Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Цените на горивата 2018

Мнение от alekangg » 23 Окт 2018, 9:54

Аз доста често виждам нещо, което ме дразни и само в България съм го засичал.
Понякога само докато се откачи пистолета от колонката и веднага отчита 5-10-12 стотинки. Как става тоя номер не е ясно, но аз извън България не съм го виждал, а тук ми се случва 3-4-5 пъти в годината поне, а вероятно са повече, защото в 50% от случаите ме обслужва служител.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 23 Окт 2018, 10:33

Това, когато служител ти сипва, ли се случва?

Аз не съм забелязвал такова нещо, но и като видя, че някой се приближава да ми зарежда, ги отпращам.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 23 Окт 2018, 10:41

bum_bum написа:Докато 80% от трафика е от по един човек сам в кола. Докато да ходиш на работа с колело е срамно и прошляшко. Докато моторите и скутерите са за мазохисти все така ще е.

80% от хората през поне 8 месеца в годината могат да се придвижват съвсем безплатно ама друго си е да се пльоснеш в колата сутрин.

Напълно разбирам да караш/взимаш дете от училище. Да закараш жена си и после себе си, да ти е офиса на 20+ км... ама млади, прави, здрави хора да пътуват 10-15км с кола до офиса в който ще си плуе на гъза в следващите 8-9 часа не ми е понятно защо.

Та щом това продължава, значи цената все още не е достатъчно висока.

Аз го цитирам това, само за да остане малко по-дълго време видимо за повече хора и дано някой помисли върху това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Окт 2018, 10:42

Knoxville_ написа:Това, когато служител ти сипва, ли се случва?

Аз не съм забелязвал такова нещо, но и като видя, че някой се приближава да ми зарежда, ги отпращам.

Виждал съм го, когато аз си сипвам. Когато сипва служител не виждам какво става, защото казвам за колко и заминавам преди да е започнал да сипва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 23 Окт 2018, 11:35

И си сигурен, че не натискаш "спусъка"?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Окт 2018, 12:01

bum_bum написа:Докато 80% от трафика е от по един човек сам в кола. Докато да ходиш на работа с колело е срамно и прошляшко. Докато моторите и скутерите са за мазохисти все така ще е.

80% от хората през поне 8 месеца в годината могат да се придвижват съвсем безплатно ама друго си е да се пльоснеш в колата сутрин.

Напълно разбирам да караш/взимаш дете от училище. Да закараш жена си и после себе си, да ти е офиса на 20+ км... ама млади, прави, здрави хора да пътуват 10-15км с кола до офиса в който ще си плуе на гъза в следващите 8-9 часа не ми е понятно защо.

офиса ми е на 3км от нас в последната година и всеки път когато не вали или нямам някакви багажи да мъкна гледам да не си ползвам колата ... ВСЕКИ ЕДИН познат на който му кажа, че съм пеш ме гледа все едно съм клошар ... честно

а иначе с жена ми работим заедно, колата е с 2 врати ... когато сме с колата сме единствените хора които не са "1 автомобил - 1 човек" , всеки си перка сам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Окт 2018, 12:02

Knoxville_ написа:И си сигурен, че не натискаш "спусъка"?

:yes:
Изобщо не го докосвам, все пак не сипвам за първи или втори път в живота си

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Окт 2018, 12:09

alekangg написа:

в Пловдив, обект на Еко ... вадиш пистолета, натискаш и 1-2сек не тече нищо, но горе отчита ... ?! нз смисъл на усет бая дълго време се усеща и си цъка горе , а не пълниш нищо реално ... никъде другаде не ми се е случвало

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 23 Окт 2018, 12:16

host написа:
alekangg написа:

в Пловдив, обект на Еко ... вадиш пистолета, натискаш и 1-2сек не тече нищо, но горе отчита ... ?! нз смисъл на усет бая дълго време се усеща и си цъка горе , а не пълниш нищо реално ... никъде другаде не ми се е случвало

Постоянно ми се случва това, на всякакви бензиностанции! Слагам пистолета, натискам, горе започва да върти и чак след секунда-две потича горивото... то даже се усеща по маркуча и звука на помпата в колонката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 23 Окт 2018, 12:32

host написа:

офиса ми е на 3км от нас в последната година и всеки път когато не вали или нямам някакви багажи да мъкна гледам да не си ползвам колата ... ВСЕКИ ЕДИН познат на който му кажа, че съм пеш ме гледа все едно съм клошар ... честно

а иначе с жена ми работим заедно, колата е с 2 врати ... когато сме с колата сме единствените хора които не са "1 автомобил - 1 човек" , всеки си перка сам

Тука смесваме няколко неща. но като цяло сте прави.
Метрото му е майка, да ясно, не на всеки му е удобно, ама си има вече 2-3 буферни паркинга и ще стават повече.
Други мерки трябва да са: синя зона по 5-10лв в мега центъра, фирмите да стимулират хората за "шеръд-драйвинг", задължитлно доставки на стоки в магазини/будки в топ център от 5-7ч сутрин и от 20-22ч вечер иначе глоба и тн.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Окт 2018, 12:37

Вече гонят 2,50 и бензина, и дизела, но задръстванията са си все същите :)
Тоест:
bum_bum написа:Та щом това продължава, значи цената все още не е достатъчно висока.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Окт 2018, 13:02

drago_pavlov написа:Вече гонят 2,50 и бензина, и дизела, но задръстванията са си все същите :)
Тоест:
bum_bum написа:Та щом това продължава, значи цената все още не е достатъчно висока.

Все едно да вдигнат цигарите на 10-15лв, пак ще си пушат хората, които си пушат и сега или ще има единици спрели, та същото и с колите.
Кой ще спре да се вози, като е теглил кредит или събирал за колицата, обгрижвал я е, дебне от балкона да не падне прах върху нея и т.н. Това за много хора е най-ценното нещо, най-голямата цел, мерак и тн.
И за мен задръстванията са малко, след като поголовно като светне зелено за 5-6 сек минават 3 коли, просто си дремят, явно трябва да има по-големи задръствания, за да се размърдат. За сметка на това, после редовно 2-3 коли минават на жълто-червено

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2018, 13:15

Alpina_Johnnie написа: фирмите да стимулират хората за "шеръд-драйвинг".

Фирмите изобщо не ги ебе за задръстванията. В нормалните страни има cycle to work схеми с участието на държавата, фирмите и служителите за големи облекчения при закупуването на велосипеди и екипировка. А тук всеки качил се на колело в трафика е "баси идиота". А, че идиота спестява няколко квадратни метра пространство в задръстването и литри гориво всеки ден няма значение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 23 Окт 2018, 13:47

То това с центъра се чудя дали е толкова проблем. Аз в последно време като имам работа по центъра, има мнооого по-малко трафик (около НДК, Сердика, Стадиона), спрямо кварталите или Вапцаров/Токуда/Малинов/Цариградско/Околовръстното/Сточна гара :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Окт 2018, 14:34

stocky написа:

Аз го цитирам това, само за да остане малко по-дълго време видимо за повече хора и дано някой помисли върху това.

На хартия е така, ама дефакто за София е точно обратното. 12км. в посока до работа ми отнемаше около 1 час с градския с всичките прекачвания и то в идеалния случай. Като валнеше дъжд или сняг час и половина, рекорда ми е 2 часа от миналата зима. Тоест всеки ден между 2 до 3 часа пътуване. Е, сори, ама не е оферта. Сега с колата в час пиковите задръствания съм вкъщи за половин час или около час, час и малко общо на ден ми е пътуването.
Кол'ло...може, ама ако бяхме Холандия например. Плюс тва байка е използваем само лятото. Знам, че има "ентусиасти" каращи с 10см. дебели гуми през снега и разни такива, ама айде нЕма нужда. Метро...отново може, ама пак ако бяхме в някоя нормална държава. Тук даже в час пик влаковете са през 5-6мин. и то ако си на ключови спирки. По периферията са през 8-10мин. в час пик и двойно повече, ако е извън час пик. Като сложиш и 1 прекачване и ѝ се еб@ва мамата на целия пейзаж :mhihi: Като сложиш и нечовешките закъснения, както на метро, така и на наземен градски, нередовността на същите, бутането гъз в гъз/хой в гъз/хой в хой в метрото, разните естествени и изкуствени човешки миризми разнасящи се навсякъде в градския, липсата на каквато и да е адекватна климатизация/отопление(или няма да пуснат климатика на 25-30 градуса навън или ще пуснат парното при 10 градуса навън или някаква друга ху*ня) и т.н. и т.н. и става да си такова мамата всичко. Затова щеш не щеш се мяташ на нещо и не мислиш изпуснах ли рейса/метрото/трамвая/тролея, не висиш по спирките на -15 градуса, не те вали дъжд/град/сняг, докато чакаш на спирката, не се чудиш кой пръдна, кой е опънал 4 шкембета преди да се качи и как да избягаш от миризмите и т.н. Вярно, 12 на 100, ГО, каско, данъци, свинетки, гуми, масла, ремонти, ама няма как, едното е за сметка на другото. Ако можеш да търпиш всичко и си ОК да губиш ценно време срещу само 30/50лв. на месец ползваш цялата мрежа на градския и се возиш колкото (не) искаш.
Проблема не е точно в цената на горивата. Навсякъде са такива и няма как да са лев-два за литър посмъртно. Истинските проблеми са 2 - кофти качество и кофти заплати.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата