Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от NeRoX » 26 Юли 2018, 12:01

Здравейте отново!

Да, разбрах ви намека, няма нужда и да ви цитирам по отделно даже. Случая не е баш такъв. Скоро продадох третото си БМВ вече и съм до болка запознат с поддръжката и ремонтите. Последната беше доста модифицирана 330d 204к.с. на която почнах да не издържам вече като разходи и ремонти. Та все си мисля, че едно E90 2.0d сток няма да ме стресне чак толкова много. Стига да не ми се наложи накуп да й направя всичките големи ремонти. Тогава нещата си отиват на банкрут. :lol: А то се е случвало не веднъж... :lol: Обичам си и поддържам колите. Често свързано с доста ограничения и лишения от други неща, но такава ни е съдбата на не богатите хора с бензин /нафта :lol: / в кръвта. Да, навярно някоя по-старичка Тойота бензин на газ по би ми отивала на доходите, ама страст и мерак, кво да правиш... Не ми харесват тия коли просто и това си е...

По темата...

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9166211958

Едно едно комби, което можете да оплюете на воля. Някой да го е гледал или да има повече информация? Направи ме впечатление, че го няма въздуховода към въздушния филтър. Също това, което питах в предишния си коментар. Има позиция на бутона за фаровете наляво от "0"-та - "А". Демек автоматично фарове. Това не е ли само при колите с ксенон/лупи? Тези гледам, че е с рефлекторни фарове. Също за тези "Check" лампи, които святкат в зелено, ако нещата са наред. Всички търговци постват такива снимки, ако колата има навигация. Може ли да им се има доверие или всичко се препрограмира да лъже? Каква информация дават те самите? Мерси предварително!

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 26 Юли 2018, 12:21

Не е задължително да е с ксенон, за да има сензор за светлина и авто режим на фаровете. Въпросният въздуховод е 65 лева нов мисля, чудно е защо е загубен.
Кола като за парите си не изглежда твърде зле, даже има не лоши екстри като подгрев, нави, hi-fi музика, панорама, круиз, парктроник (с някои липси като ксенона обаче), от клипчето в обявата двигателят работи добре като чели, но има доста шумящи ролки за обслужване. От снимките се вижда, че има нещо странно правено по ел инсталацията около казанчето за хидравлична течност (може да са слагани ксенонови крушки или аларма - трябва да попиташ). Също и парктрониците са малко странни - явно са афтърмаркет. На кадъра където отвори капака в клипа се видяха страшно много удари от камъчета - тоя капак си е за боя определено, може да са я лъснали с паста като за снимки и видео, но на живо гаранция, че ще има доста видими забележки по боята. Като за 9 бона - толкоз, с пазарлъка на фона на забележките ще я дадат за 8500, че и надолу - цената е добра според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 26 Юли 2018, 12:45

Към горния коментар на колегата, добавям нов волан(целия, не само кожата) и сменено нави(най-вероятно старото е думнало). Вариант е и да не са сменяни, но не вярвам да са я написали по-дърта, отколкото е. :)
@Драго - парктроника е оригинален, виждал съм много с такива цветове. Явно не са боядисвани броните и датчиците избледняват с времето.
Като за 9к и аз мисля, че е ок поне на снимки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 26 Юли 2018, 15:55

Да, на моята също бяха избеляли преди да боядисам броните. Но парктроникът си е оригинален де - ако беше афтърмаркет, предполагаемо щеше да е сложен по-амсалашки :mhihi: Ама не разбрах колегата exc какво има предвид с навито - на мен ми изглежда съвсем оригинално CCC :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 26 Юли 2018, 15:58

antonpau написа:Да, на моята също бяха избеляли преди да боядисам броните. Но парктроникът си е оригинален де - ако беше афтърмаркет, предполагаемо щеше да е сложен по-амсалашки :mhihi: Ама не разбрах колегата exc какво има предвид с навито - на мен ми изглежда съвсем оригинално CCC :roll:

Такъв модел нави(със сензорните бутони) се монтира на коли, произведени след 03.2007г. Иначе си е оригинално.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 26 Юли 2018, 16:22

Аа, верно бе, чудех се какво не ми стои удачно в тая снимка :mhihi: Мда, сигурно е думкало оригиналното, или пък може да е преминавано от Бизнес към Профи. Една рама ще помогне да се разгадае тая тежка мистерия :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 26 Юли 2018, 17:54

Здравейте! Благодаря ви за полезната информация! :yes:

drago9205 написа:Не е задължително да е с ксенон, за да има сензор за светлина и авто режим на фаровете. Въпросният въздуховод е 65 лева нов мисля, чудно е защо е загубен.
Кола като за парите си не изглежда твърде зле, даже има не лоши екстри като подгрев, нави, hi-fi музика, панорама, круиз, парктроник (с някои липси като ксенона обаче), от клипчето в обявата двигателят работи добре като чели, но има доста шумящи ролки за обслужване. От снимките се вижда, че има нещо странно правено по ел инсталацията около казанчето за хидравлична течност (може да са слагани ксенонови крушки или аларма - трябва да попиташ). Също и парктрониците са малко странни - явно са афтърмаркет. На кадъра където отвори капака в клипа се видяха страшно много удари от камъчета - тоя капак си е за боя определено, може да са я лъснали с паста като за снимки и видео, но на живо гаранция, че ще има доста видими забележки по боята. Като за 9 бона - толкоз, с пазарлъка на фона на забележките ще я дадат за 8500, че и надолу - цената е добра според мен.

Не знаех, че е възможно и рефлекторните фарове да имат такава автоматична опция. Помислих, че е удряна и са й сложили рефлекторни фарове, че е по-евтино. То пак не е изключено да е блъскана, де... :lol: Липсата на въздуховода е много странна. То проблема е, ако е карана дълго време без него.... Тия жици по ел. инсталацията и мен не ме кефят. На мен ми прилича на допълнително слаган ксенон. Парите са й добре, а екстрите перфектни. Всичко, което искам, че и отгоре. Панорамата е брутална! Със сигурност има по запазени екземпляри на тези пари, но без екстри...

exc написа:Към горния коментар на колегата, добавям нов волан(целия, не само кожата) и сменено нави(най-вероятно старото е думнало). Вариант е и да не са сменяни, но не вярвам да са я написали по-дърта, отколкото е. :)
@Драго - парктроника е оригинален, виждал съм много с такива цветове. Явно не са боядисвани броните и датчиците избледняват с времето.
Като за 9к и аз мисля, че е ок поне на снимки.

Да разбирам, че волана и навито са от фейслифт? И на мен волана ми направи впечатление, че е по-модерен. Не е от първия, грозноватичкия. А навигацията по какво се разпознава? Знам, че имат проблеми и им гърми някакъв модул. Свети само логото на BMW, но разбрах и, че се ремонтират успешно вече. Казаха ми за някакви суми около 100лв, което звучи направо евтино.

Абе колата си е поуморена, то си личи. Щом и платняната шофьорска седалка, която по принцип е супер издръжлива се е поизтъркала и посмачкала. На вярно е и на 350-400к километра щом в обявата пише 220 000. То има ли изобщо такива на реални километри по обявите? :lol: Кой си купува ново 320d да ходи до магазина събота и неделя само с него?! За тия пари толкова...

Чух нещо за много скъпа перка? 1300лв?! Как стоят нещата с охладителната система? Тези май вече не са с виско? На едно бившо E46 328Ci му беше думнало управлението на ел. перката. Така купих колата без да разбера и прегря от автосалона до вкъщи. :lol: За щастие един пич от София ремонтираше такива управления и си спестих купуването на нова тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 26 Юли 2018, 18:06

Колата си има ДПФ, та може и да е на около 300 хил. км.... а може и да е на 220 наистина - в този ценови диапазон нищо не се знае. Седалката и воланът като цяло са доста субективни критерии - много зависи какъв човек кара колата и как, трудно се анализира на база на един критерий. Виж ако седалката е изтъркана и воланът, и старт-стоп бутонът, и лостът - тогава по-лесно може да се заключи за състоянието.

Навито ако е думнало и е ремонтирано - това е по-скоро плюс май, защото рано или късно се случва.
Откъм охладителна система смея да твърдя, е тия дизели са чук. Няма драми - освен 2-та термостата, които са консуматив, но те като се прецакват обикновено остават отворени, та няма опасност от прегряване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 26 Юли 2018, 20:38

В грешка сте и за волана и за нави-то.
Волана е напълно нормален , който се слага от 2005-та, навигацията е напълно нормална също и я слагат от 2005-та !
Колата си изглежда супер, ако няма проблеми с маховик,дюзи,турбо или демферна шайба (не че е толкова скъпо да се оправи което и да е) я взимай.
Тия кабели, най-вероятно са ксенон. А тая тръба за въздуха е счупена на всяка втора е90-тка, на старата я смених, сега на настоящата си търся на нормална цена, но за съжаление е първата част която се продава от донорите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 26 Юли 2018, 21:07

Не съм в грешка, нито за волана, нито за навито. Иначе, нормални са, да.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 26 Юли 2018, 21:29

exc написа:Не съм в грешка, нито за волана, нито за навито. Иначе, нормални са, да.

Е хубаво, значи и на сегашната ми и на предишната са били сменяни.. айде моля ти се .. Старата ми е 2006-та, сегашната ми е 2005-та, навигацийте са 1 към 1 с тази от обявата. Воланът на старата ми е същия като този от обявата.

Потребител
Аватар

Мнение от tomasgenev » 26 Юли 2018, 21:34

Здравейте колеги “нов” в форума , в кавички защото 2012 карах е46, днешно време разхождам една а3 и реших да я продавам и започнах да търся отново бмв :)
Спрял съм се на е92 просто защото е уникално красива. Прочетох цялата тема, но за всякакви препоръки ще съм много благодарен, особено от собственици на е92.
Спрял съм се на 320д 177кс, защото цената варира ~14к лв.
Харесал съм тези двете:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6231020425
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4618874517

има ли как да се проверят дали са реални км или поне каква им е историята, благодаря ше се радвам на коментари и препоръки. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 26 Юли 2018, 22:13

Nerox,
Стария модел навигация има надпис "BMW Navigation Professional/Buisness. Новият няма такъв и има осем бутона, номерирани от 1 до 8. Тези бутони, освен физически чрез натиск, работят и с докосване(сензорни са) и служат за запаметяване на бързи команди(шорткъти) за най-различни функции. Старите навита са проблемни и често горят, новите са ок.
Иначе това е спортен волан, не съм сигурен откога се вгражда в Е90, но не е от 2005-та в този му цялостен вид. Има го и преди фейслифта. Може и само пластмасата около копчетата и еърбега (блендата) да му е сменена. Тук не съм 100% сигурен, тъй като Airbag-а на всички "М" и спортни волани в Е9Х серията е еднакъв, може и блендата да е съвместима за всички.
Иначе обикновения волан, за който ти говориш си е един и същ за целия живот на Е9Х серията, чак до 2012 г.
,

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 26 Юли 2018, 22:29

Spaidy написа:
BaDxBoY написа:
exc написа:Не съм в грешка, нито за волана, нито за навито. Иначе, нормални са, да.

Е хубаво, значи и на сегашната ми и на предишната са били сменяни.. айде моля ти се .. Старата ми е 2006-та, сегашната ми е 2005-та, навигацийте са 1 към 1 с тази от обявата. Воланът на старата ми е същия като този от обявата.

Човеко от едно известно време ти чета глупостите, които пишеш всеки ден. Смени си дилъра, мамка му. Не ти е добре на главата, разбирам те, ама престани да пълниш всяка тема с глупостите ти, които не спираш да пишеш! Прочети си последните две мнения, моля ти се! Замисли се какви глупости пишеш!

Ей специалиста, сега разбирам, защо хората дето наистина разбират от е90 спряха да пишат тук. Какво има да им чета на последните ми две мнения, като съм гледал 500 е90тки да последните 2-3 години ? Какви глупости пълня по точно ?

Eто как изглежда навигацията на е90 2005-та, ако искаш ела да я видиш и на живо и да се снимаш с нея, тамън и дилър да ми препоръчаш.
Изображение

Айде виж и на обявата каква е https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9166211958

Ето ти още една снимка да видиш и волана как изглежда.
Изображение

S255A Sports leather steering wheel

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 26 Юли 2018, 22:38

Значи ти е сменяна, прав излезе. :)
Ето четиво за навито, сбито и сдъвкано от Уикипедия(ако за теб е меродавно все пак):

CCC - Update 1
This is a minor update to iDrive Professional debuted in March 2007. It adds additional programmable buttons in the dashboard to directly access frequent functions and it removes the haptic feedback from the iDrive controller. It is available on the following cars as an option;
3 Series E90/E91/E92/E93 manufactured between March 2007 and August 2008

За волана вече писах, на тази от обявата може да не е сменян. Ето спортен волан от кола 2005-та:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7ppxuz
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7ppz9l

Аз спирам да се обяснявам вече...

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93