Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si
Re: Бързи въпроси и отговори

StratusMC написа:
Здравейте колеги , как да се справя с това , колата е Е90 320д 163кс, м74
Здравей,
това е чека за сървиса на филтъра за купето. Смени го и си занули интервала
https://youtu.be/kGzNr7rVbc8
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
x7z написа:abarthSS написа:Здравеите колеги ! Искам да попитам кои модели на Е9хх потдържат mp3 и как мога да ги различа ?
който са с бизнес НЕ подържат а който са снабдени с ПРОФЕСИОНАЛ подържат /ЦД/
Бъркаш , и бизнеса имат MP3

Здравейте,
Вчера за пръв път си измих колата сам и забелязах, че боята на предния капак е леко олющена на 1-2 места. Има ли как ги оправя, без да се боядисва целия капак? Видях, че май и преди е имала подобни проблеми и са решени като е сложена допълнително боя (която е с диаметър към 1 см и леко грапава). Имате ли и препоръка кой прави такива "кръпки"? Моят цвят е малко по-рядък - води се BLUEWATER METALLIC (896). Не е болка за умиране, но предполагам, че олющеното ще се разширява, а знам ли дали и ръжда няма да тръгне.
Вчера за пръв път си измих колата сам и забелязах, че боята на предния капак е леко олющена на 1-2 места. Има ли как ги оправя, без да се боядисва целия капак? Видях, че май и преди е имала подобни проблеми и са решени като е сложена допълнително боя (която е с диаметър към 1 см и леко грапава). Имате ли и препоръка кой прави такива "кръпки"? Моят цвят е малко по-рядък - води се BLUEWATER METALLIC (896). Не е болка за умиране, но предполагам, че олющеното ще се разширява, а знам ли дали и ръжда няма да тръгне.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Колега, знам, че това не е отговора който очакваш, но, съвета ми е да идеш да ти боядисат целия капак. Ако имаш каско, още по-лесно. Дори и да замацаш на места петната, на други ще се появят. Не съм виждал до сега ОЕ боя на БМВ да се лющи, това по-скоро ми прилича на не-читаво боядисване.

chris_barnes написа:Колега, знам, че това не е отговора който очакваш, но, съвета ми е да идеш да ти боядисат целия капак. Ако имаш каско, още по-лесно. Дори и да замацаш на места петната, на други ще се появят. Не съм виждал до сега ОЕ боя на БМВ да се лющи, това по-скоро ми прилича на не-читаво боядисване.
То става въпрос за няколко места по 1 мм, като само на едно място дупчицата се оказа по-дълбока. Струва ми се, че ме валя нещо като градушка преди няколко седмици, но тогава така и не огледах дали има щети.
- krasimir_sb86
-
-
Колеги препоръчайте ми ксенонови крушки (D1S) за късите,че мойте са пред умиране.Колата е е90 (2005). Гледам Osram Cool Blue Intense ,но не знам дали си заслужават цената...Мерси !
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
krasimir_sb86 написа:Колеги препоръчайте ми ксенонови крушки (D1S) за късите,че мойте са пред умиране.Колата е е90 (2005). Гледам Osram Cool Blue Intense ,но не знам дали си заслужават цената...Мерси !
Преди време си бях взел ксенонови крушки от Xenon Center в София и останах доволен. Чудесен заместител, с който не съм имал проблеми, а цената е повече от приемлива. Крушките са китайски, разбира се, но пък им дават 12 месеца гаранция. Аз много се чудих тогава дали да не заложа на по-скъпи маркови, но се радвам, че ги спестих тези пари. Ето и линк за D1S.
Поздрави!
Ако пазаруваш от Алиекспрес, там има такива за 15-20 долара комплекта. Според мен също светеха добре.
Иначе - купувал съм преди оригинални Филипс от Ибей за към 120 лева комплекта.
Тоя Осрам свети много синьо с тия 6000к и бие на китайски ксенон. На някой му харесва, аз бих търсил 4300к.
Иначе - купувал съм преди оригинални Филипс от Ибей за към 120 лева комплекта.
Тоя Осрам свети много синьо с тия 6000к и бие на китайски ксенон. На някой му харесва, аз бих търсил 4300к.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Здравейте! Гледам, че по он-лайн магазините за авто аксесоари продават ретрофит поставки за чаши. Те могат ли да се монтират на коли, които оригинално нямат тази екстра или са само за замяна на съществуващи такива със захабен механизъм, да речем? Моята оригинално няма поставки за чаши, но пък нямам и дупки в таблото. Прилагам и линк.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
За подмяна на счупени оригинални ги продават. Няма да стане добре да си режеш таблото за да сложиш. Варианта ти е да смениш таблото, но такава 'сватба' за едни къп холдъри (за мен) не си заслужава.NeRoX написа:Здравейте! Гледам, че по он-лайн магазините за авто аксесоари продават ретрофит поставки за чаши. Те могат ли да се монтират на коли, които оригинално нямат тази екстра или са само за замяна на съществуващи такива със захабен механизъм, да речем? Моята оригинално няма поставки за чаши, но пък нямам и дупки в таблото. Прилагам и линк.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Здравейте колеги.Имам бмв е92 3.0 дизел,премахнат е ДПФ нормално ли е на спяло положение да има лек дим? Благодаря Ви предварително
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Не. Сменен ли сепаратор на картерни газове? Може да е и от дюзи. Ако пуши студена, може да е от не изправен подгрев.Zaprqnow написа:Здравейте колеги.Имам бмв е92 3.0 дизел,премахнат е ДПФ нормално ли е на спяло положение да има лек дим? Благодаря Ви предварително
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Не. Сменен ли сепаратор на картерни газове? Може да е и от дюзи. Ако пуши студена, може да е от не изправен подгрев.vvasilev1 написа:Zaprqnow написа:Здравейте колеги.Имам бмв е92 3.0 дизел,премахнат е ДПФ нормално ли е на спяло положение да има лек дим? Благодаря Ви предварително
Моята и на още поне 10-тина колеги от форума килите пушат така след махане на дпф и егр.
Сепаратора сменен - няма разлика
Дюзите проверени- няма разлика
Вакуум помпа- същата работа
Свещи ,реле и термостати сменени
Вчера бях в Бова Кар и ми казаха че евентуално може да е гумички.
Прилагам клип как работи мотора.
https://streamable.com/j3b8b
П.П. доста хора имат този проблем и не са го решили, ако тук има разбиращ човек бих му дал колата да я направи срещу заплащане.
При дизела това пушене се оправя след смяна на дозите. Колкото и да ги тестват на стенд все казват че са добре. Особено пиезо дюзите не съм видял сервиз да им хваща предвпръскванията.
Някой знае ли от къде мога да намеря поставка за чаши като на колата в тази обява:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7ud632
Благодаря!
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7ud632
Благодаря!