Истории за пишман-кандидат-купувачи на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Истории за пишман-кандидат-купувачи на автомобили

Мнение от K_Ilkov » 03 Юли 2018, 9:16

въпрос на гледна точка, явно и от уважение към маслото може да си го прибереш :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 05 Юли 2018, 16:34

Малко ъп.
Последните 4 дни ми звъняха над 10 човека. Пуснах 2ма от тях да дойдат и да гледат и двамата бяха от малцинството. Първия го изгоних след като ми каза,че колата е на 1млн.км,а втория се опита да се пазари на 7600 пък на 8000 и го изгоних.

В крайна сметка се отказах,отидох днес регистрирах си я и й завъртях 60-70 км. Колата върви уникално,явно има някакви подобрения сравнявам я със старата ми със същия двигател. Отдолу я гледахме и се изумихме,италианка но е свален ДПФ-а и явно е изкормен и пак е заварен. Всяка коричка си е там и всяко болтче. Окачването е без забележки.
Колата най-вероятно ще я напудря и ще й върна километража от 230000 на 110000км ще я намажа с някакви гадости и т.н ще и сваля новите гуми и джанти ще сложа стари от тях ще взима пари и я пращам в някоя автокъща на 12-13000 лева. 3ма ми гарантираха,че ще я продадат за няколко седмици . Смяха ми се как продавам ненапудрена кола в България без да лъжа хората. Собственика на някаква автокъща ми обяснява 1 час как се продават коли в България. Продавал по 5 на седмица,като за последните 2 месеца е продал няколко е90 и няколко е91 от 11000лв до 14 000лв. На кратко най-важното е, че купувача трябва и ИСКА да бъде лъган. Не го ли лъжеш, искрен ли си с него няма как да се стигне до сделка. Дори ми обяснява, че ти като ги лъжеш им доставяш някакво подсъзнателно удоволствие. И каза да забравя за доброто и нормално поведение. Ако се държиш като селянин ще продаваш, държиш ли се културно ще умреш от глад. Това му бяха точните думи.

П.с в КАТ беше като на БМВ събор. Някакви 4ки,някакви ретро и т.н
Това отзад в дясно бялото, дори не знам какъв модел е ама беше с М20 мотор и май имаше и турбо монтирано.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 05 Юли 2018, 16:55

Не знам защо, но всичко това ме подсеща как преди известно време dextuar ни убеждаваше, че Е9х и по-новите модели няма да последват съдбата на Е36/46, защото ще са извън възможностите на въпросния контингент. :mhihi:

Между другото приятели с Е46 и Е90 също ми обесняваха да мина в техния лагер, че с 34ка и 36ца ще ме свързват само с мангалите :mhihi: :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 05 Юли 2018, 17:14

Това бялото отзад е пра пра пра пра дядото на твоята :mhihi: Е21 3-ка. Сега обаче не знам кой да насоля в Shark Sector-a, че не се е похвалил :mhihi:

TheDriver написа:Между другото приятели с Е46 и Е90 също ми обесняваха да мина в техния лагер, че с 34ка и 36ца ще ме свързват само с мангалите :mhihi: :smoke:

Мангал кола не прави. Само кара и не пипа, но пък гадините знаят какво да карат. Ако искаш здрава кола виж Асан какво кара и вземи пример :mhihi:
Последна промяна DLVasilev на 05 Юли 2018, 17:16, променена общо 1 път
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Юли 2018, 17:15

Аз коли не съм продавал, но когато си купих моето е46 имах малка история. От Дупница, беше. Не бях тръгнал за него, а за съвсем друга кола. И докато търсехме къде аджеба е тая автокъща го видяхме. Много ми хареса, но не бяхме тръгнали за него, а и цената беше над бюджета. Намерихме я оная кола, не ми хареса нещо и се върнахме при бмв-то. Обикаляме, гледаме го. Дойде, човека дето го продава , вика харесва ли ти? Ми да.
Айде зимай го де. Е да го зема, ама немам толкова пари. И сигурно съм направил жална физиономия. Колко имаш? Ми толко и толко. Добре, ще ти я дам за толкова. Тя за жената беше, ама тя иска да е черна. Добрее, викам - ок. Пари не нося, ако си навит да се чуем края на седмицата , да я водим на сервиз? ОК, ще ти я пазя. Капаро искаш ли? Не! Е как ще ми я пазиш, ми мое некой да я иска. Абе ще ти я пазя, бе.
Баси.
Прибираме се, обадих се в сервиза на Булвариа в Благоевград /имам познат там/. Вика - докарай я, ще я гледаме.
Обадих се на човека, така и така ще дойдем в петък.
Ок.
Отиваме в петък, колата беше махната от автокъщата и сложена настрани с надпис "продадена". Изкарал беше временни номера, направил и застраховка.
Викам да идем да я гледаме в сервиз / ама не казвам къде/.
Те ти ключовете - ходи къде искаш. Само ако няма да се прибереш до довечера ми звънни да знам.
Бе как бе човек ще даваш кола на непознат. Ни ме знаеш кой съм ни нищо.
Споко , карай я където искаш, няма страшно.
Е как бе, дай лична карта да ти снимам нещо.. Да ти оставя ключовете на тая кола дето с нея дойдох.
Бе няма нужда бе, карай , ходи къде искаш.
И аз гледам като теле.
Вика - споко, то ти личи , че не си "тарикат".
И така..е го 8 години си е в мене вече без някакви драми по него:)))
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юли 2018, 18:03

аз съм купувал и продавал много коли... и от едно 15-20 години на хора/ чрез обяви коли не продавам. продавам ги само на автокъщи- да, цената е 10-15% надолу, но просто нямам нерви да се занимавам с хора и простотиите около тях. отивам до 2-3 автокъщи, карам ги да ми оценят возилото и които дава най- много му го тръсвам, взимам си парите и си заминавам... и се чувствам прекрасно.

чета някои от историите тука и буквално ме засърбява между пръстите ...
Последна промяна alx на 05 Юли 2018, 18:04, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 05 Юли 2018, 18:04

BaDxBoY написа:На кратко най-важното е, че купувача трябва и ИСКА да бъде лъган.

Прав си колега... един авер преди 3 години обяви за продажба Е60тката си... накратко колата беше на 380к. км кареше се в Холандия цената която търсеше не беше множко... обяви ви я на реалните км. фаровете бяха зле, боята тук таме имаше забележки седя един месец в мобиле.бг НИТО ЕДНО обаждане нямаше. След това я върна на 180к км, една хубава пастичка + пастиране на фарове и стопове.. и познай след седмица колата замина 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Юли 2018, 18:41

alx написа:аз съм купувал и продавал много коли... и от едно 15-20 години на хора/ чрез обяви коли не продавам. продавам ги само на автокъщи- да, цената е 10-15% надолу, но просто нямам нерви да се занимавам с хора и простотиите около тях. отивам до 2-3 автокъщи, карам ги да ми оценят возилото и които дава най- много му го тръсвам, взимам си парите и си заминавам... и се чувствам прекрасно.

Само че в Бг автокъщите нямат нищо общо с тея в УСА. Ако някой ти я купи ще е с 25-30% надолу или повече

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юли 2018, 19:21

alekangg написа:
alx написа:аз съм купувал и продавал много коли... и от едно 15-20 години на хора/ чрез обяви коли не продавам. продавам ги само на автокъщи- да, цената е 10-15% надолу, но просто нямам нерви да се занимавам с хора и простотиите около тях. отивам до 2-3 автокъщи, карам ги да ми оценят возилото и които дава най- много му го тръсвам, взимам си парите и си заминавам... и се чувствам прекрасно.

Само че в Бг автокъщите нямат нищо общо с тея в УСА. Ако някой ти я купи ще е с 25-30% надолу или повече

разбирам. не съм продавал на родна автокъща и не знам. но намалението в америка поне ме устройва- ми беше мисълта. предполагам, че за по-малко от тези 10-15% надолу пак в родината бих наел професионален продавач да се занимава... просто неАм нерви да се занимавам с хорската простотия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Юли 2018, 22:29

DLVasilev написа:Това бялото отзад е пра пра пра пра дядото на твоята Е21 3-ка. Сега обаче не знам кой да насоля в Shark Sector-a, че не се е похвалил

Аз знам ама няма нещо за хвалене чак :)

BaDxBoY написа:М20 мотор и май имаше и турбо монтирано.

Мотора си познал, но за турбото не ;)
Пък и с редено турбо в КАТ, лоша работа ...
Последна промяна K_Ilkov на 05 Юли 2018, 22:30, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 05 Юли 2018, 22:30

E21цата е моя ;)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Юли 2018, 22:31

Честито колега! :ok:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 05 Юли 2018, 22:34

Да може минах само за секунда,видях че събра повече хора и от моята и гледах да не се бутам хаха. Двата ауспуха ми харесаха.
Зад мен имаше някакво много приятно ф30 ли е не знам и аз какво .. трябва да взема да ги науча тия модели.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Юли 2018, 22:44

Ше събира, тия кат твойта само декстърката си мисли, че имат нещо ценно у тех :mhihi:

Извинявам са ама ... Нали ;)
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 05 Юли 2018, 22:49

Мани мани 10 човека дойдоха да гледат джантите ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата