По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от BMW_POWER » 06 Май 2018, 16:43

Club BMW написа:Нещо си се объркал ...

+1

По време на соца всички бачкаха. На тате и мама (обикновено от село) се чакаше за мръвки и буркани. Агнешко съм ял, защото дядо ми (Бог да го прости) гледаше овци. Имахме и прасе, и кокошки, и гъски. Сега в цялото село има 5 (пет) човека.

Та Партията се грижеше за всичко. Не бачкаш - веднга ти намираха работа. В паспорта слагаха печат с "МЕСТОРАБОТА". Нямаш ли го, не беше здравословно. След 1984г много бързо ти "намираха работа в Републиката на младостта" - Странджа Сакар. Такива, дето си седяха в къщи и чакаха на мама и тате практичски нямаше. Имаше "вечни студенти", но после и там измениха закона с ограничение в максимален брой години за завършване на Университет.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Май 2018, 17:07

BMW_POWER написа:По време на соца всички бачкаха.

To едно бачкане... Да ти умре коня...

П.П.: Сменяй дилъра (или психиатъра) докато е време :idea:

П.П.1: Подсети ме за това:
Изображение
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Май 2018, 18:04

Ама как винаги пропускате втората част на тоя каламбур ...:mhihi:
9 те чудеса на социализма

- Всички имаха работа !
- Независимо, че всички имаха работа, никой не работеше!
- Независимо, че никой не работеше, петилетните планове се изпълняваха на 100%
- Независимо, че планове се изпълняваха на 100%, в магазинrте нямаше нищо!
- Независимо, че в магазинrте нямаше нищо, всички имаха всичко!
- Независимо, че всички имаха всичко, всички крадяха!
- Независимо, че всички крадяха, стигаше за всички!
- Независимо, че стигаше за всички, всички бяха недоволни! - Независимо, че всички
бяха недоволни, всички гласуваха ЗА!

И 9-те чудеса на капитализма

- Никой няма работа
- Никой няма работа, но всички работят
- Независимо че всички работят, плана не се изпълнява 100%
- Планът не e изпълнен 100%, но навсякъде има всичко
- Навсякъде има всичко, но разбира се, не всеки има всичко
- Независимо че не всеки има всичко, крадат тези които имат всичко
- Независимо че крадат тези, които имат всичко, никой не ги хваща и никъде нищо не
липсва
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Май 2018, 18:07

Сигурно и през социализма щях да имам 30-40 камиона и данъка ми за година към държавата щеше да е повече отколкото са взели майка ми, баща ми, бабите ми и дядовците ми за целия си трудов стаж в НРБ. Знам как и какво се работеше тогава. И в манифестациите вземах дейно участие и асамблея Знаме на Мира. Мненията си ги пазете за глупаците, които вярват и мечтаят за комунизъм, за ваше съжаление обаче и те са рядкост. И ква е тая глупост "работа имаше за всички"? Като завършиш и нямаш връзки, работа има за тебе у Каспичан. Канадски, мисля че си умен човек, много ми е странно да застъпваш тая теза. Просто не те разбирам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Май 2018, 18:17

"Аз вярвам, че банковите институции са много по-опасни от армиите... Ако американският народ позволи на частните банки да контролират пускането на пари в обръщение... С разрастването си, банките и корпорациите ще лишат хората от тяхната собственост, докато техните деца се събудят бездомници в континет, който техните бащи са завладели". Томас Джеферсън-третия президент на САЩ

"Съвременната банкова система фабрикува пари ,,от нищото". Тази схема на производство на пари е може би най-невероятният трик, който някога е измислян в човешката история. Банковите операции са заченати в несправедливост и родени в грях "

"Ако искате да продължавате да сте роби на банкерите и да плащате цената на собственото си робство, оставете ги да правят пари и да контролират националния дълг". Сър Джошуа Стемп 1880- 1941. президент на Британската банка и вторият по богатство човек в Кралство Великобритания през 1920
Има и още много написано по въпроса от хора които в никакъв случай не могат да бъдат наречени некомпетентни или случайни . Който му е интересно има доста изписано за капиталистическата финансова система .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Май 2018, 18:27

Мордехай написа:Сигурно и през социализма щях да имам 30-40 камиона и данъка ми за година към държавата щеше да е повече отколкото са взели майка ми, баща ми, бабите ми и дядовците ми за целия си трудов стаж в НРБ. Знам как и какво се работеше тогава. И в манифестациите вземах дейно участие и асамблея Знаме на Мира. Мненията си ги пазете за глупаците, които вярват и мечтаят за комунизъм, за ваше съжаление обаче и те са рядкост. И ква е тая глупост "работа имаше за всички"? Като завършиш и нямаш връзки, работа има за тебе у Каспичан. Канадски, мисля че си умен човек, много ми е странно да застъпваш тая теза. Просто не те разбирам.

Колега, а колко нощи не си спал, за да стигнеш до там? Колко уикенда си бил изцяло без работа? А работното време кога е било от 8:30 до 17:00?

Повечето хора, които искат да живеят в строй, подобен на социалистическа България, по мое мнение мечтаят не толкова за сигурността и спокойствието за обикновения човек, а по-скоро за мързеливото съществуване.

Сигурно тогава щеше да си в някое предприятие, ако имаш връзки евентуално шофьор, ако имаш много връзки - сомат. А креативността щеше да се наложи да я влагаш в докарване нелегално на доходи, предполагам.

Лошото е, че в модерна Европа се застъпва идеята за приравняване на стандарта на живот, независимо от полагания труд - нещо като модерен социализъм...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2018, 18:42

Нали назад поствах по тоя повод. Роби на пари, от там сме роби на всичко. Нищо не знаем, а си мислим, че знаем много неща за света и случващото се. :mhihi:
Получава се горе-долу както в лотариите - всички събират пари, а ги вземат шепа хора. 1% от населението на света притежава парите на останалите 99%-та. На това му се вика свобода и имане. Нищо, че утре същите тези банки ако решат и ще видите как парите се стопяват за миг. Всъщност и САЩ си е комунистическа държава, но под прикритие. Всичко се контролира от шепа хора, които имат пари и власт като подхвърлят лъскави дрънкулки на населението под формата на коли, техника и дрога, която уж не могат да спрат да влиза в страната им. :mhihi: Накрая за тези дрънкулки народа им плаща като работи здраво цял живот, едни паразити пак се издържат от социални помощи на гърба на други, звучи ли ви познато? Тия пък, които издържат другите се скъсват от бачкане цял живот, има и други, които ги управляват и за тях не е зле.
Разбира се имаи хора като Мордехай, които системата допуска да се издигнат, все пак трябва такива да дават хляб на други като неговите шофьори в случая и всичко е ОК, пак се бачка за шепа народ отгоре, но му се вика демокрация защото си мислиш, че си свободен. :mhihi: Но не ви казва, че си е скъсал задника за цялата тази работа, нито от колко неща се е лишил, понеже з ада пробиеш честно без да измислиш нещо революционно си е доста, доста трудно и свързано с много труд, упорство и лишения, знам го и по себе си макар още да не съм изплувал съвсем. Да, ама местата на които може да седнеш са прекалено малко и дори да си спечелил съревнованието това не прави нещата честни и справедливи за другите. На гладиторските арени въпреки, че е имало победители в крайна сметка почти никой не побеждава. Това прави капитализма - превръща хората в освирепели зверове за пари и власт, за дрънкулките са готови на всичко! Реално на света има достатъчно материал за да живеят всички добре, понеже накрая човек отнася със себе си няколко шепи пръст, но алчността на някои хора е бзгранична и си мислят, че им трябват всичките дрънкулки за охолен живот. Разбира се повечето от тези хора не се интересуват нито от другите хора дали са ОК или не, нито от държавата си какво се случва в нея и за тях е важно просто да имат пари. Това ако не са промити мозъци точно колкото на ония другите в Северна Корея, не знам.
Да, комунизма съвсем не е бил съвършен строй, но идеята му е доста по-добра от тази на капитализма, за мен и двете системи се провалят, но сега се живее като в Матрицата като буквално както се казва във филма,тя ти казва, че пържолата в чинията ти е вкусна, но ти никога няма да го разбереш защото истинска пържола в ресторанта забрави да получиш, пък ако ще и 68 звезди да е. Но сега ще излезе Рачков в реклама и ще ти каже колко са хубави бабините кюфтенца, пък ако ще и от смлени органични отпадъци да са направени, а както казва онзи пълничкия в рекламата, дори не ви трябва сценарий, важното е някойда ти каже, че нещо го има някъде и подсъзнателно или напълно съзнателно ти вече си облъчен.
Имало свобода на словото сега. Къде бе? За кого? От кои медии? :mhihi: В САЩ ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi: В България? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Върхът на капитализма беше сега когато в най-великата държава се оказа, че с пари може да си купиш и президентския пост. С пари, манипулиране и още бая неща. Не, че не харесвам Тръмп, напротив, още от едно време, но той показа на света всъщност до какво води капитализма.
Последна промяна Top Gun Maverick на 06 Май 2018, 19:32, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Май 2018, 19:26

Много си объркан човек. Особено пък това за Тръмп... с пари можело да си купиш президентския пост...
Хилари изхарчи в ПЪТИ повече пари от Тръмп... В ПЪТИ.

Hillary Clinton and her allies spent a record high $1.2 billion during the campaign, which resulted in a loss to Donald Trump, who spent approximately $600 million with his allies, the New York Post reported Friday.

https://nypost.com/2016/12/09/hillary-c ... cord-1-2b/

driver69 написа:Лошото е, че в модерна Европа се застъпва идеята за приравняване на стандарта на живот, независимо от полагания труд - нещо като модерен социализъм...

Само там да беше... навсякъде е плъзнал този рак.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Май 2018, 19:32

Чисто технически Тръмп не спечели изборите , за него гласуваха по-малко избиратели . Просто тая пародия на демокрация позволява и такива неща . Само не се опитвай да ни убедиш че с пари не можеш да си купиш всичко материално , естествено без здравето и живота .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2018, 19:35

steeN написа:с пари можело да си купиш президентския пост...
Хилари изхарчи в ПЪТИ повече пари от Тръмп... В ПЪТИ.

Като е похарчила повече пари(официално)това, значи ли, че той не е харчил? :mhihi: Тръмп харчи цял живот пари за ПР, не ми обяснявай сега как само с качествата си стана президент или само с хората зад гърба си. Сигурно ще извадиш информация колко пари е платил на други държави за да му помогнат, примерно или пък имаш обяснение за това с Русия? Или и ти ще кажеш сега като него, че нищо такова няма и познанствата му с Путин, контактите на сина му са нещо случайно и съвпадение и въобще тия неща никога нямат общо с реалността и всички ние сме параноици и объркани хора. Мисълта ми бе, че стремежа към власт и пари води до това водещата сила в света да има подобен президент. Чел съм му бая неща на Тръмп едно време още, даже го подкрепях морално и още като разбрах, че се кандидатира имах предчувствие, че може да спечели съвсем реално, докато повечето хора ми се смееха тогава, после аз им се смях де.

А какво бихте казали за финансовите кризи? Толкова са арогантни кукловодите на капитализма, че убедиха всички как са апълно нормални и вече чакаме поредната до три години уж. И убеждаваха всички, че тя не засягала обикновения човек толкова, а богаташа. :mhihi: Всъщност всеки с мозък в главата знае, че това са дирижирани изцяло кризи от хората държащи парите, основно банките. Паразитите на Уолстрийт са просто изпълнители и пешки. След кризата богатия си е още по-богат, а всички останали са все повече роби на труда. Изключенията са за прах в очите на хората и просто потвърждават правилото. Нормално е системата да ги допуска просто за да е по-достоверно всичко.
Да не подхващаме темата как света има нужда от тъпи хора защото лесно се водят в стадото. Интернет спомогна за това, а нашата нация е жив пример - унищожиха образованието след соца и раздадоха айфони и таблети за без пари(изработени обаче с робски труд)за да пуска народа умни цитати във фейсбука, понеже в нета има всичко, пък дали разбират какво пускат е все тя. Нали има Пауло Куельо/ю или както там се пише тоя брилянтен мозък, наредил се до Айнщайн и Стивън Хокинг.
Последна промяна Top Gun Maverick на 06 Май 2018, 19:38, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Май 2018, 19:37

Jordana написа:Чисто технически Тръмп не спечели изборите , за него гласуваха по-малко избиратели . Просто тая пародия на демокрация позволява и такива неща . Само не се опитвай да ни убедиш че с пари не можеш да си купиш всичко материално , естествено без здравето и живота .

САЩ НЕ СА демокрация. Думата демокрация не се среща НИТО ЕДИН ПЪТ нито в декларацията на независимостта, нито в конституцията.
В много щати дори нямаш право да правиш референдум. Това е умишлено.

Democracies have been found incompatible with personal security or the rights of property; and in general been as short in their lives as they have been violent in their death.
James Madison
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Май 2018, 19:45

Top Gun Maverick написа:Разбира се повечето от тези хора не се интересуват нито от другите хора дали са ОК или не,

Лъвът в саваната дали се интересува дали другият прайд има какво да яде или не?
Най-голямата грешка на човека е, че се е помислил за нещо повече от животните в гората. Някой трябва да го образова безплатно, да му намери работа, да му даде жилище, безплатно здравеопазване, помощи, съчувствие... А той да лежи да чака общото благо...
Няма такива филми... Човек за човека е вълк - казано е преди повече от 2000 години и няма да се промени. Дивият капитализъм създава най-благоприятна почва за доказване.
Социализма приравнява умния до тъпия, работолюбивия до мързеливия... Няма по-малоумна система...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Май 2018, 20:00

ха ха ха ЧЧВ ...тоя лаф едно време беше пирона на затворническия фолклор .
А лъва верно го боли чепа за другия прайд , но убива колкото да се наяде . Не убива всичко що мърда в саваната и да отвори месарница .Не кара другите лъвчета да ловят вместо него и после да търгува плячката с другите прайдове . Примера с капиталистическия лъв е доста неуместен ми се струва :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2018, 20:06

Едва ли някой тук иска предимствата на соца за да лежи по гръб, някой да го образова, да му даде жилище безплатно и да търси съчувствие. Това последното си е общочовешко качество и или го имаш, или го нямаш. Аз лично съжалявам хората, които не го изпитват спрямо другите. Човек за човека е вълк...хм, не във всички случаи. Не може да се сравняваш с лъва в саваната. Едното е не особено умно животно останало си там и осталнящо се само на инстинктите си, а човек се е засилил към космоса. Ако хората разсъждаваха така както преди 2000 и повече години, то нямаше да има никакъв ред, особено пък капиталистическия за който бленувате толкова. Но дори Сократ е казал, че не може да вадиш някакви поговорки и да ги слагаш за някакви хора от вчера з аднес, понеже днес е едно, а утре е друго.
И да, колегата все пак ти каза за лъва, наистина не убива всичко живо и да го заравя в бездънна яма примерно. И всъщност лъва да ти кажа(явно малко си ги следил и говориш наизуст)рядко ловува сам. По принцип женските ловуват и като хванат плячката той първи яде, от него зависи колко ще остави на женските. Понеже говориш за лъв в прайд. Извън прайда ако е скитащ лъв, то тогава може да ловува нещо, особено ако са двама докато си търсят прайд, но това може да продължи с години и никога да не се случи. Но и тук не си прав, че не се интересуват от нищо. Женските съм ги виждал в името на общото да скачат на мъжки лъв и да го прогонват, точно защото ги е грижа. Това с риск за живота им.
Като отвори темата за животните, мисля трябва да се замислим над това какво и как правят мравките. Не знам дали знаете, но общото тегло на всички мравки по света е приблизително равно на това на всички хора.
Последна промяна Top Gun Maverick на 06 Май 2018, 20:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Май 2018, 20:07

Айде бе... дори самия Маркс пише, че капитализма е толкова ефективен в производството, че винаги се стига до свръхпроизводство (boom and bust cycle).
Недостигите и унищожението са при социализма. :mhihi: Като ви казвам, че сте объркани...

Тва с чакането за скапани ладички по 10 години не е страничен ефект... то е резултат от този строй :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата