По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Ами то и в България преди 30+ год всички бягаха, през глава само като видеха чужденец и като знаеха, че може да му изкрънкат някой долар или марка с надежда да си купят нещо от Кореком-а!
100% и Пауркъта е сънувал Кореком-а, че както се знае не е бил на 8-9 години по онова време и са му текли лигите, без значение какво ще каже сега. Паметта му е избирателна както винаги!
Сега се развалиха българите както кубинците и не бягат вече.
Все пак за това хората са казали, пази боже сляпо да прогледне.
100% и Пауркъта е сънувал Кореком-а, че както се знае не е бил на 8-9 години по онова време и са му текли лигите, без значение какво ще каже сега. Паметта му е избирателна както винаги!
Сега се развалиха българите както кубинците и не бягат вече.
Все пак за това хората са казали, пази боже сляпо да прогледне.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:
Огромна част от пишещите в темата и сигурно поне 80% от гласувалите са били макс на 10г през 1989г. Какво реално могат да кажат и какво си спомнят? Поради тази причина резултатите са много субективни.
Колкото аз съм живял по соца, толкова и ти си живял последните 10 години тука...
Тия мантри със здравеопазването и образованието ги забрави. Имам роднини отишли си по соц време, само защото за да отидеш при правилния специалист е трябвало да имаш връзки. И това ми го разказват хора милеещи за соца, овредени като теб...те даже не осъзнават че това е проблем, "нормално, нямахме връзки отиде си човека". Образование сега който иска може да получи, знанието е адски досъпно. Ако не искаш обаче и с фуния да ти наливат няма да стане...
Никой не казва че сега е идеално, в много отношения е зле...просто тогава е било в повече.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пауърката иска да е барман на слънчака 80г
Да рути чехкини и бакшиши във валута и да пазари в корекома с връзки
Тва е цялата история
Така и аз се замислям за соца с желание
Да рути чехкини и бакшиши във валута и да пазари в корекома с връзки

Тва е цялата история

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Пауърката иска да е барман на слънчака 80г
Да рути чехкини и бакшиши във валута и да пазари в корекома с връзки![]()
Тва е цялата история![]()
При този вариант и аз ще гласувам с две ръце и два крака за СОЦ-а.
alekangg написа:Аз с теб не мога да споря, а и няма смисъл.
Значи ти не казваш, че
3>2, ами че 2<3 и с това приключваме колко по-хубаво или по-малко лошо е било в соца.
Щом си толкова добре защо полвината тема з Канада е плюнки и жалби?
И пак грешиш. Аз казвам само едно от твоето математическо уравнение. Ти си вадиш някакъв извод после. Има две ситуации. За мен 2 е зле, 3 е по-зле. Аз казвам, че 3 е по-зле за мен и ти ми изкарваш тезата, че съм фен на 2. Не е истина

Темата за Канада. Знаеш ли, да имаш реална информация е много важно нещо. Аз казвам истината и нямам ниакъв повод да лъжа. Да, мога да пусна рекламни туристически брошурки и всичко ще е цветя и рози. Само дето истината не е такава. Къдравият глупак тук батисва всичко със страшна скорост и хората броят дните до следващите избори.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:Аз казвам истината
То през 2 поста някой се аргументира, че твоята истина не е баш истина, ама ти пак си вярваш

BMW_POWER написа:driver69 написа:...
Хубав въпросЗнаеш ли, женен см щастливо два пъти и ако го правя трети, ще взема Стинката (него между другото, някой на живо виждал ли го е?) Задаваш му въпрос, той отговаря нещо съвсем различно. Оттам си започва някакви свои размисли и страсти и накрая ти обяснява, колко си бил зле
Тотална женска логика.
Никъде в темата не съм писал, колко хубаво е било тогава и колко искам соца да се върне. Това са измислици и халюцинации от леките (и явно не толкова леки) неща, които някой хора взимат. Просто казвам, че тогава живяхме по-добре. Говоря за мнозинството от хората в тая нещастна страна.
...
Материално нещата нямат нищо общо. Да, днес човек е презадоволен и има огромен избор. Въпросът е в това, което няма. Огледай се около себе си. Огледай всичко материално и си помисли, с какво би се разделил, за да имаш нещо от следните неща:
- здравеопазване във всичките му аспекти
- образование
- спокойствие и липса на стрес
- нормална храна
- чиста природа
Това са едни от основните неща, които ти трябват в живота. Това, че някой кара ново БМВ, живее в затворен комплекс, заобиколен с високи огради и камери, с пропусквателни режими и т.н., ми това не е спокоен живот за мен. Не можеш да си пуснеш детето на улицата (защото не останаха площадки). Това не са представителни извадки за огромен процент от хората.
Тук е БМВ форум и голяма част от хората са с добър стандарт и доходи. Няма нищо лошо в това. Иди обаче пусни същата тема в други форуми. Не е задължително да са с автомобилна насоченост. Резултатите ще са мноооого различни.
Канада си е Канада. Аз се махнах от цялата сегашна простотия и нито пея за бели облачета, нити имам някаква носталгия. Канада просто има официална емигрантска програма и за мен е по-малкото зло от бг-то. Тук не те гледат с такова презрение, каквото в ЕС, но това е друга тема.
Та такива ми ти работи. Това, че съм "възхвалявал соца" и "съм искал да го връщам" си е резултат от халюцинациите на някои хора. Живи и здрави да са и още дълго да си хранят дилърите![]()
Пиша неща, които съм видял и които виждам от своята си камбанария. Аз в канчето на другите не се бъркам. Виж, шастливите собственици на Бугати, Ферари, Ламбо, Ролс Ройс, със сигурност имат различно виждане от моето. Това е напълно нормално
Интересно.
Какво бих дал да имам качествена храна, здравеопазване и образование? Част от времето си - давам го за да придобивам качества, които да ме класират по-високо в "състезанието на плъховете". От там по-високи доходи и по-качествен живот.
Всичко, което изброи, се купува с пари - кеф ти образование в Канада, кеф ти Югозападен университет.
Е, нормалната храна не е сирене за 6лв. килограма от кауфланд, а качественото здравеопазване в някои случаи се доплаща.
Мога да ти кажа какво не бих дал, за да имам тия неща, които изброи. Не бих дал свободата си да пътувам, да мисля и да живея както аз разбирам живота, без глупак от ДС да наднича под юргана ми. Различен мироглед.
Щом тогава е било толкова хубаво(много ясно, че в дадени аспекти е било по-добре, например престъпност), защо хората са търсили връзки за щяло и нещяло? Защо са купували долари на черно за да си купят лъскав кас'тофон от гадния капитализъм, а не са се задоволявали с българското производство? Защо са ходили по два пъти на почивка по 10-15 дни и пак са драсвали през граница? Или изчезналите нощем инакомислещи са просто дребна особеност на строя?
Всеки има право на мнение, но от един океан разстояние оценки за живота на хората са много субективни. Както и сега живота не за всички е лъскави дрънкулки, опаковани в кашони от сьомга, така и тогава не за всички е било приятно да са стадо и да не могат да се отклонят от пътечката, заради пръчката. Някои хора не искаме да платим цената на осигурения минимален праг на добруване с тичане около чуждите туристи.
b_u_b_o написа: Образование сега който иска може да получи, знанието е адски досъпно. Ако не искаш обаче и с фуния да ти наливат няма да стане...
Така е, всеки който има пари получава добро образование ... навън
TNT написа:BMW_POWER написа:Аз казвам истината
То през 2 поста някой се аргументира, че твоята истина не е баш истина, ама ти пак си вярвашМного добър ще си за религиозен водач. Всичко е обосновано на вярвания. Факти и аргументи не се приемат
Може да си следващия Исус или Мохамед
Може пък и Локи или Торн
Пауърката - Бога на радиата
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз си имам истина за мен, ти за теб. Моят тейко не е бил полковник от ДС и не е бил слушалка на някаква силова служба. Твоят да. Аз се боря както мога, ти имаш наследство куфарчета кеш и караш Бугати. Нормално е да имаме различно виждаме

alekangg написа:K_Ilkov написа:Пауърката иска да е барман на слънчака 80г
Да рути чехкини и бакшиши във валута и да пазари в корекома с връзки![]()
Тва е цялата история![]()
При този вариант и аз ще гласувам с две ръце и два крака за СОЦ-а.
Грешна информация
80-те на Слънчака чехкини нямаше

