Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от ID A » 23 Апр 2018, 11:39

КАТ има предложение за дистанция от 70 метра на автомагистрали, 60 на скоростни пътища и 40 извънградско. Една от функциите на унгарските камери с триногите не беше ли измерване на дистанция? Намериха им още едно приложение. Ако стреля по всеки, дали няма да може да се засича? Все пак лъчът ще трябва да шари по всички ленти и има голям шанс да се хваща?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Апр 2018, 21:41

Това са контролните функции на камерата.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Апр 2018, 13:08

ID A написа:КАТ има предложение за дистанция от 70 метра на автомагистрали, 60 на скоростни пътища и 40 извънградско. Една от функциите на унгарските камери с триногите не беше ли измерване на дистанция? Намериха им още едно приложение. Ако стреля по всеки, дали няма да може да се засича? Все пак лъчът ще трябва да шари по всички ленти и има голям шанс да се хваща?
Това може да го приемат само пълни неадекватници, как ще изпреваря някой ако трябва да спазвам 40м дистанция?!?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 24 Апр 2018, 13:28

В Германия има такива камери следящи дистанцията. Ето и колега писал същото

@2bar написа:
Скоростта в Германия се спазва поради една единствена причина - има глоби. В градовете има светкавици (стационарни и мобилни), на магистралата има постоянно цивилни полицаи, постоянно се мери дистанция - качват се на едно мостче и правят прекасни снимки....Колега изгоря - 3 месеца в пехотата. Има си и вратички - ако докажеш, че липсата на книжка ти застрашава съществуването финансово и т.н. се правят компромиси - плаща се двойна глоба, без да се взема книжката и т.н. Но това всичко изисква адвокат и сумата бързо минава 2000€ само за една неспазена дистанция. Аз също съм в кюпа - има си места на които просто правят пари и на едно такова си ме измериха с 10км/ч отгоре. Плащаш си и това е. Лошото е, че при повторна снимка ако превишването на скоростта е на границата само глоба или глоба и точка, вече те водят систематичен нарушител (заради първата глоба) и директо отиваш на глоба и точка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Апр 2018, 13:36

Тва са някви немски мурафети 100%. Само немците може да ти мерят дистанцията в метри. В останалия свят е по субективна преценка на полицая (и после в съда може да се оспори разбира се). Много забавно ми стана, толкова стереотипно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Апр 2018, 14:34

Значи пускаме поредната машинка за скубане на шофьори - мерилката на дистанция и задръстванията изчезват автоматично .....хитро хитро :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 24 Апр 2018, 14:44

В клипчетата в ютюб, за AHR S1 имаше функция и проверка на дистанция. Явно нашите още не са си платили опцията и няма кой да им я отключи :D . От около месец се появиха знаци на АМ Тракия на Траянови врата, за минимална дистанция 50м, а след тунела има редовно полицаи вече, та си мислех, че това правят. Визуално определено никой няма да им приеме констатация на нарушение за разстояние. Затова беше и въпросът горе, някакъв среден клас детектор, дали ще може да ги хваща отдалече с това непрекъснато мерене.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 25 Апр 2018, 10:17

steeN написа:Тва са някви немски мурафети 100%. Само немците може да ти мерят дистанцията в метри. В останалия свят е по субективна преценка на полицая (и после в съда може да се оспори разбира се). Много забавно ми стана, толкова стереотипно.

Изображение

Ето това е в Германия на някои магистрали. Има маркировка, която представлява бели квадрати (или нещо подобно), обикновено се поставят около мостове и съоръжения, на които има камери и те снимат, ако караш прекалено близо зад предната кола (т.е. и двамата сте попаднали между 2 от тези квадрата).

Потребител
Аватар

Мнение от Elenko » 26 Апр 2018, 23:22

Dirty M5 driveR написа:
efren написа:
Това около Плевен от стационарка или от мобилна и ако е от мобилна къде ако не е тайна (за да си попълвам и аз списъка с хранилките)?

Не е на стационарната, там е 90. Някъде около Плевен ми каза, но твърди, че не е видял никъде патрулка. Аз споделих, защото това е най-спокойния шофьор, който познавам и щом на него са тряснали 300лв за едното нищо, смятайте за кво става дума. Малоумна инфраструктура, супер некачествена настилка, тъпи и подвеждащи знаци навсякъде... Не може да се пътува с кеф и това е, който иска да ме убеждава в противното. Тук се гледа как да ти се бръкне в джоба по начин, който да те накара само да теглиш майни на катаджии и управляващи. А парите, които така или иначе даваш за винетки и данъци не ти осигуряват и минимални условия да си ползваш колата нормално. Като е толкова умен народа що не скочи сега покрай тия камери и да протестира, че се харчат пари отзад напред... Хората на толкова много места вече не искат и магистрала дори, а скоростен път с 3 ленти. Русе-София е международен път и в 80% от дължината е двулентов двупосочен... трагедия.

Майката е да се обжалва електронният фиш! Обжалване до дупка, особено сега с тия нови камери! По административнонаказателни дела не е задължително участието на защитник /адвокат/...Хубаво е адвокат да напише въззивната жалба и да погледне делото, да прочете внимателно материалите..
До тук имам издадени срещу мен 4 ЕФ, от които съм обжалвал 3 /ТРИ/ броя и трите обжалвани от мен ЕФ, бяха отменени, заради съществени процесуални нарушения на правилата за употреба на АТСС и процедурата по издаване на ЕФ.....

Потребител
Аватар

Мнение от mitakam82 » 29 Апр 2018, 21:25

И аз да добава за триногите. V1 монтиран горе на високо до огледалото засече днес два пъти ARh-cAm S1 на различни места. Първият път беше фронтално и на доволно разстояние. Интересното е, че вторият път добре го бяха позиционирали след завой и стреляще отзад. Валентинчо се отчете - Лазар е отзад. И двата пъти нямаше наоколо други коли та да е бил фалшив сигнал.

А дали има смисъл от засичането на лазера е друг въпрос вече коментиран тук ...

Приложението JBV1 за V1, записва време, скорост, координати, сила и посока на всички сигнали така, че имам сигурна информация за скоростта ми. В едната ситуация съм бил с 67 при ограничение 50, а аз натиснах спирачки, когато изпищя детектора. Времето ще покаже дали е имало смисъл и дали ловят на +17.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Апр 2018, 20:44

Колко доволно е това растояние?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mitakam82 » 30 Апр 2018, 22:18

drifty написа:Колко доволно е това растояние?

Трудно ми е да преценя, но беше повече отколкото очаквах. Дали съм бил в или извън обсег за регистриране на нарушение ще разберем по-късно. И остава отворен най-важния въпрос - има ли време за реакция след засичането на лазера от детектора или изгаряш моментално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от F30 » 01 Май 2018, 10:34

mitakam82 написа:И аз да добава за триногите. V1 монтиран горе на високо до огледалото засече днес два пъти ARh-cAm S1 на различни места. Първият път беше фронтално и на доволно разстояние. Интересното е, че вторият път добре го бяха позиционирали след завой и стреляще отзад

А ти видя ли триногата или разбра, че е там само от изпищяването на V1? Особено ми е интересно на кое място точно (София?) са я позиционирали да снима отзад и вижда ли се при това положение с просто око като минаваш покрай нея? (защото ако минеш покрай нея и V1 изпищи чак след това - вече си сниман)

И пробвал ли си не горе на сенника, а долу на таблото (където лови по-добре)? И при какви условия ставаше засичането - през деня ли беше (в слънчево време) или през нощта, на каква височина е била монтирата ARH камерата (обикновено на височината на коляното ги слагат)?

И последно да питам - има ли (много) фалшиви сигнали специално за лазер и Х-банд? И ако да - има ли лесно превключване на градски режим или нещо от сорта (което намалява чувствителността на детектора)?

Потребител
Аватар

Мнение от mitakam82 » 01 Май 2018, 10:50

F30 написа:А ти видя ли триногата

Видях я и двата пъти

F30 написа:кое място точно

Фронтално - село Горица, пътя Бургас-Варна
Отзад - по пътя Лозенец-Бургас

F30 написа:кое място точно

Изкарал съм си захранване от горната конзола, в която са светлините и управлението на люка. Също така съм скрил Bluetooth модула там, така че ще продължавам да държа детектора горе. На таблото ме дразни визуално. А и трябва да ползвам кабела от запалката.

F30 написа:фалшиви сигнали специално за лазер и Х-банд

Лазери има доста - Мазда, Тойота, Волво, мисля и Лексус. X-band много много рядко - сензорите за вратите от най-най старите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Май 2018, 12:13

Бях писал назад, че мога да взема едни 2 броя от LPP Laser pro pack на добра цена. Понеже са последни два броя, а и там от където ще ги взема, няма мераклии понеже глобата е 6к евро ми ги намалиха на 320 евро парчето, това е цена до София, цената е на 50% от това което се среща макар и рядко в нета. Всеки комплект е с два броя приемници. Аз все още съм в чудене, но ако се намери още някой, бих рискувал да ги взема.

imageproxy (1).jpg
imageproxy (2).jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата