Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Re: Криптовалути
хмм, гледам графиките и мисля че всичко тръгва надоре. Дали не е сега момента да се купува ?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И на мен ми хрумват глупави идеи от сорта на алл ин и да си натреса всичките спестявания за 3-4 биткойна, но све книги където съм изчел ме отказват
Иначе си държа още 40 НЕО-та купени за 40 долара бройката и 30 000 ЕTN купени за 10 цента бройката 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При положение, че има ясен тренд надолу и липса на оформено дъно - влизането сега е безумие. Няма нищичко, което да подкрепи криптото, всичко е само минуси.
Не е като да не се е случвало и преди, поне няколко пъти
Не е като да не се е случвало и преди, поне няколко пъти

Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е що така само минус дееба ...
А безкрайния растеж, а новия световен ред къде отидоха ...
А безкрайния растеж, а новия световен ред къде отидоха ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Не е като да не се е случвало и преди, поне няколко пъти

Ако го гледаме по-дългосрочно, няколко години напред... не мисля, че ще има някой назад, закупил тази година. Особено, ако е в адекватно портфолио, а не 80% от валутите му да ги няма догодина. Илков, щом разни швейцарски банки пускат ETF... нали не мислиш, че тея са по-прости от нас ? Щом го правят, значи в следващите години очакват (и имат капитала дори да си създадат) голяма възвръщаемост.
Иначе за хората накупили на "скъпото"... в момента, в който наистина се оформи дъно, може просто да се "усредни". Сега обаче не се знае къде ще е. Или поне аз не знам

TNT написа:Zagy написа:Не е като да не се е случвало и преди, поне няколко пъти
![]()
Даже, ако гледаме 2014, където графиката е сходна (и фигурите на нея), сега някъде сме ударили дъното
![]()
Ако го гледаме по-дългосрочно, няколко години напред... не мисля, че ще има някой назад, закупил тази година. Особено, ако е в адекватно портфолио, а не 80% от валутите му да ги няма догодина. Илков, щом разни швейцарски банки пускат ETF... нали не мислиш, че тея са по-прости от нас ? Щом го правят, значи в следващите години очакват (и имат капитала дори да си създадат) голяма възвръщаемост.
Иначе за хората накупили на "скъпото"... в момента, в който наистина се оформи дъно, може просто да се "усредни". Сега обаче не се знае къде ще е. Или поне аз не знамКато обърне тренда, ще ви кажа
За мен лично още го обмислям какво да правя, но май май си прецених колко съм загубил и колко още по-зле може да стане... и по-скоро ще холд-вам. Ако ще след 3 години да има "бум", пак ще съм на далавера.
Аз също няма да пипам нищо в следващите години .. Единствено ме притесняват портфейлите да не ми изгорят нещата
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
TNT написа:Ако ще след 3 години да има "бум", пак ще съм на далавера.
Има логика, но не е икономическа

Дано ти се получи де

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Zagy
- нафтения
-
Абе аз пък съм на мнение, че след няколко години всички сегашни криптаци ще са мъртви.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

те са си мъртви по дефиниция за мен, но времето ще покаже

...
- TNT
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:TNT написа:Ако ще след 3 години да има "бум", пак ще съм на далавера.
Има логика, но не е икономическа
Дано ти се получи де
https://www.cryptodnes.bg/%D1%88%D0%B2% ... D1%8F-etf/
"Тъй като това е ценна книга, особено за европейците, те биха могли ефективно да купуват крипто чрез пенсионното си портфолио. Това означава, че сега пенсионните фондове биха могли да разпределят малка сума с цел диверсификация."
В САЩ се очертава също да пуснат. В бъдеще ще започнат да се наливат още повече пари. Дори автомобилните производители инвестират в блокчейн технологии. Реално фундаментални новини има много. И то не са тип "бай Стоян от кръчмата гледа да забогатее бързо". Мен лично повече ме притеснява факта, че точно поради регулации ще влезнат прекалено големи играчи. Които имат капитала да манипулират пазара.
В край на сметка и да загубя, поне ще съм научил доста уроци и вътрешно ще съм по-щастлив, че поне съм опитал.

Много се забавлявам, когато чета мнения че криптото умира , то умираше вече към 100 пъти , като беше 100 долара , като беше 1200 долара като се форкваше.
В момента е 4.45к долара, ако си инвестирал преди няколко години в момента ще си в пъти напред, в пъти , обаче Биткойна умирал.
Някой разбира ли от Bear market , инвестирал ли е в Stocks, следи ли пазарите , петрола се изсипа , S&P500 е 10% на долу последния месец, дали и той умира.
С удоволствие пазаря още на тези нива , и винаги това което мога да си позволя да загубя.
Пък нека криптото да "умира".
В момента е 4.45к долара, ако си инвестирал преди няколко години в момента ще си в пъти напред, в пъти , обаче Биткойна умирал.

Някой разбира ли от Bear market , инвестирал ли е в Stocks, следи ли пазарите , петрола се изсипа , S&P500 е 10% на долу последния месец, дали и той умира.

С удоволствие пазаря още на тези нива , и винаги това което мога да си позволя да загубя.
Пък нека криптото да "умира".

- Zagy
- нафтения
-
Не че нещо искам да кажа, ма бая сериозни и големи икономисти имат силно негативно мнение за криптото... пък ти си се забавлявай като четеш.
Ами живи и здрави да са , сигурно за взаимните фондове са им идеални мненията. 
Сигурен съм, че и за интернета така са говорили.

Сигурен съм, че и за интернета така са говорили.