шум от задницата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

шум от задницата

Мнение от shneider » 05 Яну 2007, 2:05

здравеите колеги..питанка конкретно за шум от задницата при потегляне.шума може да се опише като "зър-зър" и изчесва след няколко метра..имам чуството че когато е по-влажно проблема намаля но не изчезва.някои имал ли е съшия и как да разбера какво е точно?може ли да е от пружини?и как да се справя с него? :help: наи-вече се появява сутрин или като сам паркирал за известно време..
благодаря за отделеното време..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 05 Яну 2007, 9:41

колега опитаи се да дадеш малко повече инфо ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Яну 2007, 9:50

Koлега,пробвай утре сутрин да потеглиш с тласък,демек при първоначлно потегляне пусни съединителя по-рязко :idea:
Първите 100 метра изключи от скорост и я пусни по инерция - слушай и казвай какво става :roll:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shneider » 05 Яну 2007, 15:39

колега пенчев за дифа ли се самняваш?не е от там въпреки че тази сутрин извършиь описаната от теб операция..единствения резултат беше саседите да ме гледат :shock: .няма никакви шумове когато сам по инерция а никакво виене когато колата върви..по скоро мисля че е нещо по окачването..когато слизам от тротоара сутрин(паркирам пред блока)при свалянето на задните колела се чува "зър" първо лявото "зър" дясното..може да продалжи няколко метра докато се втвърдят газовите аморт.(нови са).дали е от пружини или имали някакви хевбели там отзад..как да разбера и как се лекува? :uups: мерси предварително!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 05 Яну 2007, 15:46

Уф, много е трудно така аз лично такъв проблем не съм имал, да не би тампоните на задните амортисьори (ударните) да са си тръгнали :roll:
да са съвсем в началото ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 05 Яну 2007, 17:40

4естно казано и при мен се полу4ава това, но за моита съм забелязал 4е е когато е студена колата(сутрин) и на яве ина4е го няма...и идва от задницата и мислех 4еможе да е вибрация на ауспиха не6то 6тото като не е загряла е на 500 оборота и има пове4ко вибрации, незнам ина4е кво може да е
сеедно ми излиза ел.антена отзаде :mhihi:
ина4е и аз съм с газови амортесиори отзаде но се съмнявам да е от тях след като поседя на място и поработи малко из4ева това и после цял ден каране няма проблеми...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shneider » 05 Яну 2007, 17:54

благодаря за отделенето внимание..колега пенчев не мислия че е от тампоните...единия е смениян щото лятото се скъса..имам чуството че от едни хебели мислия от зад..чувал сам че нови имат от само себе си масло което с времето маи изсъхва :?: когато отида на сервиз и вдигнем ще я порасклатим и понапръскам с нещо си да видим дали ще се справим с тази загадка и ще пишия...някои знае ли да ми казе проблизително цена на малък носач и паразитен хебел ??като изклиочим по-скъпите варианти :) thanks

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 05 Яну 2007, 18:28

Малък носач и паразитен хебел отзад няма :!: :shock:

Нещо си в грешка - отзад има носач - 1 бр. ,пружина и амортисьор,биалетка на стабилизиращата щанга и биалетка,която е разположена на единия тампон на носача :idea:

Колата на крик и после на канал да я гледате,за да може да се гледа тогава,когато е разтоварена от собствената си тежест и в другия случай съответно,когато е на колалата си :idea:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shneider » 05 Яну 2007, 20:37

имах в предвид за отпред в дясно..sorry че не уточних :uups: !знам че отзад няма ;)

Назад към E34