Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от randity » 02 Май 2018, 19:34

О аз такива нагли много ги обичам. В повечето случаи си остават в насрещното. В останалите съм в настроение и ги пускам. Ама така рЕзко да ми влезне във вратите :banghead:
С на Вичо сценария и аз имам случка на Ломско, когато глупака реши, че ще "гърби" през лентата за ляв завой, ама се оказа, че колата пред него ще си завива на ляво и си остана да си чака зелен сигнал. Бай Хуй реши обаче да го изпревари в насрещното, където бях аз. Оставих му място колкото да мине, ама като чух псувните на майка, само това, че колата с която бях беше прекалено мъртва го спаси. А горкия бега кат' бит педераст. :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 02 Май 2018, 20:05

randity написа:О аз такива нагли много ги обичам. В повечето случаи си остават в насрещното. В останалите съм в настроение и ги пускам. Ама така рЕзко да ми влезне във вратите :banghead:
С на Вичо сценария и аз имам случка на Ломско, когато глупака реши, че ще "гърби" през лентата за ляв завой, ама се оказа, че колата пред него ще си завива на ляво и си остана да си чака зелен сигнал. Бай Хуй реши обаче да го изпревари в насрещното, където бях аз. Оставих му място колкото да мине, ама като чух псувните на майка, само това, че колата с която бях беше прекалено мъртва го спаси. А горкия бега кат' бит педераст. :mhihi:
И аз държа до последно, но ми удари огледалото и ако бях продължил, щеше да има по-големи щети.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Май 2018, 20:17

И мен така една леля ми свали огледалото миналата седмица.

И ми вика- е що се натискаш, гледай сега какво ти стана с огледалото :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2018, 20:20

b_velev написа:
randity написа:О аз такива нагли много ги обичам. В повечето случаи си остават в насрещното. В останалите съм в настроение и ги пускам. Ама така рЕзко да ми влезне във вратите :banghead:
И аз държа до последно, но ми удари огледалото и ако бях продължил, щеше да има по-големи щети.

Това се води ПТП независимо от щетите. Така, че може и ти да го отнесеш, защото си напуснал.

На твое място спирам, блокирам движението, може и до ония в патрулката да се разходя.

И повярвай ми - на това място, с всичките камери, патрула, описващ ПТП-то ще дойде за броени минути, независимо искат или не.
А онзи с буса, като напуснал местопроизшествието - книжката за трупчета плюс кеш бонус - пълна промоция.

В тоя ред на мисли - днес е някакъв много странен ден. И мен ме чукнаха, и всички около мен се чукнаха. По великден сигурно, по-малко се чукват хората.
Този, който ме забърса се опита да решава въпроса, щото много бързал, щото не знам си какво, докато го гледам с каменно лице и му казвам "Ще пишем, господине. Ще пишем!"
И писахме, дебилна ситуация, но писахме, защото ми е писнало от всякакви недокументирани неразбории и техните последици.
Чудя се - за чий бързат всички, като работният им ден свършва по едно и също време, и като количеството трафик, нито може да се прескочи, нито е различно по същото време.

ПС Този пич, може да се радва, че не си носех мастилницата и перата, че тогава наистина щеше да увисне дълго време, за да чака моето писание.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 02 Май 2018, 20:30

Не е странен ден, ходих от мол Сердика днес до сточна гара за 2 км прав път ме засекоха 30 пъти и се нагледах на какви ли не маневри. Просто трябва нещо рационално да се направи с трафика или да се прави тест за интелигентност при вземане на книжки. Трафикът в България е станал някаква страшна джунгла, по африка без правила е по-добре отколкото тук.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2018, 20:38

BaDxBoY написа:Не е странен ден, ходих от мол Сердика днес до сточна гара за 2 км прав път ме засекоха 30 пъти и се нагледах на какви ли не маневри. Просто трябва нещо рационално да се направи с трафика или да се прави тест за интелигентност при вземане на книжки. Трафикът в България е станал някаква страшна джунгла, по африка без правила е по-добре отколкото тук.

Защо да не е - от сутринта всевъзможни пешеходци, пресичат отвсякъде, но не и по пътеките и светофарите. Включая най-демонстративно, пред мен в движение.
Засичанята съм спрял да ги броя, спиранията с аварички в най-стеснените участъци също.

В други дни е някак по-спокойно.

Прадядо ми казваше - на колата трябва й се сложи един топ отпред. :mhihi:
И май беше прав.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Май 2018, 20:54

b_velev написа:Само ми забърса леко огледалото, бях с пътници и не исках да правя излишно задръстване. Мисля обаче да подам сигнал в кат.

Ммм, недей. До 6 месеца се взема книжката по закон за това нещо. Тоест ще вземат твоята и неговата, зависи вече на кой, какво ще преценят. Както написа колегата по-горе - водиш се напуснал ПТП! Законът откъде да знае не си ли бил пиян примерно? Не казвам, че такъв е случая, всички го виждаме тоя дебил, ама за КАТ това няма доказване. Та другият път като ти се случи подобно нещо и решиш да правиш нещо такова, ако можеш го спри, ако не просто звънни на 112.
Скоро един рейсаджия така щеше да изгори, свали огледалото на една от онези инкасота вагените. Та тия добре, че го догониха на следващата му спирка з ада му кажат, дойдоха катаджиите и го нарисуваха, но не му писаха, че е напуснал, явно са писали, че е станало където го пишат или са спрели всички на подходящо място.
И това с напускането го приемете много сериозно без значение дали сте виновни или не. Най-вече се сещайте за него когато някой иска да се "разберете" без да викате КАТ. Та ако не ви дадат пари там където сте, по никакъв начин не тръгвайте с колата за някъде си да търси той пари или такива работи. Оставате на място и му казвате, че има някакво време да се върне с парите той и ако не го направи, то му казвате, че ще сигнализирате тогава. Иначе вината става и за вас и за него.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Май 2018, 21:02

cod-cdbp написа:
Това се води ПТП независимо от щетите. Така, че може и ти да го отнесеш, защото си напуснал.

Не мисля, че е оправдано в такава ситуация да задръстваме движението и да губим времето на хиляди други шофьори. При леки ПТП не е задължително да се вика КАТ. Нямам материални претенции, а за безобразното му шофиране вече подадох сигнал през системата на гражданите. Чудя се дали да не се разходя и до КАТ. Предишният път нямаше много ефект. Освен това имам и видео от ситуацията, ако случайно наглостта му стигне до там, че той предяви някакви претенции.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Май 2018, 21:07

То и нямате право да запушвате движението когато няма пострадали и колите се движат!!!Дано повече хора го разберат това.
Този наглец си заслужава да подадеш сигнал,че е напуснал птп и да му се такова таковата :censored: Или да го спреш и да чакате кат та да се набърза хубаво.
Страшни нещастници са се навъдили.На мене вече чак не ми се кара от подобни,че и по-зле индивиди.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Май 2018, 21:32

cod-cdbp написа:
На твое място спирам, блокирам движението, може и до ония в патрулката да се разходя.

Да блокираш движението на жълтите павета за паднало огледало ми се вижда също тероризъм :mhihi:

При ПТП без пострадали преместването за да не се блокира движението е силно желателно. Редовно виждам някои с лека повреда по един детайл да правят километрични задръствания. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 02 Май 2018, 21:44

bum_bum написа:
cod-cdbp написа:

Да блокираш движението на жълтите павета за паднало огледало ми се вижда също тероризъм :mhihi:

При ПТП без пострадали преместването за да не се блокира движението е силно желателно. Редовно виждам някои с лека повреда по един детайл да правят километрични задръствания. :dunno:
При спорна ситуация полицая как ще рязбере какво е станало, ако се преместят автомобилите?

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2018, 21:46

bum_bum написа:
cod-cdbp написа:

При подобен индивид, с ниска култура и очевидна наглост развръзката с лъжа в протокола е направо предречена - затова, на място, КАТ и тн.
Ако е нормален човек - да, местите се и се оправяте.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Май 2018, 21:55

dextuar написа:
bum_bum написа:
cod-cdbp написа:

При спорна ситуация полицая как ще рязбере какво е станало, ако се преместят автомобилите?

Sent from my iPhone using Tapatalk
В случая не говорим дори за паднало огледало. Имах съвсем лека драскотина върху него, която се оправи като я изтрих с пръст. Освен това сигнала ми не е за птп, а за опасно шофиране, каране в насрещното, пресичане на двойна непрекъсната линия и т.н.

Последна промяна b_velev на 02 Май 2018, 21:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Май 2018, 21:56

Спорна или каквато и да е ситуация,ако колите са в движение и няма пострадали-КОЛИТЕ СЕ МАХАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Май 2018, 22:07

Аз вече се радвам като някой прави зверска селяния на пътя, а като съм с новите началници (германци) даже им насочвам вниманието за да не изпуснат шоуто :mhihi:
Днес например беше ден за бомбене през насрещното - абсолютно навсякъде някой решаваше, че не му се чака и минаваше през насрещното и после на червено, няколко дори направиха забранен ляв (ТОП-а беше на 5те кьошета: през насрещното и после ляв по Ботев като спря насрещното движение за да мине :conf: . Признавам си, че аз ако бях срещу него щях да го нацеля челно със скорост :lol: ).
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата