Данъчен проблем :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Данъчен проблем :)

Мнение от aleikum » 08 Яну 2007, 21:39

Драги колеги, предполагам, че на повечето ще ви е смешно, докато четете, но на мен ми се пече *айното :confused:
...

Купих колата май месец 2005 г. Преди няколко дена разбрах, че трябвало да се регистрира в данъчното. Рових се из нет-а, но никъде не намерих инфо относно глобите и санкциите, които ще ми наложат. Най-важно за мен е да знам дали положението ми е "страшно", "сериозно" или "леко". Данъци не съм плащал, както се досещате :roll: Смятах, че лихвите ще са малки и за това реших да не се занимавам с приятните и любезни хорица из данъчните служби. Обаче сега ми се налага да си платя данъците, защото трябва да изкарвам едно разрешително. Помощщщщщщщщщщщщщщщщщщщщщ!
Благодаря!

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 08 Яну 2007, 21:46

пла6та6 и заминава6 :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 08 Яну 2007, 21:49

ами какво да ти кажа - 6те плати6 глоба колко нз и аз си 4акам мойта о6те :) об4е лихват за 2 месеца е около 4лв при мен .../на 100лв данък/ ... как из4ислих 4е ми е 100лв данъка немога да кажа и аз незнам... :)
успех
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от aleikum » 08 Яну 2007, 21:53

Ммм.. Данъците не са ми проблем. Чудя се за санкциите за това че не съм я делкарирал. Да не ме изкарат някъв укривател на данъци :mhihi: А и как не ми се занимава с дамите и господата там...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 08 Яну 2007, 22:14

И аз не сам я регистрирал даначно . Отива в даначното да си плащам данака веъе бях закаснял . Питам някъв гашник кво да правя и тои : трябва да плащаш глоба - акт , има и друг варянт . Да платиш по банков път ,така се заобикалят глобите (сметна нещо като му казах 1.8 140кс) и данъка ти е не си спомням но около 200лв. Реших , че не е нужно да го плаштам . Няколко дни преди нова година пак имах работа при данъчното и питах пак . Пак ми казаха същото но този пыт , че трябва да платя 130лв .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 08 Яну 2007, 22:15

Как може да се разбере колко е данъка ?

Потребител
Аватар

Мнение от aleikum » 08 Яну 2007, 22:17

Благодаря!
Явно ми предстоят прекрасни мигове на щастие в данъчното :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от aleikum » 08 Яну 2007, 23:03

1. До 37 kW вкл. по 0,34 лв. за 1kW
2. Над 37 до 55 kW вкл. по 0,40 лв. за 1kW
3. Над 55 до 74 kW вкл. по 0,54 лв. за 1kW
4. Над 74 до 110 kW вкл. по 1,10 лв. за 1kW
5. Над 110 kW по 1,23 лв. за 1kW

Коефициенти според годината на производство

Възраст на автомобилa / Коефициент

Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1.5
До 5 години включително - 2.8

НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е АКТУАЛНО!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 08 Яну 2007, 23:06

АКТ-а е от 20лв до 200лв. Ако нямаш предишно нарушение ще ти ръснат 20лв. и си готов. Питай ме откаде знам :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Яну 2007, 23:45

Mileitiii написа:И аз не сам я регистрирал даначно . Отива в даначното да си плащам данака веъе бях закаснял . Питам някъв гашник кво да правя и тои : трябва да плащаш глоба - акт , има и друг варянт . Да платиш по банков път ,така се заобикалят глобите (сметна нещо като му казах 1.8 140кс) и данъка ти е не си спомням но около 200лв. Реших , че не е нужно да го плаштам . Няколко дни преди нова година пак имах работа при данъчното и питах пак . Пак ми казаха същото но този пыт , че трябва да платя 130лв .

не я регистрираи никои неможе да ти каже фафла освен ако не решиш да продаваш колата и тогава има врътки по банков път правиш една вноска и нататък да се оправят ;)
даначните вече не се занимават с тея взимания така че никои неможе да ти направи проблем .. аз също не съм я регистрирал вече 2 год ;)
а бех дал пари на 1 данъчен да ми я заведе ... тоя вика не се занимаваи с глупости :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 09 Яну 2007, 1:06

bam-bam написа:
Mileitiii написа:И аз не сам я регистрирал даначно . Отива в даначното да си плащам данака веъе бях закаснял . Питам някъв гашник кво да правя и тои : трябва да плащаш глоба - акт , има и друг варянт . Да платиш по банков път ,така се заобикалят глобите (сметна нещо като му казах 1.8 140кс) и данъка ти е не си спомням но около 200лв. Реших , че не е нужно да го плаштам . Няколко дни преди нова година пак имах работа при данъчното и питах пак . Пак ми казаха същото но този пыт , че трябва да платя 130лв .

не я регистрираи никои неможе да ти каже фафла освен ако не решиш да продаваш колата и тогава има врътки по банков път правиш една вноска и нататък да се оправят ;)
даначните вече не се занимават с тея взимания така че никои неможе да ти направи проблем .. аз също не съм я регистрирал вече 2 год ;)
а бех дал пари на 1 данъчен да ми я заведе ... тоя вика не се занимаваи с глупости :mhihi:

аха и мен се опитаха да ме врътнат с сегашното Е34 предишния собственик не го беше регистрирал в данъчно и ме лъжеше че имал една вноска по данъка неплатена и така прехвърли ми го и аз не погледнах че нямам бележка за данъкаи отивам в Кат и там ХОП дай бележката а аз нямам и кат се ядосах звъня на палячото а той не ми вдига и аз кат се ядосах отидах в данъчното и там веднага му го начукаха с лихвите а колата директно я заведоха на мое име а на него директно му написаха няква здрава сума а аз умрях от кеф
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Яну 2007, 1:19

bmwfena написа:
bam-bam написа:

аха и мен се опитаха да ме врътнат с сегашното Е34 предишния собственик не го беше регистрирал в данъчно и ме лъжеше че имал една вноска по данъка неплатена и така прехвърли ми го и аз не погледнах че нямам бележка за данъкаи отивам в Кат и там ХОП дай бележката а аз нямам и кат се ядосах звъня на палячото а той не ми вдига и аз кат се ядосах отидах в данъчното и там веднага му го начукаха с лихвите а колата директно я заведоха на мое име а на него директно му написаха няква здрава сума а аз умрях от кеф

ами браво на теб че си му го начукал :)
не е имал просто жокери иначе знаеш че в БГ всичко се оправя ;)
а и като имаш дългове ти правят запор на имуществото случи ми се веднъж за 1к ми спреха колата че само тя е на мое име
аз продам ли я .. неам нищо мое може да ми запорират голия К.. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Яну 2007, 1:26

Преди взимаха по 10 лв в тоя случай, ма сега сме европчани, та може да е пораснала работата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 09 Яну 2007, 9:20

А има и една такса за придобиване, 2 % от сделката по нотариален акт. С това ме сюрпризираха октомври 2006 г. На гишето тетките ще ти кажат колко имаш да им даваш :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 09 Яну 2007, 11:33

Ама това вече е към общините, не е към данъчните.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата