Избор на радар-детектор
Модератор: Общи модератори
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Re: Избор на радар-детектор
Don_Diego написа:Засича на 100метра от камерата, снимаща фронтално и без други коли пред детектора
Да, точно така изглежда. Колеги, дон диего си го бива, обаче

Иначе, откакто вкараха тия триноги, много ми е интересно с колко "спадна" процента на жертвите по пътищата

Карайте внимателно, колеги да не се налага да ставате храна за рибките с триноги.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Имайки предвид, че за всяка шофьорска грешка или неизправност в колата, в протокола на КАТ ще пише "каране с несъобразена или превишена скорост" - скоро няма да спадне тази статистика 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Don_Diego написа:Засича на 100метра от камерата, снимаща фронтално и без други коли пред детектора
300 метра

И да не забравяме, че това е радар-детектор нисък клас за няма и 200 лева. Средният клас сигурно поне 500+ метра в аванс ще ги лови. Но мечтата ми е да видя тест с висок клас радар детектор от сорта на Valentine One - и отдолу коментара на Don_Diego

- dpopov
- младши ентусиаст
-
F30 написа:Don_Diego написа:Засича на 100метра от камерата, снимаща фронтално и без други коли пред детектора
300 метраНе е много, имайки предвид, че обхватът на снимане на номера е 150 метра, но все пак е нещо - и ако не караш със 100 над ограничението, за 150 метра със сигурност ще можеш да намалиш скоростта с 20-30 км/ч.
И да не забравяме, че това е радар-детектор нисък клас за няма и 200 лева. Средният клас сигурно поне 500+ метра в аванс ще ги лови. Но мечтата ми е да видя тест с висок клас радар детектор от сорта на Valentine One - и отдолу коментара на Don_Diego
Кажете къде има такава камера и отивам да тествам

Иначе, друго ми е интересно на мен. Ако хващам лазера на Маздите с V1 от 300-400м (които пак изпозлват лазер, който е сноп и не се разпространява като X, K, Ka bands) защо да не е възможно да хващаме и триногата? Нека се абстрахираме, че ще е твърде късно или ,че вече ще съм сниман. Просто ми е интересно как работи лазерната технология на новите автомобили и на триногата

dpopov написа:Кажете къде има такава камера и отивам да тествам![]()
![]()
Има ФБ група - I see you КАТ - София или нещо от сорта, където редовно се осведомяват членовете за актуалното местоположение на триногата

И не забравяй да споделиш резултатите!

- dpopov
- младши ентусиаст
-
F30 написа:dpopov написа:Кажете къде има такава камера и отивам да тествам![]()
![]()
Има ФБ група - I see you КАТ - София или нещо от сорта, където редовно се осведомяват членовете за актуалното местоположение на триногатаИначе в София най-популярни са дестинациите до Ринг мол, ОМВ на Цариградско и резиденция Враня (меджу околовръстното и Църна маца на изхода на АМ Тракия).
И не забравяй да споделиш резултатите!
Нямам FB, а и не минавам през тези места често. Някой, ако забележи тва насекомо да пише на лично и ще скоча да направя тестче

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
F30 написа:Don_Diego написа:Засича на 100метра от камерата, снимаща фронтално и без други коли пред детектора
300 метраНе е много, имайки предвид, че обхватът на снимане на номера е 150 метра, но все пак е нещо - и ако не караш със 100 над ограничението, за 150 метра със сигурност ще можеш да намалиш скоростта с 20-30 км/ч.
Замисли се защо лазера може да ти измери скоростта от 600м? Hint: снимката е само за да се знае кой е летял ниско, няма значение че е след момента на засичане (в градски трафик е трудно използваема екстра на камерата, но на извънградско и магистрала ще има много изгорели)
На първия и втория клип пищи на може би и по-малко от 100м, на третия първо дава сигнал за автоматична врата и на 150м от камерата дава сигнал за лазер. Да, благодаря!
Още чакам някой да покаже клип как с радар-детектор лови тая камера както се ловяха старите радари (от километри разстояние и без значение от трафика). До тогава показвате само клипчета как радар реагира след дъжд-качулка

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
dpopov написа:...Иначе, откакто вкараха тия триноги, много ми е интересно с колко "спадна" процента на жертвите по пътищата...

п.с. Винаги ме е удивлявал кравешкия възторг на някой хора, когато 240-те паразита приемат поредната тъпотия. Ето и сега с тия камери - пак има хора дето одобряват, радват се, както беше за глобите. "Българина разбира само като му бръкнеш в джоба" "Като го одерат (еди кой си) 500-600 лв, да видим дали ще кара така" и какво ли още не прочетох, обаче статистиката може да я провери всеки.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
~Мишо~ написа:dpopov написа:...Иначе, откакто вкараха тия триноги, много ми е интересно с колко "спадна" процента на жертвите по пътищата...
С колкото спаднаха и жертвите от както караме на фарове, от както вдигнаха глобите за стотен път, и другите там простотии...
п.с. Винаги ме е удивлявал кравешкия възторг на някой хора, когато 240-те паразита приемат поредната тъпотия. Ето и сега с тия камери - пак има хора дето одобряват, радват се, както беше за глобите. "Българина разбира само като му бръкнеш в джоба" "Като го одерат (еди кой си) 500-600 лв, да видим дали ще кара така" и какво ли още не прочетох, обаче статистиката може да я провери всеки.
Точно така.
Истинският проблем не се крие във превишената скорост, а във простотията на пътя. Днес отново докато изчаквах автобус от градския транпосрт да потегли от спирката на един завой /защо спирката е там е друг въпрос/, някъв примат не му се чакаше и мина покрай мен и автобуса, влизайки в завоя в насрещното - колко му е да се появи някой там и да се чуди къде да избяга. Ама като не може да изчака 30 секунди..

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз не съм останал с впечатлението,че се е повишила събираемостта! Това дори те си го признават и казват! Какво,като са вдигнали глобите? Да започнат да ги събират! Няма лошо да се следи трафика и спазването на закона! Лошото е,че нищо конкретно не последва от това! И ДА,ние сме си идиоти!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Don_Diego написа:Замисли се защо лазера може да ти измери скоростта от 600м? Hint:
Скоростта се измерва към момента на правенето на снимката, т.е. на 100-150м от камерата

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Някой снощи направи ли проба?
- dpopov
- младши ентусиаст
-
Knoxville_ написа:Някой снощи направи ли проба?
Аз не успях да отида =(
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
F30 написа:Don_Diego написа:Замисли се защо лазера може да ти измери скоростта от 600м? Hint:
Скоростта се измерва към момента на правенето на снимката, т.е. на 100-150м от камерата
Ще бъдеш неприятно изненадан някой ден