М30 - страннно поведение. HELP!
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
М30 - страннно поведение. HELP!
Вчера след работа пътувам към къщи. В един момент изчезна празния ход - държеше 1500-1700 оборота. Прибрах се криво-ляво и се заех да разследвам. Имаше един сцепен маркуч - оребрения след дебитомера( позиция 8 на картинката).
С малко лепило и вулканизираща лента оправих положението временно, спря да смуче въздух. След това се яви друг проблем.
Като подам рязко газ от ниски обороти - не ще, забива предницата и се опитва да гасне. След 3000 няма проблеми. Когато подавам плавно газ си се развърта почти нормално, но пак има малко колебание около 2500 оборота.
Не е от вакуум, не са свещите, въздушен филтър, горивен филтър са сменями скоро.
Някакви други идеи?

С малко лепило и вулканизираща лента оправих положението временно, спря да смуче въздух. След това се яви друг проблем.
Като подам рязко газ от ниски обороти - не ще, забива предницата и се опитва да гасне. След 3000 няма проблеми. Когато подавам плавно газ си се развърта почти нормално, но пак има малко колебание около 2500 оборота.
Не е от вакуум, не са свещите, въздушен филтър, горивен филтър са сменями скоро.
Някакви други идеи?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
може да е записала грешка след спукването на маркуча и да е в авариен режим, откачи клемата на акомулатора за 5 мин.
а как се е сцепил маркуча данеби да имаш газ и да е гръмнала,щото тогава може да се самняваш и в дебитомера
а как се е сцепил маркуча данеби да имаш газ и да е гръмнала,щото тогава може да се самняваш и в дебитомера

- Един
-
Вече кара БМВ
-
NAPSTERS написа:а как се е сцепил маркуча данеби да имаш газ и да е гръмнала,щото тогава може да се самняваш и в дебитомера
Айде да не се обиждаме на газ

Маркуча се е сцепил от годините.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
никои не обижда за газта то дори е нормално таз кола да се кара на газ то човека пита дали нее гърмяло защото ако е на газ наистина проблема може да се крие в дебитомера.

- Един
-
Вече кара БМВ
-
Колата няма и никога не е имала газова. Няма и да има докато е моя.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
значи пробваи с клемата на акомулатора и провери дали не смуче въздух от друго място и кажи дали си се справил с проблема.
Успех
Успех

- Azrail
- UFO Pilot
-
Яворе, така като те слушам - точно смуче нещо в повече. Я бензин, я въздух. Я кажи, облаче ле бяло, като мун ритнеш газта тръгва да гасне (лекичко) или рязко забива муцуната. Намирисва ми на повечко бензинец. Има там една джуджавка дето поддържа/регулира налягането в системата. Ако тя е думнала и подава цялото налягане, дето подава помпата, GG му се вика по геймърски
Може и пълни глупости да са тва, дето го написах по-горе, но доколкото имам некви бегли познания и неква логика - доста е вероятно тва. Някой друг да се изкаже дали съм прав

Може и пълни глупости да са тва, дето го написах по-горе, но доколкото имам некви бегли познания и неква логика - доста е вероятно тва. Някой друг да се изкаже дали съм прав

MORE BEER!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Тва ми го правеше и на мен. Ванката от Пловдив ми го оправи питай него от кво е да го еба 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Въпрос на гледна точкаian190 написа:той ванката направо ги погребва, разбирача.

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
14 мнения
• Страница 1 от 1