Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от F30 » 18 Апр 2018, 7:31

Don_Diego написа:
F30 написа:
Don_Diego написа:Замисли се защо лазера може да ти измери скоростта от 600м? Hint:

Скоростта се измерва към момента на правенето на снимката, т.е. на 100-150м от камерата ;)

Ще бъдеш неприятно изненадан някой ден :ok:

Може би ще бъда неприятно изненадан от цената на радар детектора, който ще си купя - но това ще е един път, докато ти много пъти предстои да бъдеш изненадван как са ти пратили честитка, че си карал с 80 на някой трилентов булевард кат слънце, на който обаче имало един знак 40 :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Апр 2018, 7:56

Да се похвалиш какво си взел :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Апр 2018, 8:10

Гледам, че се разискват някакви супер радари на още по-интересни цени.
Все пак ще попитам, попадна ми в полезрението някакъв соларен радар-детектор MARUHAMA CX-365
Някой да има впечатления от тази машинка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 18 Апр 2018, 11:58

https://offnews.bg//112/5-chasa-aktcia- ... 78916.html
егати ... тия са се разцепили от засичания

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Апр 2018, 12:06

Тук при нас, в края на едно село вчера бяха сложили една камера на триножник. Буквално на тревата. Кьорав полицай нямаше наоколо, та се замислих, как така са я оставили без надзор и колко му е на някой да направи някой зулум, със скъпата техника.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Апр 2018, 12:26

F30 написа:
Don_Diego написа:
F30 написа:
Don_Diego написа:Замисли се защо лазера може да ти измери скоростта от 600м? Hint:

Скоростта се измерва към момента на правенето на снимката, т.е. на 100-150м от камерата ;)

Ще бъдеш неприятно изненадан някой ден :ok:

Може би ще бъда неприятно изненадан от цената на радар детектора, който ще си купя - но това ще е един път, докато ти много пъти предстои да бъдеш изненадван как са ти пратили честитка, че си карал с 80 на някой трилентов булевард кат слънце, на който обаче имало един знак 40 :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 18 Апр 2018, 13:54

host написа:https://offnews.bg//112/5-chasa-aktcia-na-mvr-za-skorostta-ustanovi-nikoj-ne-spazva-ograniche-678916.html
егати ... тия са се разцепили от засичания

Ако това е на територията на цялата страна - не е чак толкова много.

Кога ли ще загреят, че скоростта не е основна причина за птп!?!?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2018, 14:08

При по-ниска скорост, спираш за по-малко разстояние, по-лесно овладяваш колата, имаш повече време за реакция, пораженията при евентуална катастрофа са по-малки... но не е изобщо :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 18 Апр 2018, 14:52

Не, не е изобщо! С тея модерни коли може да си перкаме с 220 в дъжд, сняг и лед и т.н.

Пример от миналата година! Прибирам се една недял от уикенд на морето към 18 часа. Валя дъжд от Стара Загора до София перз цялото време. На 60 км от магистралата преди София в нивата бяха излетели на 20-30 метра новата и стара Q7-ца! Щото като се качат на кола 2 тона и половина си мисля че са в непревземаем танк... Да, ама не! Както колегите многократно са казали законите на физиката са еднакви за всички! И аз преди на всевъзможни места карах с колкото мога - сега си кютам с 10-20 отгоре и стигам 15 минути по-късно! Ако возя повече хора дори карам отдолу!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 18 Апр 2018, 14:54

Честно казано, досега, никога не съм имал проблем с някой с превишена скорост. Всички, които са ме засичали без да дадат мигач или са минавали на червено пред мен са били в ограничение. Да не говорим, че на магистралата редовно камиони си излизат пред мен с 90 докато карам със 150. Или редовно имам залепен автомобил за задната си броня, особено в града. Превишената скорост и неспазването на дистанция са две ТОТАЛНО различни неща.

Абсолютно съм съгласен, че не превишената скорост е НАЙ-виновна (да се отбележи, че не отричам превишената скорост като причина, просто не е най-голямата причина) за ПТП.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2018, 15:01

Както имаше един лаф... единственото, за което 4х4 ти помага е да затънеш (пряк и преносен смисъл) по-надълбоко с него :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от ssstarhi » 18 Апр 2018, 16:17

явно с радар детектори няма да стане.В Русия ползват ел.магнит на номера.В България няма ли кой да внесе.Ето линк http://magnitniy-nomer.com/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 18 Апр 2018, 20:34

С каквато и скорост да караш, срещу олигофрените няма спасение. Както каза колегата по-горе, аз също имам проблем с разни примати, които правят пълни глупости, но са в ограниченията, а хора, които не ги спазват, не създават такива проблеми. И не става дума да караш със 100 в града и 180 извън. Тия ограничения извън града са въведени преди сума ти години, когато автомобилите са били мнооого назад технологично. Дали ще карам стара кола с 80-90 или съвременна със 100-110, не мисля, че има разлика в спирачен път, поведение и т.н. Никога не съм бил от хората, каращи с ограниченията, но и никога не съм бил от летящите пилоти на пътя. Варна - В.Търново го взимам за около 2 часа и 45 минути, като се има предвид, че доста от пътя е магистрала и се поддържа по-висока скорост, а имам познати, които го взимат за 2 часа, което за мен е безсмислено.

Винаги съм твърдял, че един шофьор, който кара дори малко над ограниченията, дори на някои места в града, като огромни булеварди или околовръстни пътища /да тук в Търново нямаме ограничения, различни от 50 на такива места../, но е адекватен, използва сигнали, за да знаят останалите на къде се е запътил, намаля, когато забележи опасност в далечината, кара с подходящи за сезона гуми, изправна кола и т.н, е в пъти по-безопасен от същия шофьор, каращ в ограниченията, но напълно неадекватен, не знаещ как да реагира при създала се ситуация, натискащ газта в трафика и влачещ се на празен път, не знаещ състоянието на колата си и въобще принципите на действие на машианта си, неспазващ дистанция и още куп други примери за некадърни шофьори - тези са опасни и същите тези, когато превишат и скоростта, ги гледаме по новините.

Поне това, което виждам от черната статистика, са неизправни автомобили, превишена скорост, но яко превишена /от типа гледай тук колко ще вдигна/ от повярвали си гамени и неадекватни действия от шофьори - минаване на червено, изпреварване в завой, неспазване на дистанция, несъобразена с пътните условия скорост и т.н.

Аз лично няма какво да си кривя душата, малко или много съм респектиран от позатегнатия контрол на скоростта, върнал съм газта с едни 10тина км/ч и въпреки, че през повечето време карам с нормална скорост, просто ми е неспокойно на пътя. Но виждам как масата народ си пердаши по-старому. Тъпото е, че и двете ми коли са в добро състояние, а основните две групи летящи шофьори, които виждам са или тези с новите коли по 200 палки или другата крайност - разпадащи се коли, карани като рали автомобили..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 18 Апр 2018, 20:41

ТРИНОГА КАМЕРА НА ЦАРИГРАДСКО ПОСОКА МЛАДОСТ ПРЕДИ MCDONALDS !!!

Някой, ако иска да тества тази вечер - постът е от преди 6 минути Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 18 Апр 2018, 20:49

На входа на ОМВ са застанали, за по-точно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата