Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Бързи въпроси и отговори
На Бардал ползвам някаква и ми сваля разхода яко.Усеща се чувствително, по пробега от 1 резервоар....препоръчвам.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Тази, която е за постоянна употреба е Bardahl BDC, и аз съм доволен от нея. Около 30лв за туба 1л, която стига за 1 тон нафта.Satanism написа:На Бардал ползвам някаква и ми сваля разхода яко.Усеща се чувствително, по пробега от 1 резервоар....препоръчвам.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз и от БДЦ-то нулев ефект не забелязах при мен. Не мога да си представя как 1/1000 съотношение ще свърши каквато и да е работа (защото това е предписаното съотношение на бардала 1мл добавка на 1 литър гориво)... малко е в сферата на хомеопатията това.
Най-хубави и ниски корекции на дюзите и работа на мотора съм забелязвал просто като сипя добра нафта.
Най-хубави и ниски корекции на дюзите и работа на мотора съм забелязвал просто като сипя добра нафта.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Aз сипвам 90мл на 55л....
Така правя 1000+км на резервоар...иначе правя 950+/-
Така правя 1000+км на резервоар...иначе правя 950+/-
Благодаря на всички. Поръчах Протека, отделно ще сложа и един резервоар Vpower.
Някой има ли идея какво представлява "tilt sensor" на алармата, съответно ако знае цена и ОЕМ номер? По името предполагам, че е сензор, който отчита вдигане на автомобила. Дава ми грешка при диагностика, че е "faulty". Явно трябва да се сменя.
Някой има ли идея какво представлява "tilt sensor" на алармата, съответно ако знае цена и ОЕМ номер? По името предполагам, че е сензор, който отчита вдигане на автомобила. Дава ми грешка при диагностика, че е "faulty". Явно трябва да се сменя.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Здравейте, писах в подфорума на е60, но още нямам отговор.. Искам да попитам хората който са по компетентни по темата с веригите дали си заслужава да копувам частите за пълна смяна на всичко по веригите от БМВ дилър или афтърмаркета нее по лош. Яд ме е като гледам че от миналата година всички части са почти с двойна цена което не вярвам да означава че качеството е 2но по-добро.. Това е единия въпрос афтърмаркет или (бмв).?
Втория въпрос е към хората който са ги сменяли сами ако дори има такива. Разполагам със всички необходими части и уреди за да ги сменя сам, но просто ще ми е за първи път. Искам да знам дали си има някакви особенни тънкости, защото мисля че нее някаква супер сложна задача
Втория въпрос е към хората който са ги сменяли сами ако дори има такива. Разполагам със всички необходими части и уреди за да ги сменя сам, но просто ще ми е за първи път. Искам да знам дали си има някакви особенни тънкости, защото мисля че нее някаква супер сложна задача
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Plamenv написа:Втория въпрос е към хората който са ги сменяли сами ако дори има такива. Разполагам със всички необходими части и уреди за да ги сменя сам, но просто ще ми е за първи път. Искам да знам дали си има някакви особенни тънкости, защото мисля че нее някаква супер сложна задача
В интернет и особено в ТИС има стъпка по стъпка как се прави. Аз си чевръст и ти е мерак, направи си го сам

drago9205 написа:Аз и от БДЦ-то нулев ефект не забелязах при мен. Не мога да си представя как 1/1000 съотношение ще свърши каквато и да е работа (защото това е предписаното съотношение на бардала 1мл добавка на 1 литър гориво)... малко е в сферата на хомеопатията това.
С двутактово масло пробвал ли си ?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Не съм слагал двутактово масло никога до сега. Може би да пробвам в скоро време. Подариха ми 1 Дизел Юнак като ми дадоха и добри отзиви, ще я пробвам и нея като очакванията ми не са големи.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Двутактово масло на колата си не бих си сложил никога. Ако така лесно се подобряваше горивото, нямаше да искат по 30-40ст отгоре на литър за скъпата нафта, а щяга да бутат по една 10л туба двутактово масло на цистерна 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Еми колега... Тествано, работи.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
drago9205 написа:Не съм слагал двутактово масло никога до сега. Може би да пробвам в скоро време. Подариха ми 1 Дизел Юнак като ми дадоха и добри отзиви, ще я пробвам и нея като очакванията ми не са големи.
А Юнака продава ли се вече в България ?
Иначе от двутактово масло моя двигател е по-тих и пуши по-малко, но все още не съм се наканил да погледна стойностите на дюзите с Инпа.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
host написа:Еми колега... Тествано, работи.
Той мотора със сигурност утихва. Какъв обаче ще е ефекта във времето върху дюзите, помпите, горивния филтър и тн. не е ясно

@Куртов - Юнака се продава апокрифно от доста време в БГ (има хора които го продават/изпращат с куриер).

chris_barnes написа:host написа:Еми колега... Тествано, работи.
Той мотора със сигурност утихва. Какъв обаче ще е ефекта във времето върху дюзите, помпите, горивния филтър и тн. не е ясно
@Куртов - Юнака се продава апокрифно от доста време в БГ (има хора които го продават/изпращат с куриер).
Няма да ми се сърдиш, ама и какъв ще е ефекта от 40 ст. на литър повече също не е ясно

- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Колеги, изгоря ми енджъла (жълтия). Целия сет ли се сменя или е просто крушка. Със завиващ ксенон съм, ако има значение.