Ето какво си намерих под елхата
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И така равносметката е следната:
На влизане в БГ - 30лв. за оформяне на митнически документи и завеждане на автомобила. това е там няма нищо повече!
В кат 9лв за заявление 7лв. за канал,46.10лв.за номера общо 62.10лв.
И няма изненади
ЕКО такса не се сабира все още
Друго НЯМА
Благодаря още веднъж за добрите пожелания
П.С.Айде сега да видим какво ще кажат разбирачите дали не е по добре а
До преди нова година за този автомобил се плащаше + гореизброените неща и 102кс.=1836лв. ДДС на (18лв. на кс.)
П.С. tosh (не за друго ма ти най много спореше по темата за далаверата и дори обещаваше да се присмиваш на чакащите)май тоя път бирата трябва да е от теб

На влизане в БГ - 30лв. за оформяне на митнически документи и завеждане на автомобила. това е там няма нищо повече!
В кат 9лв за заявление 7лв. за канал,46.10лв.за номера общо 62.10лв.

И няма изненади

ЕКО такса не се сабира все още

Друго НЯМА
Благодаря още веднъж за добрите пожелания

П.С.Айде сега да видим какво ще кажат разбирачите дали не е по добре а

До преди нова година за този автомобил се плащаше + гореизброените неща и 102кс.=1836лв. ДДС на (18лв. на кс.)
П.С. tosh (не за друго ма ти най много спореше по темата за далаверата и дори обещаваше да се присмиваш на чакащите)май тоя път бирата трябва да е от теб

А ДДС ? Колата като си я купувал с начислено ддс ли е била цената ? и как става там филма с износ-внос и т.н ? Извинявай за тъпия въпрос, но от твоя пост разбирам, че на практика никакъв данък не си платил... така ли е наистина? Да не се плаща на някакъв по-късен етап? Примерно в данъчното или нз и аз какво...
In Ban We Trust!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
...и да допълня малко горния въпрос - от автокъща ли я взе или от човек?
Щото си мисля, че ако е от автокъща ще е различно, както и ако я купуваш докарана... а не да си я търсиш сам...
Щото си мисля, че ако е от автокъща ще е различно, както и ако я купуваш докарана... а не да си я търсиш сам...

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Honzik написа:...и да допълня малко горния въпрос - от автокъща ли я взе или от човек?
Тука се говори САМО, ако ти си докараш колата.. то като някои ти я докара може да ти измисли 100 неща.. ходи му докажи, че не ги е плащал.
Като гледам.. 100лв + Еко такса (като започнат да я събират) + около 200лв. и данък зависмост от колата.. 50-250лв и всичко това обще към 500лв..

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
vld написа:И така равносметката е следната:
В кат 9лв за заявление 7лв. за канал,46.10лв.за номера общо 62.10лв.![]()
![]()
![]()
И няма изненади![]()
ЕКО такса не се сабира все още![]()
![]()
![]()
Друго НЯМА
Благодаря още веднъж за добрите пожелания![]()
П.С.Айде сега да видим какво ще кажат разбирачите дали не е по добре а![]()
П.С. tosh (не за друго ма ти най много спореше по темата за далаверата и дори обещаваше да се присмиваш на чакащите)май тоя път бирата трябва да е от теб![]()

ако си ходил изобщо да караш кола от извън .бг (виж има колега кара от Италия непрекъснато, и пише от първа ръка), МАСОВО се купуваха 'export only' - защо ли? ами първо защото никой не купуваше с платено ДДС. Дори да е било платено, си го взимаха на границата. Така че просто на секундата смятай 20% ДДС на цената, там или тук платено все това ! -> това което си го написал е невярно

след това: дори да оставиме, че вече не се пазариш толкова лесно защото сме ЕУ и няма 'аре ми свалиш че таксите си 'бали майките' , се появи изискването, колата да има ВАЛИДЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД !!! наясно ли си какъв процент коли 'export only' с изтеглено ДДС, внесени тук, са имали такова нещо? нсясно ли си в Германия как връщат за най-дребното нещо, и ако е за емисии, ремонта отлита на хиляди евро? замисли се защо ги продаваха тънко..
и в момента в който има TUV, колата скача нагоре в цените от РАЗ.
и тука трупни 20% нека да ги сложиме реално.
и като цяло какво стана? 40% отгоре на базовата цена от раз, забравяш за 'тънкажите' - и ще усетиш разлика, ако колата е 120-160 коня, и то малка разлика, на по-стара кола. смятай го

нагоре си има акциз, под 162 коня 20% мито + 20% скок заради прегледа и какво си спестил?? голямата работа като няма такси..
така че моля ти се не подвеждай хората с непълна информация - грешката ти е че смяташ базовата цена на една кола за същата като преди - е там в врътката;)
отделно еко таксата ще си я дерат, в момента може би е временно положение някакво..
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Ти говориш така се едно от 1ви си вкарал 10 коли..
Това за ТЮФ'а не е много вярно, защото и коли без ще може да се вкарват.. и каквото и да си говорим няма да дадеш 2700лв за мито+ддс за е36 320 примерно а ще дадеш двойно по малко.. да не кажа и повече..
Това за ТЮФ'а не е много вярно, защото и коли без ще може да се вкарват.. и каквото и да си говорим няма да дадеш 2700лв за мито+ддс за е36 320 примерно а ще дадеш двойно по малко.. да не кажа и повече..
- Mixi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: GSI
- Мечтае да кара: E31
дай Боже всеки му такива подаръци под елхата
със здраве да си я Караш, много е хубава

със здраве да си я Караш, много е хубава

.
..
...
....
.....
..
...
....
.....
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Абе щом за тебе -2к са +40% няма какво да ти обяснявам.
Ако беше прочел темата щеше да разбереш дали изобщо съм ходил някъде явно си от твърдо главите
Ти му говориш оно рупа ли рупа.
Вече като взимаш кола от ЕС за БГ НЯМА Експорт!!!!!
Просто вече не се минава митница там ,само ти я продават.
Е аре деба тоя меверштоер 16% на кола 2000Е примерно са 320 Е.
Е кво правие 640лв срещу 1800лв. я пак смятай.
Колко човека тука карат коли за по 10к.Е?
да при тях седят така нещата ноооо за евтините бараки си е екстра
С други думи ако сега купиш още едно купе като твоето 95-96 лето за 2к Е ще спестиш 2700лв.
И ако пак не си ми разбрал мисълта не знам вече ще трябва на живо да го обсъдиме.
Да автомобила е от авто къща, от там го взима мой познат който живее там и после ми написа един договор че ми я продава той на мен и тва е не като фирма ,а като частно лице.
Мога спокойно да кажа,че в момента няма никакво значени от къде ще я купиш,горките в КАТ не обръщат внимание на тези неща ,на всяко гише по един МИТНИЧАР да им разяснява кое е талон ,кое е договор,кое е тюв
въпреки ,че към тях има ОТОРИЗИРАН превод на Български език за който ме оскубаха 9лв. на страница.
А и като минеш всичко освен номера ти дават и едногодишен преглед на основание на ТЮВ-а.
Ако беше прочел темата щеше да разбереш дали изобщо съм ходил някъде явно си от твърдо главите

Ти му говориш оно рупа ли рупа.
Вече като взимаш кола от ЕС за БГ НЯМА Експорт!!!!!
Просто вече не се минава митница там ,само ти я продават.
Е аре деба тоя меверштоер 16% на кола 2000Е примерно са 320 Е.
Е кво правие 640лв срещу 1800лв. я пак смятай.
Колко човека тука карат коли за по 10к.Е?
да при тях седят така нещата ноооо за евтините бараки си е екстра

С други думи ако сега купиш още едно купе като твоето 95-96 лето за 2к Е ще спестиш 2700лв.
И ако пак не си ми разбрал мисълта не знам вече ще трябва на живо да го обсъдиме.

Да автомобила е от авто къща, от там го взима мой познат който живее там и после ми написа един договор че ми я продава той на мен и тва е не като фирма ,а като частно лице.
Мога спокойно да кажа,че в момента няма никакво значени от къде ще я купиш,горките в КАТ не обръщат внимание на тези неща ,на всяко гише по един МИТНИЧАР да им разяснява кое е талон ,кое е договор,кое е тюв

А и като минеш всичко освен номера ти дават и едногодишен преглед на основание на ТЮВ-а.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да де ама колко плати колата там е интересно?
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Тош и за тебе това, че взимаш кола, която е минала преглед е минус така ли? Значи за тебе е все едно дали ще си вземеш кола която е изрядна по германския стандарт или ще дадеш 2к на държавата да се гушат 240те прасета
аре няма смисал каквото и да се опитваш да го изкараш дори коефициента цена/качество е много по-различен от колкото преди 01.01.2007... Цените на колите които са по автокъщите мисля, че са си с включен VAT или греша ? Така, че ако я вземеш от къща кво губиш, още повече, че едва ли ще има проблем да се докара кола която си я взел за 5к еуро с фактура за 1500 примерно ... така че не виждам тука кво се пените и а-у колко ви е гадно сега да внасяте коли и колко бяхме добре преди ние, че купувахме трошките на германците, щото те трябваше иначе да ги бракуват 

Последна промяна eraziel на 06 Яну 2007, 0:21, променена общо 1 път
In Ban We Trust!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае пичове, много хубаво, че vld си е взел колата тънко... т.е. "придобил" я е на по-ниска цена.... сега проблема е, че масово народа с "без пари" ше почне да си купува тънки бараки.... и масово няма да мислят за поддръжката и ше наскачат да купуват "автомобили", дето идват бруто към 3к лева... з@еби...
vld, честито още веднъж за колата и със здраве да си я "търкаляш"... ама по гуми
не по капак 
vld, честито още веднъж за колата и със здраве да си я "търкаляш"... ама по гуми

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
ДДС
www.avabulgaria.com - В подкрепа на думите на vld!
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4