driver69 написа:
Интересно.
Какво бих дал да имам качествена храна, здравеопазване и образование? Част от времето си - давам го за да придобивам качества, които да ме класират по-високо в "състезанието на плъховете". От там по-високи доходи и по-качествен живот.
Всичко, което изброи, се купува с пари - кеф ти образование в Канада, кеф ти Югозападен университет.
Е, нормалната храна не е сирене за 6лв. килограма от кауфланд, а качественото здравеопазване в някои случаи се доплаща.
Мога да ти кажа какво не бих дал, за да имам тия неща, които изброи. Не бих дал свободата си да пътувам, да мисля и да живея както аз разбирам живота, без глупак от ДС да наднича под юргана ми. Различен мироглед.
Щом тогава е било толкова хубаво(много ясно, че в дадени аспекти е било по-добре, например престъпност), защо хората са търсили връзки за щяло и нещяло? Защо са купували долари на черно за да си купят лъскав кас'тофон от гадния капитализъм, а не са се задоволявали с българското производство? Защо са ходили по два пъти на почивка по 10-15 дни и пак са драсвали през граница? Или изчезналите нощем инакомислещи са просто дребна особеност на строя?
Всеки има право на мнение, но от един океан разстояние оценки за живота на хората са много субективни. Както и сега живота не за всички е лъскави дрънкулки, опаковани в кашони от сьомга, така и тогава не за всички е било приятно да са стадо и да не могат да се отклонят от пътечката, заради пръчката. Някои хора не искаме да платим цената на осигурения минимален праг на добруване с тичане около чуждите туристи.
Не е важно, какво получаваш. Важно е, с какво плащаш. За мен цената е много висока. Познавам хора тук, които за 45 години нито веднъж не са излезли извън Канада. Познавам и други на тази възраст, които не са излизали дори извън провинцията си. На женицата бившата и шефка на 43г за първи път отиде в Торонто (поводът беше сватба). Всеки си има свои мироглед и гледа през своята камбанария.
Иди в Северозапада и обясни на безработни и хора с нимимални доходи, колко е важно да пътуват в чужбина. Кажи им, колко е важно затварянето на болници, за да могат да идат на море на Слънчака (топ оф дъ топ туристическа дестинация за българина). Ще те гледат доста сранно, нали?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И отново не става ясно какво точно те боли и за какво се бориш.
Само празни общи приказки за жената от Канада или България, която не е излизала от окръга си..
Голяма мъка, голяма, но се пише квалитетно и с назидание от голямата и висока камбанария на пауърката
Само празни общи приказки за жената от Канада или България, която не е излизала от окръга си..
Голяма мъка, голяма, но се пише квалитетно и с назидание от голямата и висока камбанария на пауърката
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В Доусън сити имат една поговорка
..drink it fast, drink it slow, but your lips must touch the toe..
Така че рано или късно всеки стига до някъде по пътя си , дори и добре да живее а след него идват други . Кой живял зле кой добре кой го интересува изобщо това ?
Тая тема бавно се превръща в някакъв нонсенс ...
..drink it fast, drink it slow, but your lips must touch the toe..
Така че рано или късно всеки стига до някъде по пътя си , дори и добре да живее а след него идват други . Кой живял зле кой добре кой го интересува изобщо това ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:ти имаш наследство куфарчета кеш и караш Бугати.
Деба, хвана ме

П.П. Ти верно имаш психични проблеми. Нямаме ли някой специалист във форума, да постави диагноза

alekangg написа:И отново не става ясно какво точно те боли и за какво се бориш.
Ц!
Нищо не ме боли и за нищо не се боря

TNT написа:BMW_POWER написа:ти имаш наследство куфарчета кеш и караш Бугати.
Деба, хвана меЕй сега отивам да разходя Бугатито да ми мине
![]()
П.П. Ти верно имаш психични проблеми. Нямаме ли някой специалист във форума, да постави диагноза
О, тук е пълно със специалисти. Плачат у форума за всичко. Нямат работа, обрали ги (апартамента, колата или нещо друго), продали им боклук, фалирала им застрахователната, в сервиза им строшили колата и т.н. и т.н. и т.н. После влизат тук и се бият у гърдите, колко са важни бананите и сьомгата за свестранното развитие на съвременния българин. Питай, ще намериш много, не един

Последна промяна BMW_POWER на 02 Сеп 2018, 16:53, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Грешна информация
Квито са били, все тая ...
Тва е подробност, не отричаш обаче че искаш да си БГ барманче по соца със всички екстри произтичащи от това

И да търчиш през глава за бакшиши във валутка

Мамин златен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:Грешна информация
Квито са били, все тая ...
Тва е подробност, не отричаш обаче че искаш да си БГ барманче по соца със всички екстри произтичащи от това![]()
И да търпиш през глава за бакшиши във валутка![]()
Мамин златенне щеш да си ударничка в ТКЗС, нали?
Аааааааа, не е "все тая". Тука се изложи. Едно е чехкиня в ММЦ, друго германка, шведка или нещо друго по-засукано от Слънчака по онова време.
Изложи се жестоко

Ударник в ТКЗС не знам, но определено нямаше да съм по-зле, отколкото сега