едно нищо, което не съществува в реалния свят. Ебах тая свобода...
Тази статия мисля казва всичко.
Първи сме, щом се отвори възможност за печалбичка от въздуха. Ако трябва да се положи реален труд обаче нещата далеч не се получават толкова добре.
100% от електроенергията добивана от възобновяеми енергоизточници отива за добив на биткойни.
Електоенергия колкото употребява страна като България се прахосва са тоя добив ежегодно.
След 3-4 години ще е нужна енергия, колкото годишно харчи Холандия.
Ако се задържи темпа на растеж само след няколко години 100% от добиваната енергия в света ще стига само за биткойни.
Всичко това за да произведеш едно нищо, което не съществува в реалния свят. Ебах тая свобода...
- Zagy
- нафтения
-
Споко - и тва ще умре, както всички други подобни глупости.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Криптовалути
Не знам дали ще умре ама това е огромно разхищение на ценен и ограничен ресурс.
Да не говорим, част от валутите днес ги има утре ги няма и всичката енергия изхабена за добива отива в небитието.
Да не говорим, част от валутите днес ги има утре ги няма и всичката енергия изхабена за добива отива в небитието.