Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от Don_Diego » 10 Апр 2018, 11:09

С риск отново да бъда санкциониран :mhihi: - карайки с ограничението или +5/10 отгоре, няма нужда да се взирате за трипод ами ще си гледате пътя и така птп ще намалеят :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от F30 » 10 Апр 2018, 13:14

Don_Diego написа:С риск отново да бъда санкциониран :mhihi: - карайки с ограничението или +5/10 отгоре, няма нужда да се взирате за трипод ами ще си гледате пътя и така птп ще намалеят :dunno:

Колега, като се замисля - делото ти е благородно! Ако всички спазват ограниченията (и дори ако се наложи пълзят като охлюви с 40 по 3-лентов булевард с мантинели и огради) наистина ще има по-малко ПТП-та и опасности на пътя. Така че продължавай в същия дух, дори може да вкараш малко драматизъм и да всееш психоза като кажеш, че на съседа ти с най-модерния и скъп радар детектор на света му е дошла снимка за 500+ лева от новата невидима лазерна камера :mhihi:

Извън шегата - имах "щастието" лично да тествам триногото животно. Бях с нисък клас радар детектор, който реагира буквално на 50 метра от радара, да не е и по-малко. Което ме учудва, предвид това, че не лазерният лъч, който е с по-голям обхват, ами самата видеокамера снима на 100-150 метра... Говорим за прав 3-лентов булевард без трафик, радарът беше отдясно в тревата, на половин - един метър височина сложен, съвсем леко под ъгъл, почти успоредно на булеварда.

Резултатът не беше достатъчно задоволителен, така че се колебая между 2 опции: да отида на църква и да запаля свещ да не ме хванат някой път ако ми трепне кракът и да приова и другите да направят това (или поне да карат с ограничението или най-много 10 км/ч отгоре) или... утре да съм с друг, по-висок клас радар и пак да си поговорим с онуй извънземното лазерно чудовище (дето се оказа, че и радар детектор за 50 лева го лови) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Апр 2018, 13:59

Аз за момента гледам да карам с 10-15 до 20км над ограничение и да заварявам газта на някакви изоставени пътища, където няма никакво движение - за сега е окей така, ядва се..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 10 Апр 2018, 14:20

Абе хора вие четете ли изобщо темата :?: Какви високи класове, к'ви 5 леа :conf:
Минете ли лазера и дядо поп не може да ви помогне, а индикация че има лазер пред вас няма как да дойде адекватно бързо или поне от толкова писанци не се разбра да има такава ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 10 Апр 2018, 14:37

Аз искам да карам с 200 на магистралата. Или със 150-160 от Ябланица до Търново. Колата може да ги вдигне, топки имам. А докато се оглеждам за триногата, за да я видя от 1 километър, мога ли от време на време да поглеждам пътя или не е препоръчително? :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Апр 2018, 15:02

Не, трябва да правиш всичко друго, но не и да гледаш пътя, ръчкай си фейса, гледай за триноги и патрулки, гледай си приборите на таблото, хвърляй едно око на жената, баси, толкова трудно стана да караш :Х

Шегата на страна - наистина вече вместо да гледам пътя и от време на време да си гледам приборите на таблото - сега очите са ми все на километража или отстрани да гледам за камери. А не съм състезател.. Едно време просто си гледах пътя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Апр 2018, 15:14

Сега за всички блюстители на реда , една проста сметка като за първолаци . Всеки ден пътувам примерно 50 плюс 50 км Варна Добрич Варна . При спазване на тъпите ограничения това се прави 1 час отиване 1 час връщане . При нормално каране с 30км над ограничение се прави 40 минути отиване и 40 връщане - все пак има и трафик който също бави . За 220 работни дни в годината тия 40 минути са близо 90 часа безсмислен престой . Това са 11 работни дни годишно които трябва прекарвам в колата заради тъпата камера . 11 работни дни в годината покривам от джоба си заплати на двама работника да стоят в колата . Тоя филм посмъртно няма как да се случи . Ако си развявам гъза чат пат за кафе и разходка - боли ма чепа , ще карам с 40 . Обаче в тоя случай няма как да спазвам малоумни ограничения ако ще двайсе камери да има по пътя . Който не му отърва да си спазва ограниченията .
Последна промяна Jordana на 10 Апр 2018, 15:19, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 10 Апр 2018, 15:14

Мани майтапа, ама аз refresh-вам и Google maps за трафик, да не би някъде по пътя да има катастрофа и от рано да търся заобиколен...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 10 Апр 2018, 15:35

drifty написа:Не, трябва да правиш всичко друго, но не и да гледаш пътя, ръчкай си фейса, гледай за триноги и патрулки, гледай си приборите на таблото, хвърляй едно око на жената, баси, толкова трудно стана да караш :Х

И задължително да цъкаш в приложението, за да информираш другите къде има камера.

Това, което е написал speeder88 няколко пъти вече ми спести доста висене по Тракия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Апр 2018, 19:19

F30 написа:
Don_Diego написа:С риск отново да бъда санкциониран :mhihi: - карайки с ограничението или +5/10 отгоре, няма нужда да се взирате за трипод ами ще си гледате пътя и така птп ще намалеят :dunno:

Колега, като се замисля - делото ти е благородно! Ако всички спазват ограниченията (и дори ако се наложи пълзят като охлюви с 40 по 3-лентов булевард с мантинели и огради) наистина ще има по-малко ПТП-та и опасности на пътя. Така че продължавай в същия дух, дори може да вкараш малко драматизъм и да всееш психоза като кажеш, че на съседа ти с най-модерния и скъп радар детектор на света му е дошла снимка за 500+ лева от новата невидима лазерна камера :mhihi:

Аз далеч не може да се каже, че съм най-примерния водач (относно спазване на ограниченията), но само когато "жокера" от задната седалка иска и потвърди, че ще се намеси при засечка :mhihi: С личната кола съм примерен :angel: Колкото до скъпите радари и снимките - навремето когато излезе Snooper 3Zero, го купих може би месец след появата му на родния пазар (600+ пари беше тогава), обнових базата данни и започна летенето. Ами бая честитки дойдоха от старите радари с камера, а тая гад не гъкна :conf: . После се нормализираха нещата и сякаш започна да ги лови :dunno: Така, че недей се предоверява на радар-детектора, особено за новите камери
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 10 Апр 2018, 19:35

Е то има ли случай джокера да не бърза? Не за друго, ами аз никога не съм засичал спокоен джокер.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 10 Апр 2018, 19:46

Номера е да го стресираш веднъж докато "бърза" и да видиш как сменя плочата със" "Абе не бързаме чак толкова, то вече сме закъснели" :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Апр 2018, 20:45

Knoxville_ написа:
drifty написа:Не, трябва да правиш всичко друго, но не и да гледаш пътя, ръчкай си фейса, гледай за триноги и патрулки, гледай си приборите на таблото, хвърляй едно око на жената, баси, толкова трудно стана да караш :Х

И задължително да цъкаш в приложението, за да информираш другите къде има камера.

Това, което е написал speeder88 няколко пъти вече ми спести доста висене по Тракия.

И такова приложение ли има :D
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Апр 2018, 21:48

Днес един приятел ми разправя, че имало спасение. Някакъв детектор се слагал, който струвал към 1800 ли каза, нещо такова, Унгарска разработка, слагали се два датчика отпред на номера за да засичат когато те снима камерата за да те разпознае като ППС. Не те разпознава и лъча дори да те засече ти си минаваш, но камерата не ти справи снимка. Така няма как и анти-радар да те хванат защото полицая вътре ще си мисли, че си сниман от камерата защото тя работи, но дори да не му излезе като клип и дасе замисли, ти вече ще си остминал. Лошото е, че ти трябва и второ устройство, което пък да ти помага срещу обикновените камери и радари. Но няма проблем, има разклонения за запалките. :mhihi:
Та има сасение, каза ми марката, тия дни ще я видя ако се сетя и ще я постна тук.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 10 Апр 2018, 22:20

Кажи честно би ли дал 1800лв за тази неизвестна технология ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата