Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от adovet » 24 Юли 2018, 16:22

kayl написа:Може ли мнение за тази кола,
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7oszum

WBANF71060CC76967

Проверих в ауто-рекорс, има данни до 2014
Status Event Date Event Location Odometer Reading Event Detail
2014-12-12 Como (Co) 100,000 km Inspection
2014-03-19 Como (Co) 94,000 km Inspection
2013-07-31 Como (Co) 90,000 km Inspection
2012-08-07 Como (Co) 83,000 km Inspection
2012-03-19 Como (Co) 80,000 km Inspection
2010-12-15 Como (Co) 68,000 km Inspection
2010-03-29 Como (Co) 60,000 km Inspection
2009-11-27 Como (Co) 4,000 km Inspection
2009-04-21 Como (Co) 47,000 km Inspection
2006-11-08 Como (Co) 15,000 km Inspection
2006-07-19 Como (Co) 6,000 km Inspection

Още в началото са върнати едни 43 000км. Много постна от към екстри и с тези стопове от зад е голяма циганийка, а и поне според мен доста висока цена

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: димяща проходима катафалка
Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd

Мнение от antonpau » 25 Юли 2018, 8:04

Съдейки по другите записи, според мен не става въпрос за връщане, а за неточно въвеждане от страна на дилъра - спрямо локацията му, нищо невиждано :mhihi: :mhihi: Иначе откъм екстри наистина е постна - масовото италианско изпълнение включва един пакет с кожа, голяма нави, ксенон и парктроници. За пръв път виждам италианска 3-литрова петица с плат :shock: Но пък има памет на шофьорската седалка и прибиране на огледалата, което ме навежда на мисълта, че гусин италианец я е поръчвал индивидуално. Но стоповете са наистина отвратителни :D :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 25 Юли 2018, 8:39

[quote="antonpau"]Съдейки по другите записи, според мен не става въпрос за връщане, а за неточно въвеждане от страна на дилъра - спрямо локацията му, нищо невиждано :mhihi: /quote]

:yes:

тея сайтове дават всички записи заедно. една част са въвеждани от приемчик ръчно и стават грешки, другата са четене на ключ и са автоматични, т.е. вярни. става малко манджа с грозде, ама за 5Е толкова

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Мнение от Monky » 25 Юли 2018, 9:36

Интересно ето тази дали е връщана, защото има много несътветствия в историята:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7p40zs
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 25 Юли 2018, 9:53

Dealer visit са четен ключ, те са автоматични записи и са верни. тази има 5г дупка в историята и един грешен запис.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Мнение от Monky » 25 Юли 2018, 9:56

kolp написа:Dealer visit са четен ключ, те са автоматични записи и са верни. тази има 5г дупка в историята и един грешен запис.

Мерси!
Кой знае какво се е случило през тези 5г :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от nsviper » 25 Юли 2018, 10:46

Здравейте колеги,

Мнения за следната 5-ца? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=7p4mqn

Кофти, че е комби но интериор и всичко останало изглежда на ниво (поне на снимките) :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 25 Юли 2018, 12:01

За тези пари бъди готов за изненади. Нереално малко ми се струва.

Потребител
Аватар

Мнение от nsviper » 25 Юли 2018, 12:13

Knoxville_ написа:За тези пари бъди готов за изненади. Нереално малко ми се струва.

Каква трябва да е ориентировъчната цена на тези модели на старо? За първи път съм на пазара за BMW и не съм запознат изобщо.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 25 Юли 2018, 15:22

nsviper написа:
Knoxville_ написа:За тези пари бъди готов за изненади. Нереално малко ми се струва.

Каква трябва да е ориентировъчната цена на тези модели на старо? За първи път съм на пазара за BMW и не съм запознат изобщо.

Спокойно колега, тук е "раздел Е60" .. На колегите им е трудно да повярват, че и този модел поевтиня. Особено колите, които се вкарват в България да не си мисли някой, че се прехвърлят през 300лв, както ви твърдят търговците.. 300, ама с една нула отзад :mhihi:
Колко да струва четири цилиндров дизел с ръчка, на 12 години?? Еми точно толкова, скоро и по-малко..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 25 Юли 2018, 16:00

Аз съм един от най-големите противници на "идеята" да си вземеш по-скъпа кола, за да ти е "мирна главата". И аз предпочитам да дам 8 бона за кола и евентуално да я стегна дори за още 4 и да ми стъпи на 12, отколкото да си взема кола за 10-12 бона ... и пак да се наложи да дам 4 по една или друга причина. :lol: Говоря си с някакви примерни цифри, знаеш.
Но 8 хиляди за Е60 ми се струват много малко. Разбира се, че може и колата да е трепач, някой ще удари бинго с нея, ако е така.
В крайна сметка читавите Е39 вървят по над 6-7 хиляди... не знам, всеки си има глава на раменете и си преценява.

И последно - "Автомобилът се предлага от частно лице" , но намерих още поне една кола на същия човек, която се продава без регистрация. За мен тази 60-ка е рискована, но нищо не пречи да се погледне на живо :ok: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 25 Юли 2018, 16:21

Knoxville_ написа:И последно - "Автомобилът се предлага от частно лице" , но намерих още поне една кола на същия човек, която се продава без регистрация.

Е, какво те учудва. Една камара народ си вкарва по 1-2 коли с цел препродажба и естествено няма как да я пуснат обявата, като такава на автокъща. В това няма нищо нередно.

А, за самата Е60, дето е евтина... след един разговор с познат миналата седмица, вече на всичко вярвам :mhihi: Кола от друга премиум марка се връща от лизинг почти в края на лизинговия период тъкмо, като е излязъл новия модел. Дилъра не му се занимава излишно и взетата обратно кола я пуска директно на остатъчната стойност. Колата е на под 100к км. и пазарна стойност 18-20к. Моя човек я взима за 10к от дилъра, връща си и ДДС-то и колата реално му остава на около 8к. 2г. по-късно т.е. в момента, колата се продава за 16к :mhihi:
Мисълта ми е, че изобщо не е изключен варианта човекът, продаващ въпросната Е60-ка да се е сдобил с нея на ниска цена и колата да си е горе-долу ОК откъм техническо състояние. Преди време пак близък човек си беше взел еб@си запазената Е60 от някакъв бизнесмен, който тъкмо си беше взел Ф-ка и Е60-то седеше в гаража, но му пречи, а и каско, данъци и т.н. си вървят и беше я обявил на сегашните ниски цени.
Така, че нищо не се знае. Аз бих я закарал в някой от официалните сервизи да я погледнат хубаво под лупа и ако забележките не са фрапантни и колата не е на 2 млн. км. бих я взел след съответното пазарене :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 25 Юли 2018, 22:43

Колкото по-скъпа е една кола/модел, толкова повече/по-бързо и пада цената, и има един момент, една психологическа граница (това обикновено е около 5-6-7хил лв, когато модела се задържа повече около тази цена, защото става по-достъпен за доста по-голяма част от хората (преди да отиде в забвение). Преди 3 години, когато купувах моята Е39, доста прилични Е39 с М57 на 13 години вървяха между 7 и 8 хиляди, нагоре бяха само V8. Като гледам, като моята Е39-ка и в момента надали ще намеря под 6 хиляди, че и нагоре, демек ще съм хиляда назад (като изключвам разбира се колко съм дал по нея :mhihi: ). Е61, купена за над 20 хиляди преди 4 години (на 9 години) в момента не мога да и взема и 15..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd

Мнение от aksi50 » 26 Юли 2018, 13:42

Здравейте колеги може ли да проверите как стоят нещата с тази е60-тка,благодаря предварително

WBANM71000CP10383

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 xi

Мнение от rosti_84 » 26 Юли 2018, 20:16

FaceOff написа:Колкото по-скъпа е една кола/модел, толкова повече/по-бързо и пада цената....

Според мен, цената на употребяваните автомобили се определя от техническото, визуалното състояние, наличните екстри, грамотното и недвусмислено доказване на историята, коректността на продавача и всички останали първични и вторични белези, по които може да се разбере дали една кола е гледана и поддържана, или се пробутва за това, друг да си бие главата с нея. Може би ще ме обявите за луд, балама, наивник и т.н., но скоро си купих Е60 LCI, 525xi, M-пакет за 21 000 лв. Преди това, в продължение на година проучвах модела, ходих по всякакви автокъщи, тествах всевъзможни "Топ уникати", пробутваха ми коли с няколко сервизни книжки (да си избирам), вадиха се бастуни от багажника, моряшки шапки, инвалидни стикери забравени до километража и т.н. Защо обаче се реших да дам 5-6 000 отгоре. Колата, която ми попадна бе изключително грамотно и подробно описана, подробни снимки от всякакъв ъгъл и т.н. Тук е моментът да изкажа и своите искрени благодарности на kolp, т.к. човекът си отдели от времето, прегледа VIN-а и ми отговори, без да си позволявам да го тормозя с всички попаднали ми VIN-ове от преглеждани обяви. Налични са почти всички екстри, вкл. бензинова печка (не бях срещал до сега), кейлес, пълно мемори на седалките, подгреви отзад и отпред, подгрев на волана и т.н., като само нямаше HUD. Колата е купувана от БГ, с пълна сервизна история от начало, като два пъти всяка година е влизала за профилактика, а сега е на 148 396 км. Човекът от който я взех е такъв маняк, че фаровете са сменени заради драскотина на единия, бутончетата се докосват с върха на пръста за да не се изтъркат, а я караше с ръкавици да не изтърка и изпоти волана. По колата нямаше една драскотинка или петънце, същото се отнасяше и за интериора (пролет и есен при кожар за професионално почиствана, подхранване и протекция на кожата, плюс запълване на неизбежните хлътвания и набръчквания най-вече по страничния борд на шофьорската седалка). Колата една нощ не е била на открито, т.к. човекът си имаше отопляем гараж, а когато е извън него-покрита с покривало против градушка. Може би прекалих с писането, не ми е целта да се хваля или оправдавам защо съм дал толкова пари, но всеки път като си погледна и кача в колата изпитвам удоволствие и не съжалявам за една стотинка. Толкова пазена и поддържана кола ме провокира аз също да й обръщам такова внимание и след 2-3 години като я продавам да изпитвам същият кеф като предишния собственик, когато на два поредни сервиза хората не откриха нито една грешка, липсващо болтче, драскотонка или петънце (в официален представител на BMW и мой доверен сервиз). Със сигурност обаче, когато реша да я продам (надявам се да не е поради нужда от пари) няма да я дам за цената на някой смазан от каране, вмирисан кокошарник.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61