По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: По-добре ли бяхме през соца?
TNT написа:А тва "поемане" кой ще го "поеме" замислял ли си се
Ами замислял съм се па съм го и написал.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
hell's angel написа:steeN написа:
....Тез пък балъци тръгнали да правят обучения за висококвалифициран труд в България. Тука само сервитьори и сервитьорки работят...
Па' преплете кабелите и нафлуди, дееба![]()
Tьез, оньез - кат' ти е толкоЗ розово макроикономическото положение и толкоЗ светло бъдещето, чии го крепиш в щатити, ми не дойдеш тук да погуглираш ?
What if I told you (няма да пускам картинката, че ЕС ги забраниха заради авторско право)... че от последните 4 години, 2 събрано съм бил в България. Може би не са ми от гуглиране впечатленията

Нищо не се изнася от тая скапана държава

Binev_OuT написа:...Само някаква подобна политика би върнала хората.А от своя страна тези хора много ще внимават как действат , все пак на запад са стигнали до някъде , оставят го и се прибират.Мисля че това е един вид мотивация за успех и действие по съвест.
Това е добър въпрос, по който аз съм засегнат от първо лице... но колкото и да е изненадващо за вас не мога да предложа някакво генерално решение, което да работи за всички

За себе си мога да кажа, че политиката, която предлагаш няма да ме привлече обратно. Особено ако е свързана с увеличаване на данъците и ограничения върху това с какво мога да се занимавам.
Иначе статистиката наистина е стряскаща... по някое време работещите в чужбина задминаха работещите в България.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това с "поемането" на тесни специалисти от странство не е ли политическия проект на Славчо Трифонов ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
steeN написа:....
Е к'Ъ, не се и съмнявам! Знаем, че и за трафика са ти реални впечатленията.

Ubi dubium, ibi libertas
steeN написа:hell's angel написа:steeN написа:
....Тез пък балъци тръгнали да правят обучения за висококвалифициран труд в България. Тука само сервитьори и сервитьорки работят...
Па' преплете кабелите и нафлуди, дееба![]()
Tьез, оньез - кат' ти е толкоЗ розово макроикономическото положение и толкоЗ светло бъдещето, чии го крепиш в щатити, ми не дойдеш тук да погуглираш ?
What if I told you (няма да пускам картинката, че ЕС ги забраниха заради авторско право)... че от последните 4 години, 2 събрано съм бил в България. Може би не са ми от гуглиране впечатленията![]()
Нищо не се изнася от тая скапана държаваBinev_OuT написа:...Само някаква подобна политика би върнала хората.А от своя страна тези хора много ще внимават как действат , все пак на запад са стигнали до някъде , оставят го и се прибират.Мисля че това е един вид мотивация за успех и действие по съвест.
Това е добър въпрос, по който аз съм засегнат от първо лице... но колкото и да е изненадващо за вас не мога да предложа някакво генерално решение, което да работи за всички
За себе си мога да кажа, че политиката, която предлагаш няма да ме привлече обратно. Особено ако е свързана с увеличаване на данъците и ограничения върху това с какво мога да се занимавам.
Иначе статистиката наистина е стряскаща... по някое време работещите в чужбина задминаха работещите в България.
Пореден бисер. Колко са данъците в САЩ, защото в бг-то са 10%. Никой, който върти какъвто и да е бизнес навън няма оправдание. А който е на заплата, то там отговорът е лесен.
От хубававо никой не бяга. При соца имаше виц:
Татчър попитала Тато, защо не отвори границите, а той отговорил. Ти искаш тук да си останем само ние двамата с теб ли?
Вторият отговор беше нещо от сорта:
Аз ще ги отворя, ама ще трябва бързо да се качим на някое дърво, за да не ни отнесе течението.
Картинките Стинката да си ги сложи в албумче и да си ги оцвети. Не се регистрираш в бюрото на труда и вече не си безработен. Мангалите не знам дали изобщо някой си прави труда да ги регистрира някъде. Бягащите в чужбина също не са в тези сметки. Нямам идея дали тези на социални помощи са в тази статистика. Изобщо извади ли си човек носа от теоретичните постановки и спре ли да слуша фанфарния оркестър на ББ, картинката е грозна. И най-жалкото на всичко това е, че на хората си им харесва.
- steeN
- старши ентусиаст
-
По-добре ли бяхме през соца?
Айде да не ми обясняваш аз какво ще направя. Както казах нямам генерално решение... за теб ми е ясно, че за да се прибереш някой трябва да ти сипе на готово нещо.
Ангеле уж ти си по тънките намеци. Да изключително преки ми са впечатленията за трафика щото участвам в него и всички карат като насрани в момента заради лазерите.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ангеле уж ти си по тънките намеци. Да изключително преки ми са впечатленията за трафика щото участвам в него и всички карат като насрани в момента заради лазерите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BMW_POWER написа:От хубававо никой не бяга. При соца имаше виц:
Татчър попитала Тато, защо не отвори границите, а той отговорил. Ти искаш тук да си останем само ние двамата с теб ли?
Вторият отговор беше нещо от сорта:
Аз ще ги отворя, ама ще трябва бързо да се качим на някое дърво, за да не ни отнесе течението.
А някой замислял ли се е за причините за тези желания, но през реалната призма на онези години.
От една страна в Англия да кажем е имало жестока безработица известен период от време, с всички съпътстващи социални процеси. Отделно целият свят тъкмо в преживял кризата на 70те години и падането на златният резерв.
От друга страна имаме неинформираността на населението, за реалността извън страната, освен от местната пропаганда, което след толкова години просто буди недоверие.
И като краен резултат, предвид факта, че се поражда криза за продоволствия и ресурси, с лекота се появяват реформатори които сриват режима.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Само не разбрах от това, което си написал има ли проблем нещо в соца или само външни причини, на които не е устоял?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Малко от друга тема ама като видях, няма как да пропусна
Тука ще ми е нужно малко време за да си формирам мнение и възможните сценарии да се случи ...

BMW_POWER написа:1993г изкарах първата си чисто нова Е34 на пътя.
Тука ще ми е нужно малко време за да си формирам мнение и възможните сценарии да се случи ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не сте ли на джулая днеска бре ? Поне на протестите пред КЕВР да бяхте отишли , гледам по новините само двама трима пенсионери пред регулатора 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
Не знам дали знаеш, но Джулая си е единствено на вашето поколение някакъв ритуал. Едно време може да е било супер хипстърско...
За КЕВР... звучи ми като брилянтна стратегия да протестираш срещу цените на петрола на световните пазари пред централата на КЕВР. Не знаех, че са толкова мощни
За КЕВР... звучи ми като брилянтна стратегия да протестираш срещу цените на петрола на световните пазари пред централата на КЕВР. Не знаех, че са толкова мощни

steeN написа:Айде да не ми обясняваш аз какво ще направя. Както казах нямам генерално решение... за теб ми е ясно, че за да се прибереш някой трябва да ти сипе на готово нещо.
Сори! Забравих че си от даващите акъл, а не от правещите нещо. Сори още веднъж!
Аз се "прибирам" (ако така може да се нарече отиването там) единствено за сватби и погребения. Никой никога в живота ми нищо не ми е "сипал", а и няма за кога. Ще трябва да те разочаровам, но поредна прогноза си аут

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jordana написа:Не сте ли на джулая днеска бре ?
Аз лично се подготвям за работната седмица и се надъхвам с цитати от форума да изкарам пари за чисто нова 5 серия да си покарам, няма да е като 93та ама коттакоа

...
K_Ilkov написа:Малко от друга тема ама като видях, няма как да пропусна
BMW_POWER написа:1993г изкарах първата си чисто нова Е34 на пътя.
В един склад близо до летище София имаше доста чисто нови Е34-ки. Не помня какво се случи с тях.